1 δισ. χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά

1 δισ. χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά

Είναι η πρώτη φορά που το κοινωνικό δίκτυο φτάνει το 1,5 δισ. χρήστες σε μηνιαία βάση

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ το facebook, καθώς όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου, πλέον οι χρήστες του σε παγκόσμιο επίπεδο και καθημερινή βάση είναι περισσότεροι του ενός δισεκατομμυρίου!

Αναλόγως, επόμενο ήταν να σπάσει και το ρεκόρ των μηνιαίων χρηστών του, που έφτασαν το 1,55 δισ. παγκοσμίως. Με τη σειρά του ο αριθμός αυτός σημαίνει πως η ετήσια αύξηση στην ανάπτυξη του faceobook είναι στο 14%. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως οι αισιόδοξες προβλέψεις της Wall Street έκαναν λόγο για ετήσια ανάπτυξη ύψους 11%.

Η σημασία της δημιουργίας Facebook Page για την επιχείρησή σας

Πλέον το facebook διαθέτει ως χρήστες τους μισούς ανθρώπους στον πλανήτη που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ η ανάπτυξη που κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του έτους υπολογίστηκε στο 40%.

Παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν, καθώς το facebook προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως οι εφαρμογές για το κινητό τηλέφωνο και η εικονική πραγματικότητα, η τεράστια αύξηση των πωλήσεων σήμαινε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 11%, στα 896 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές του δικτύου σημείωσαν άνοδο κατά 4% τις τελευταίες ημέρες και σημείωσαν νέο υψηλό – έτσι η χρηματιστηριακή αξία του facebook είναι πλέον στα 300 δισ. δολάρια.

«Είχαμε ένα καλό τετράμηνο και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκεμπεργκ. «Εστιάζουμε στις καινοτομίες και επενδύουμε μακροπρόθεσμα για βελτιώσουμε την κοινότητά μας και να ενώσουμε ολόκληρο τον κόσμο», εξηγεί το όραμά του.

Μοιραστείτε το άρθρο