10 Καλοί λόγοι για να επιλέξετε το WordPress ως CMS

Πριν δείτε τους 10 καλούς λόγους για να επιλέξετε το WordPress ας δούμε τι είναι το CMS:

Με απλά λόγια το CMS (Content Management System) Ελληνιστί, Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε οποιοδήποτε περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Το περιεχόμενο μπορεί να αποτελείται από συγγραφή, οργάνωση, εισαγωγή διάφορων χαρακτηριστικών κλπ. Με αυτό, εκτός του ότι μπορείτε να διαχειριστείτε το επιθυμητό περιεχόμενο, μπορείτε επίσης να δώσετε πρόσβαση και σε άτομα της επιλογής σας, έχοντας ο καθένας διαφορετικό επίπεδο αδειοδοτημένης και τροποποίησής του.

Πάμε τώρα στο WordPress

Το WordPress, είναι ένα εργαλείο για Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, γραμμένο σε PHP (γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων), που χρησιμοποιείται κατά κόρον για την κατασκευή ιστοσελίδων, blogs, portfolios, καταλόγων διαδικτύου και πολλών άλλων.

Ξεκίνησε το 2003 από τους Matt Mullenweg και Mike Little ως λογισμικό καθαρά για blogs, γι αυτό και οι άνθρωποι που το προτιμούσαν ήταν εκείνοι που ήθελαν να κάνουν ένα δικό τους προσωπικό ιστολόγιο. Οι κατασκευαστές του, βέβαια, ήξεραν ότι κάποια στιγμή το εγχείρημα τους θα εκτοξευόταν και θα έφταναν στο σημείο να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών.

Λόγων των πολλών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, αλλά και των εργαλείων μορφοποίησης, είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι το WordPress CMS, είναι η πιο αποτελεσματική και ευέλικτη πλατφόρμα, που μπορεί να ικανοποιήσει όλες σας τις απαιτήσεις και προσδοκίες, προκειμένου να χτίσετε το δικό σας website.

Επειδή μπορεί να μην πειστήκατε ακόμα, θα σας παραθέσουμε παρακάτω 10 ισχυρούς λόγους, γιατί να επιλέξετε το WordPress:

WordPress Γιατί:

 1. Είναι το πιο Δημοφιλές
  Έρευνες έχουν δείξει, ότι το WordPress, έχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, το οποίο μεταφράζεται σε πάνω από το ένα τέταρτο των ήδη υπαρχόντων websites. Με λίγα λόγια το WordPress, έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.
  Η πορεία του διαφαίνεται όλο και πιο ανοδική, κάνοντάς το την πλέον κατάλληλη επιλογή, για να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα. Λόγω αυτού, πολλοί χρήστες, είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι, οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε επαγγελματίες που να ειδικεύονται στο WordPress.
 2. Είναι Εύκολο
  Ένας από τους κυριότερους λόγους, που καθιστά το WordPress, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες παγκοσμίως, είναι γιατί είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λογισμικά, που μπορεί να λειτουργούν έως και αποτρεπτικά, το WordPress έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσελκύει και ανθρώπους που δεν το ‘χουν με την τεχνολογία. Ακόμα και όταν πρόκειται για ένα e-shop, δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό ή ιδιαίτερες γνώσεις σε κώδικες για να ξεκινήσετε, αφού σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε, υπάρχουν ήδη.
  Εμείς θα αναλάβουμε το δύσκολο κομμάτι. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να γεμίσετε το site σας και να το κρατάτε ενημερωμένο. Υπάρχουν αρκετά videos καθοδήγησης στο YouTube ή εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που το γνωρίζουν ήδη.
 3. Είναι Φιλικό προς τις Μηχανές Αναζήτησης
  Είναι πολύ σημαντικό για το site σας, να είναι φιλικό προς το SEO, έτσι ώστε να καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ευτυχώς το WordPress, καλύπτει σχεδόν όλες, από τις βασικές προϋποθέσεις του SEO, καθώς ο τρόπος που είναι γραμμένο, συμμορφώνεται πλήρως με τον σημαίνοντα κωδικό υψηλής ποιότητας, γεγονός το οποίο τον καθιστά σημασιολογικά ακριβή.
  Επίσης το WordPress, προσφέρει ιδιαίτερη ταχύτητα απόκρισης, πράγμα το οποίο απαιτείται επίσης, για καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.
 4. Έχει Πολλά Σχεδιαστικά templates – Θέματα και Plug-in
  Υπάρχουν χιλιάδες σχεδιαστικά θέματα, από τα οποία μπορείς να διαλέξεις και είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις ιστοσελίδες. Όπως και να θέλετε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας, σίγουρα θα βρείτε κάτι κατάλληλο από το πλήθος των επιλογών που διαθέτει.
  Επίσης είναι ευέλικτο και μπορεί να υποστηρίξει plug-in για επιπρόσθετες λειτουργίες. Τα plug-in είναι σχεδιασμένα για να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του site σας με διάφορα χαρακτηριστικά, που μπορεί να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή plug-in, είναι το Jetpack για στατιστικές και βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης, το Akismet για την απομάκρυνση των spam, το Yoast για πιο προχωρημένο SEO και πάει λέγοντας.
 5. Είναι κατάλληλο για Κινητά
  Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, χρησιμοποιεί κατά κόρον τα κινητά και τα tablet τους, επιβάλλεται το site σας, να είναι mobile-friendly. Ο σχεδιασμός του WordPress, λειτουργεί αλληλεπιδραστικά και αυτό του επιτρέπει να εμφανίζεται καταλλήλως στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αλλά και να μπορεί να διαχειριστεί την μεγάλη επισκεψιμότητα.
  Όταν έχεις ένα website, το οποίο βασίζεται στο WordPress, είναι δεδομένο ότι θα είναι φιλικό προς τα κινητά. Και να φανταστείτε ότι αυτό συμβαίνει, όταν τα περισσότερα sites, ακόμα χρειάζονται ειδική κωδικοποίηση, για να μπορούν να εμφανίζονται επαρκώς στα κινητά, το WordPress, το συμπεριλαμβάνει ούτως ή άλλως στο πακέτο του. Χρησιμοποιώντας, τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, είστε ήσυχοι, ότι όλα θα κυλούν ομαλά και με τη σωστή σειρά.
 6. Είναι Ασφαλές και Σίγουρο
  Το WordPress είναι ανεπτυγμένο, με τη λογική των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Δεν χρειάζεται να έχετε άγχος, αν όλα τα δεδομένα σας είναι ασφαλισμένα ή όχι. Είναι. Επίσης, υπάρχουν τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας, που διατίθενται καθημερινά για την αντιμετώπιση των τρεχόντων ζητημάτων. Αν συνεχίζετε να θέλετε το κάτι παραπάνω, υπάρχουν διάφορα πρόσθετα ασφαλείας, που μπορείτε να κατεβάσετε, για να εξασφαλίσετε διπλή προστασία για την ιστοσελίδα σας.
 7. Κάνει Σωστή Διαχείριση Χρόνου
  Ο χρόνος είναι χρήμα. Αν υπάρχουν τρόποι για να γίνουν τα πράγματα πιο βολικά και αποτελεσματικά, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.
  Με το WordPress, δεν χρειάζεται να δημοσιεύετε όλη την ώρα, επειδή σας επιτρέπει να προγραμματίσετε αυτές τις δημοσιεύσεις, στις επιθυμητές ημερομηνίες. Μπορείτε να προγραμματίσετε αναρτήσεις ανά ημέρα ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
 8. Μπορεί να Διαχειριστεί Διαφορετικούς Τύπους Πολυμέσων
  WordPress δεν σημαίνει μόνο κείμενο. Συνοδεύεται, επίσης με ενσωματωμένη υποστήριξη που μπορεί να χειριστεί εικόνες, ηχητικά μηνύματα ή ακόμη και videos. Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε μόνο με μερικά clicks.
  Το WordPress υποστηρίζει επίσης ιστότοπους με δυνατότητα ενσωμάτωσης, όπου μπορείτε να προσθέσετε videos του YouTube, tweets στο Twitter, ηχητικά σήματα Soundcloud και πολλά άλλα. Απλά κάνετε αντιγραφή και επικόλληση τη διεύθυνση URL, στην ανάρτησή σας. Οι μορφές ήχου και εικόνας που υποστηρίζονται από το WordPress είναι M4a, MP4, WebM, OGG, FLV, MP3 και WAV.
 9. Η Κοινότητα του Μπορεί να σας Λύσει τα Προβλήματα
  Λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ανάπτυξης του, υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα, όπου μπορείτε να αναζητήσετε απαντήσεις και βοήθεια στα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
  Υπάρχουν ερωτήσεις και απαντήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να εκτελέσουν βασικές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων. Υπάρχουν επίσης πολλά άρθρα, και ειδικές ιστοσελίδες, τις οποίες χειρίζονται προγραμματιστές, όπου κάποιος μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις στα ερωτήματά του.
  Γενικότερα, όσον αφορά στο WordPress, οι απαντήσεις βρίσκονται πάντα online.
 10. Είναι Ευέλικτο και Προσαρμόσιμο
  Μερικοί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος να προσαρμόσεις το WordPress, είναι με τη χρήση των θεμάτων που διαθέτει. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Εδώ είναι το σημείο που επεμβαίνει η WEBONE.
  Το WordPress διαθέτει ένα ευέλικτο πλαίσιο που επιτρέπει στους σχεδιαστές και στους προγραμματιστές μας, να επεξεργαστούν τους κώδικες και να τροποποιήσουν τις εφαρμογές. Μπορούμε ακόμη να προσαρμόσουμε τα ήδη υπάρχοντα θέματα επειδή είμαστε καλά εκπαιδευμένοι στη γλώσσα προγραμματισμού.

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας του WordPress, καθώς και στην ενσωμάτωση ενός ευρέος φάσματος plugins, για να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας, έτσι ώστε να αφορούν τον καθένα ξεχωριστά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της WEBONE και θα λάβετε μια μοναδική εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων, με τη βοήθεια του WordPress.

Η δύναμη είναι δική μας και η επιλογή δική σας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας!!!

Μοιραστείτε το άρθρο