αναβάθμιση του WordPress

Αναβάθμιση του WordPress site σας. Πως να την κάνετε μόνοι σας

H αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του WordPress είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα τελευταία features, αλλά κυρίως για λόγους ασφαλείας και προστασίας του site σας από τυχόν κακόβουλες επιθέσεις. Ανάλογα με την έκδοση που έχετε ήδη εγκαταστήσει, μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτόματη ή χειροκίνητη αναβάθμιση.

Προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αυτόματης αναβάθμισης του WordPress

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, επιβεβαιώστε ότι:
– οι εκδόσεις PHP και MySQL που απαιτεί η τελευταία WodPress έκδοση και αναφέρονται στο σύνδεσμο http://wordpress.org/about/requirements/ υποστηρίζονται από το πακέτο φιλοξενίας που έχετε στην WEBONE.
– οι φάκελοι του WordPress να έχουν δικαιώματα 775 (rwx rwx r-x ) και τα αρχεία του WordPress να έχουν δικαιώματα 664 (rw- rw- r– ). Δείτε σχετικές οδηγίες για το πώς να αλλάξετε μαζικά τα δικαιώματα σε φακέλους και αρχεία.

Βήματα για Αυτόματη Αναβάθμιση του WordPress

1. Πάρτε Backup την βάση δεδομένων του WordPress αλλά και των αρχείων
Με αυτό τον τρόπο θα αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αναρτήσεων, των comments, του περιεχομένου κλπ, που θα μπορείτε να ανακτήσετε σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η αναβάθμιση.

2. Απενεργοποιήστε τα Plugins
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα plugin το οποίο δεν έχει αναβαθμιστεί ώστε να είναι συμβατό με την τελευταία έκδοση του WordPress, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης. Γυρίστε τα Plugins σε deactivate mode από το αντίστοιχο «Plugins» section του Dashboard. Πριν τα κάνετε deactivate σημειώστε ποια έχετε ενεργά.

3. Ξεκινήστε το αυτόματο Upgrade
Πατήστε στο «Please update now» link που εμφανίζεται στην πάνω πλευρά του Control Panel του WordPress. Στη νέα σελίδα επιλέξτε το «Update Automatically” για να ξεκινήσει η αναβάθμιση.

Wordpress-update-notice

4. Update και ενεργοποίηση των Plugins
Μετά το update του WordPress, κάντε update και όλα τα plugins στην τελευταία έκδοση τους και στην συνέχεια ενεργοποιήστε τα, ένα-ένα. Μετά την ενεργοποίηση του κάθε plugin, ελέγξτε αν λειτουργεί κανονικά το site σας. Έτσι, αν δείτε κάποια δυσλειτουργία θα γνωρίζετε σε ποιο plugin οφείλεται το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανόν το plugin να μην είναι συμβατό με την νέα έκδοση του WordPress.

Προσοχή!
Αν η έκδοση του WordPress που χρησιμοποιείτε απέχει 2 τουλάχιστον εκδόσεις από την τελευταία, θα πρέπει να αποφευχθεί το αυτόματο Update, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα συμβατότητας κατά την διάρκεια του upgrade. Είναι απαραίτητο στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αναβαθμίσεις να πραγματοποιούνται σταδιακά από έκδοση σε έκδοση, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμβατότητα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα χειροκίνητης αναβάθμισης στον σύνδεσμο της επίσημης σελίδας του WordPress: http://codex.wordpress.org/Upgrading_WordPress_Extended

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναλάβει το Upgrade το τεχνικό τμήμα της WEBONE, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα πωλήσεων στο info@webone.gr, ώστε να σας αποσταλούν περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και την διαδικασία.

Όχι μόνο κατασκευή ιστοσελίδων με το WordPress αλλά και συνεχή τεχνική υποστήριξη

Μοιραστείτε το άρθρο