Είναι το WordPress το καλύτερο CMS για το SEO

Είναι το WordPress το καλύτερο CMS για το SEO; Φυσικά και ναι δείτε γιατί

Οι μηχανές αναζήτησης παραμένουν μία από τις καλύτερες πηγές για την επισκεψιμότητα του ιστοχώρου σας. Μια ιστοσελίδα που κατατάσεται αρκετά υψηλά μπορεί να φέρει χιλιάδες επισκέπτες που θα απογειώσουν τα κέρδη σας.

Για το λόγο αυτό, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης ιστοτόπου θέλει η ιστοσελίδα του να βγαίνει στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις φράσεις που τον ενδιαφέρουν

Χρησιμοποιώντας το WordPress σας δίνεται η δυνατότητα να βγείτε μπροστά στο παιχνίδι του SEO. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι θα ισχυριζόταν ότι το WordPress είναι το καλύτερο CMS για SEO και αξίζει πιστέυουμε αυτή την άποψη. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι κάνει την πλατφόρμα αυτή και ίσως η καλύτερη για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO.

Είναι το WordPress το καλύτερο CMs για το SEO;

Και φυσικά είναι. Δείτε γιατί

Είναι SEO-Friendly από την κατασκευή του

Χρησιμοποιώντας το WordPress σας δίνει αρκετά πλεονεκτήματα για το SEO. Ειδικά όσον αφορά την on-page SEO, η πλατφόρμα σας επιτρέπει να φροντίσετε πολλά σημαντικά στοιχεία.

  • Η σωστή σήμανση HTML – Αν και γραμμένο κυρίως στην PHP, το WordPress δημιουργεί σελίδες HTML που είναι εύκολα κατανοητές από τις μηχανές αναζήτησης.
  • SEO-friendly permalinks – Το WordPress έρχεται με τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το λεγόμενο «pretty permalinks». Αυτό σημαίνει ότι οι συνδέσεις σε αναρτήσεις και σελίδες μπορούν να περιέχουν λέξεις-κλειδιά, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες να καταλάβουν τι είναι περίπου. Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενο του συνδέσμου που είναι η νέα ρύθμιση προτύπου στο WordPress.
  • Ετικέτα τίτλου και επικεφαλίδες (Title tag and headings ) – Ο τίτλος μιας σελίδας (που είναι συνήθως τυλιγμένος σε ετικέτες h1) είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της on-page SEO. Μαζί με άλλες ετικέτες τίτλων, ενημερώνει την Google για τις πληροφορίες στο περιεχόμενό σας και τις δίνει στη δομή. Το WordPress σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε όλα αυτά χωρίς να γράφετε με μη αυτόματο τρόπο τις απαραίτητες ετικέτες HTML.
  • Εύκολη δημιουργία περιεχομένου – Το περιεχόμενο έχει γίνει το εργαλείο για να ξεχωρίζει στις μηχανές αναζήτησης. Ευτυχώς, ως πρώην πλατφόρμα blogging, το WordPress κάνει τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας τόσο εύκολη όσο και η χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου. Το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως τα βίντεο και οι εικόνες, δεν αποτελούν πρόβλημα.
  • Βελτιστοποιημένες εικόνες – Μιλώντας για εικόνες, εκτός από την προσθήκη φωτογραφιών και άλλων οπτικών χαρακτηριστικών στο περιεχόμενό σας, ο επεξεργαστής WordPress σας επιτρέπει επίσης να τις βελτιστοποιήσετε περαιτέρω με ετικέτες ALT, περιγραφές και πολλά άλλα.

Αρκετά καλό προϊόν δεν συμφωνείτε; Και αυτά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στο βασικό προϊόν. Επίσης δεν έχουμε λάβει υπόψη και όλα τα πρόσθετα που μπορείτε να τοποθετήσετε.

Θέματα (themes) βελτιστοποιημένα για κάθε σκοπό και στόχο σας

Το WordPress έρχεται με πολλά πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης του ιστότοπού σας. Ένα από αυτά είναι και τα θέματα.

Χάρη σε αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να χτίσετε σχεδόν οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας – ένας ιστοχώρος επιχειρήσεων, ένα blog, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα – υπάρχει πιθανώς ένα θέμα για τον συγκεκριμένο στόχο, τη βιομηχανία ή τον σκοπό σας.

Ωστόσο, καλά θέματα κάνουν επίσης το site σας να φαίνεται επαγγελματικό και ελκυστικό. Αυτό επηρεάζει τα πράγματα όπως εάν οι επισκέπτες θα παραμείνουν στον ιστότοπό σας ή όχι και για πόσο χρονικό διάστημα. Και τα δύο είναι σημάδια ποιότητας (ή έλλειψης) τα οποία η Google τα παίρνει σοβαρά υπόψη της και που θα επηρεάσουν την κατάταξη αναζήτησης. Έτσι, δεν είναι μόνο για εμφάνιση.

Πλήθος SEO Plugins

Εκτός από τα θέματα και τα τυπικά χαρακτηριστικά του WordPress, υπάρχουν και πολλά πρόσθετα (plugins) για την περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων SEO της πλατφόρμας. Το Yoast SEO και το All-in-One SEO Pack είναι δύο από τα καλύτερα plugins, ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα.

Αυτά τα πρόσθετα βελτιώνουν ορισμένα μέρη του WordPress για το SEO για να κάνουν την πλατφόρμα ακόμα πιο αποτελεσματική. Για παράδειγμα, το προαναφερθέν Yoast SEO σας παρέχει μια λεπτομερή κατανομή πώς να βελτιώσετε την on-page SEO για κάθε κομμάτι του περιεχομένου και περιλαμβάνει επίσης συμβουλές SEO copywriting. Εκτός αυτού, μπορεί επίσης να δημιουργήσει το robots.txt, τους χάρτες ιστοτόπου (site map XML) και πολλά άλλα.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης plugins SEO για να βελτιώσετε τις εικόνες σας, να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας με εξωτερικά εργαλεία όπως η κονσόλα αναζήτησης Google και το Google Analytics και πολλά άλλα.

Δυνατότητα δημιουργίας ιστοσελίδων που φορτώνουν γρήγορα

Είναι γνωστό ότι η Google ενδιαφέρεται για το χρονικό διάστημα που χρειάζονται οι ιστοσελίδες για να φορτώσουν και το θεωρεί κριτήριο για την καλή κατάταξη. Ειδικά για τους ιστότοπους για κινητά, ο χρόνος που απαιτείται για την εμφάνιση των ιστότοπων στην οθόνη είναι ένας σημαντικός δείκτης ποιότητας.

Τι θα πρέπει να κάνετε

Να επιλέξετε ένα θέμα υψηλής ποιότητας, να χρησιμοποιήστε καλό πάροχο hosting φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας. Επίσης θα σας βοηθήσει πολύ και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Plugins για Caching Σελίδων και να ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές για να επιταχύνετε το WordPress.

Δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα στο website σας

Το Mobile Optimization έχει γίνει πλέον βασικό δομικό στοιχείο

Όλα τα θέματα που θέλουν να γίνουν δεκτά στον κατάλογο WordPress πρέπει να βελτιστοποιηθούν για κινητές συσκευές.

Σε έναν κόσμο όπου οι κινητές συσκευές έχουν ξεπεράσει σε χρήση τους επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ιστοσελίδα που να μην παίζει σωστά σε κινητές συσκευές.

Δείτε τα πλεονεκτήματα που έχετε από μία ιστοσελίδα που είναι Mobile Optimization

Κορυφαία ασφάλεια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε την κατάταξη στις αναζήτησεις είναι αν ο ιστότοπός σας είναι μολυσμένος με ιούς ή είναι επιβλαβής με κάποιο άλλο τρόπο. Δυστυχώς, αυτό δεν εξαρτάται πάντα από εσάς. Ο ιστότοπός σας μπορεί ακόμα να βρεθεί σε λίστες ανεπιθύμητων μηνυμάτων, εάν γίνει hacked. Πολλά άτομα έξω προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο την ιστοσελίδα σας και να τη χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να βρεθείτε με μία ποινή από την Google. (Google Penalty)

Ευτυχώς, το WordPress είναι από μόνο του πολύ ασφαλές και η ασφάλεια του συνεχώς παρακολουθείται και βελτιώνεται. (θα πρέπει όμως να το ενημερώνεται άμεσα τόσο αυτό όσο και το θέμα με τα αντίστοιχα plugins)

Εκτός από αυτό, έχετε επίσης πολλά πρόσθετα ασφαλείας για να διαλέξετε.

Υποστήριξη κοινωνικών μέσων (social media)

Όσο περισσότερο θέλουμε να κατατάξουμε υψηλά στις μηχανές αναζήτησης, την ιστοσελίδα μας η οργανική κυκλοφορία και η Google δεν είναι πάντα η μόνη πηγή επισκεπτών. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πηγές που περιλαμβάνουν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με εκατομμύρια χρήστες.
Για αυτόν τον λόγο, είναι καλή ιδέα να ενσωματώσετε την κοινωνική κοινή χρήση στον ιστότοπό σας από την αρχή. Το WordPress προσφέρει πολλές λύσεις για αυτό, όπως, το SumoMe και πολλά άλλα.

Πώς αυτό βοηθά το SEO σας; Λοιπόν, οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη τα κοινωνικά σήματα κατά την κατάταξη του ιστότοπού σας. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται το περιεχόμενό σας στο Facebook, στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες, τόσο υψηλότερο θα εμφανιστεί και στην Google.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το WordPress είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη, που σχεδόν όλοι μπορούν να εφαρμόσουν όσα αναφέραμε σε αυτόν τον κατάλογο μέχρι στιγμής. Έχουμε ήδη μιλήσει για την απλότητα του επεξεργαστή WordPress, όμως, επεκτείνεται και στο υπόλοιπο WordPress. Τα περισσότερα πράγματα που είναι σημαντικά για το SEO (και οτιδήποτε άλλο) μπορούν να διαμορφωθούν με μερικά κλικ του ποντικιού και δεν χρειάζονται απολύτως καμία γνώση κωδικοποίησης.

Μεγάλη κοινότητα για υποστήριξη

Ένα άλλο πράγμα για την πλατφόρμα είναι ότι ως χρήστης WordPress, ποτέ δεν θα είσαι μόνος. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν πολλά άτομα στα φόρουμ υποστήριξης που είναι πρόθυμα να βοηθήσουν. Λόγω της δημοτικότητας του WordPress έχει μια τεράστια ομάδα ανθρώπων που αντλούν πόρους και γνώσεις από αυτό.

Περιληπτικά θα λέγαμε πως το WordPress είναι ένα δυνατό εργαλείο για το SEO

Με τις μηχανές αναζήτησης να εξακολουθούν να είναι η πιο σημαντική πηγή επισκεψιμότητας για τους περισσότερους ιστοτόπους, το SEO παραμένει το πρώτο πράγμα για την προώθηση και προβολή του ιστοχώρου σας. Για το λόγο αυτό, εάν θέλετε να κατατάσσεστε ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βάλετε τον ιστότοπό σας σε μια πλατφόρμα που μπορεί να σας βοηθήσει.

Το WordPress είναι μια ώριμη πλατφόρμα CMS με εκτεταμένες δυνατότητες SEO. Το WordPress παίζει ωραίο με το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, έχει πολλά θέματα και plugins για προηγμένη βελτιστοποίηση SEO, είναι φιλικό προς το χρήστη, φορτώνει γρήγορα, παίζει σωστά σε κινητές συσκευές έχει μία μεγάλη κοινότητα που το υποστηρίζει είναι ασφαλές και εύκολο να το μάθει κανείς.

Με λίγα λόγια, το WordPress είναι το τέλειο CMS για SEO και κατασκευή ιστοσελίδων που κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις. Εάν ο στόχος σας είναι να χτυπήσετε την πρώτη σελίδα της Google, η πλατφόρμα WordPress είναι το καλύτερο όχημά σας.

Μοιραστείτε το άρθρο