Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας: Δείτε τα 18 σημεία ελέγχου πριν το ανέβασμά της

Πολύ ωραία λοιπόν έφτασε η στιγμή που η κατασκευή της ιστοσελίδας έχει ολοκληρωθεί και η νέα επανασχεδιασμένη ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη να βγει στον αέρα του διαδικτύου. Παρόλο που, μπορεί να είναι δελεαστικό και βιαζόμαστε να πατήσουμε το κουμπί “Upload”, υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες πράγματα που κάποιος πρέπει να ελέγξει πριν το κάνετε για να έχετε την μέγιστη απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι σχετικές λεπτομέρειες είναι καλυμμένες πριν ανεβάσετε την επανασχεδιασμένη ιστοσελίδα σας. (η παρακάτω λίστα ελέγχου αφορά το CMS WordPress)

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας  και η λίστα ελέγχου σας

1) Ελέγξτε την ορθογραφία και τη γραμματική σας – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Respelt για να σαρώσετε ολόκληρο τον ιστότοπο και έπειτα Grammarly για να εργαστείτε σε μεμονωμένες σελίδες.

2) Δοκιμή της ιστοσελίδας σας σε πολλαπλά προγράμματα περιήγησης και κινητά – Δείτε πως φορτώνει η το website σας στο τηλέφωνό σας και στο Chrome, τον Firefox, το Safari και τον Internet Explorer. Το Stack Browser είναι μια καλή επιλογή.

3) Δοκιμή των συνδέσεών σας (links) – Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Screaming Frog για να δείτε αν κάποιος από τους συνδέσμους σας έχει σπάσει.

4) Δείτε την ταχύτητα του site σας– Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο Pingdom Tools για να δείτε πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπος και τι μπορεί να το επιβραδύνει.

5) Τίτλος και περιγραφή (Title and Description)– Λάβετε ένα γρήγορο στιγμιότυπο όλων των χαρακτηριστικών τίτλου και περιγραφής σας μέσω του Screaming Frog και αναζητήστε τίτλους που είναι πολύ μεγάλοι (κρατήστε κάτω από 55 χαρακτήρες), πολύ γενικές ή διπλούς. Το plugin WordPress SEO από το Yoast είναι απαραίτητο για το σκοπό αυτό.

6) Ελέγξτε τις περιγραφές των εικόνων σας– οι περιγραφές λένε στις μηχανές αναζήτησης τι είναι η εικόνα. Χρησιμοποιήστε το Spider Froid Screaming για να ελέγξετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε βελτιστοποιήσει τις εικόνες.

7) Δοκιμάστε της φόρμες σας – Ελέγξτε όλες τις φόρμες στην ιστοσελίδα  σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν όπως έχουν προγραμματιστεί.

8) Favicon – δοκιμάστε να δείτε ότι το Favicon εμφανίζετε στο πρόγραμμα περιήγησης.

9) Κωδικός παρακολούθησης στατιστικών – Βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας Google Analytics και άλλοι κωδικοί παρακολούθησης για πράγματα όπως το AdWords, οι διαφημίσεις στο Facebook  έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σωστά.

10) Ελέγξτε το NAP με το Schema – Βεβαιωθείτε ότι το όνομα, η διεύθυνσή σας και τα άλλα στοιχεία επαφής είναι σωστά και σωστά μορφοποιημένα με τον Schema code – Ανατρέξτε στο schema.org για πληροφορίες σχετικά με αυτό.

11) Ελέγξτε τις 404 σελίδες σας – Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL ανύπαρκτης σελίδας στον ιστότοπό σας για να λάβετε μια σελίδα σφάλματος 404. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα για αυτό που έχει ένα μήνυμα σφάλματος που είναι καλύτερο από το προεπιλεγμένο σφάλμα του διακομιστή.

12) Ελέγξτε τις ανακατευθύνσεις 301 σας – Αν έπρεπε να δημιουργήσετε μια νέα δομή διευθύνσεων URL, δοκιμάστε μερικές βασικές σελίδες από την παλιά δομή διευθύνσεων URL ιστότοπού σας για να βεβαιωθείτε ότι ανακατευθύνουν όπως αναμένεται.

14) Ελέγξτε το XML site map σας – Αν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο όπως το plugin WordPress SEO από το Yoast, θα λάβετε τη διεύθυνση URL του χάρτη του ιστοτόπου σας από το plugin. Βεβαιωθείτε ότι έχει απόδοση σωστά.

15) Έχετε έναν έλεγχο των Plugins που χρησιμοποιείται – Βεβαιωθείτε ότι όλα τα plugins που θέλετε είναι ενεργά και ενημερωμένα και βεβαιωθείτε ότι αυτά που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ενεργά διαγράφονται από τον ιστότοπο.

16) Δοκιμή των Social media – Δοκιμάστε όλες τις συνδέσεις σας στα social media  για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά και στέλνουν το κοινό σας στις σωστές σελίδες τους.

17) Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου –  βεβαιωθείτε ότι το email σας έχει ρυθμιστεί σωστά.

18) Αλλαγή των DNS σας – Τώρα που έχετε δοκιμάσει τα βασικά στοιχεία του site επανασχεδιασμού σας ήρθε η ώρα να για τους νέους διακομιστές που σας φιλοξενούν.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την WEBONE.

Δείτε ακόμη:

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας: Πως θα είναι πετυχημένος

 

Μοιραστείτε το άρθρο