οδηγίες για τον επανασχεδιασμό του website

Οδηγίες για τον επανασχεδιασμό του website χωρίς να επηρεάσετε το SEO

Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των websites είναι ότι το SEO πρέπει να γίνει μόνο μία φορά και τέλος. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Πολλά πράγματα τροποποιούνται κατά τον επανασχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα και των ιστοσελίδων σας. Αν δεν γίνουν με τον σωστό τρόπο, θα επηρεάσουν αρνητικά το SEO και κατά σύνέπεια θα επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του. Εάν γίνει σωστά, ωστόσο, ο επανασχεδιασμός ενός website μπορεί επίσης να αυξήσει την κατάταξή σας.

Στο σημερινό άρθρο, θα σας εξηγήσουμε από έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο ανασχεδιασμού του ιστότοπού σας χωρίς να επηρεάσουμε το SEO.

Βήμα 1: Κάντε μια λίστα με όλες τις σελίδες από το παλιό website

Το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσετε τη δομή της διεύθυνσης URL του ιστότοπού σας(site map). Ο επανασχεδιασμός σημαίνει πολλές αλλαγές που θα επηρεάσουν επίσης την αναδιάρθρωση των διευθύνσεων URL. Συνεπώς, είναι σημαντικό να το υποστηρίξετε, διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να επηρεάσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε plugins για να αποκτήσετε τη δομή της διεύθυνσης URL. Εάν χρησιμοποιείτε το plugin Yoast SEO , μπορείτε να σκανάρετε τον ιστότοπο και στη συνέχεια να κάνετε λήψη του ενημερωμένου χάρτη ιστότοπου(site map).

Βήμα 2: Ο επανασχεδιασμός του website πρέπει να γίνει σε προσωρινή διεύθυνση URL

Ποτέ μην κάνετε τον επανασχεδιασμό στον υπάρχοντα ιστότοπό σας. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους επισκέπτες και να σας δώσει προβλήματα μακροπρόθεσμα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να αντιγράψετε τον ιστότοπό σας και να τον ορίσετε σε προσωρινή διεύθυνση URL. Μόλις αυτό γίνει, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε.

Βήμα 3: Δοκιμάστε τον νέο website

Εξαιρετικά, αντιγράψατε τον υπάρχοντα ιστότοπό σας στη νέα ιστοσελίδα.
Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε το έργο επανασχεδιασμού, είναι καλή ιδέα να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο από το τέλος του ιστοτόπου σας. Σε αυτόν τον έλεγχο, θα πρέπει να εξετάσετε πολλαπλές πτυχές του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων των σπασμένων συνδέσεων, των δυνατοτήτων, του CSS κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το XENU , ένα δωρεάν εργαλείο που θα βρείτε όλους τους σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας.

Βήμα 4: πραγματοποιήστε τις σωστές ανακατευθύνσεις 301

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε 301 ανακατευθύνσεις μεταξύ παλιών και νέων διευθύνσεων URL. Για παράδειγμα, αν έχετε μια σελίδα «Σχετικά με εμάς» στον παλιό ιστότοπο και η διεύθυνση URL του ήταν «www.yourwebsite.com/aboutus.html».

Αν κατά τον επανασχεδιασμό ο σχεδιαστής σας άλλαξε τη διεύθυνση URL στη διεύθυνση «www.yourwebsite.com/about-us.html» – είναι καλύτερο να εφαρμόσετε τις σωστές ανακατευθύνσεις 301 για να διασφαλίσετε ότι και οι δύο διευθύνσεις URL λειτουργούν και να μην χάσετε τα οφέλη του SEO που αποκτήθηκαν από προηγούμενη διεύθυνση URL.

Εάν δεν το κάνετε σωστά, η μηχανή αναζήτησης θα λάβει 404 error page σε ιστοσελίδες που δεν βρέθηκαν. Κάνοντας ανακατευθύνσεις 301, η παλιά διεύθυνση URL θα μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση URL. Αυτός είναι ο τεχνικός τρόπος για να ενημερώσετε τη μηχανή αναζήτησης ότι η διεύθυνση URL έχει αλλάξει. Η Google δεν θα υποβαθμίσει τις προηγούμενες προσπάθειες SEO σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ανακατευθύνσεις χρησιμοποιώντας το αρχείο .htaccess.

Ανακατεύθυνση 301 / oldwebsite http://yoursite.com/new-url

Αν είστε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε χειροκίνητα στο WordPress, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε plugins ανακατεύθυνσης που σας επιτρέπουν να το κάνετε συμπληρώνοντας μια φόρμα.

Σημείωση: Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, και πρέπει να το κάνετε.

Βήμα 5: Κάντε το άλμα στη νέα ιστοσελίδα

Μόλις ολοκληρωθούν τα πάντα, τόσο ο σχεδιασμός όσο και η ανακατεύθυνση, είναι καιρός να μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα.

Μοιραστείτε το άρθρο