Η διαδικασία του SEO που ακολουθούμε

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι μία συνεχής διαδικασία και θα σας δείξουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Πως θα ανακαλύψετε ποιες λέξεις και φράσεις χρησιμοποιούν οι χρήστες και πως θα βελτιώσετε το περιεχόμενο του site σας.

Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να κάνετε Search Engine Optimization, για την διαδικασία του SEO χρειάζεται να έχετε υπομονή και επιμονή.

Το πρώτο βήμα για το SEO είναι να βρείτε τις λέξεις κλειδιά. Δηλαδή να ανακαλύψετε ποιες λέξεις φράσεις χρησιμοποιούν οι χρήστες όταν ψάχνουν προϊόντα ή υπηρεσίες σαν τα δικά σας.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα κατάλυμα σε μία αγροτουριστική περιοχή και προσφέρετε στους επισκέπτες σας την δυνατότητα να συμμετέχουν μαζί σας στην συγκομιδή των φρούτων σας.

Αν οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων προσαρμόστε ανάλογα το περιεχόμενο την σελίδων σας ώστε να ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις τους. Για παράδειγμα δημιουργήστε ένα blog για την ζωή στο αγρόκτημα και δημοσιεύστε συνταγές και μεθόδους παρασκευής βιολογικών μαρμελάδων.

Το SEO είναι δυναμικό γιατί και οι χρήστες αλλάζουν συνήθειες και οι ίδιες οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς. Γι´αυτό να είστε πάντα έτοιμοι να αλλάζετε το site σας και να κάνετε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επισκεπτών μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων.

Ας δούμε τέσσερις γρήγορες συμβουλές:

1. Μάθετε τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν πολλά ενημερωτικά sites και προτάσεις για το πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε ένα site.

Δείτε εδώ πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης

2. Ακολουθείτε τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Για παράδειγμα αν οι μηχανές αναζήτησης βελτίωσαν την αναζήτηση από κινητές συσκευές πρέπει και εσείς να βελτιστοποιήστε τε το site σας για χρήση από κινητές συσκευές.

Δείτε πως η Google προωθεί περισσότερο το mobile friendly

3.Εμπνευστείτε από επιτυχημένα sites του κλάδου σας. Μελετήστε πως διαμορφώνουν το περιεχόμενό τους, πως χρησιμοποιούν τα social media και πως ανανεώνουν το site τους με νέες φωτογραφίες; Επιλέξτε και υιοθετήστε πρακτικές που θα σας ωφελήσουν.

4. Μιλήστε στους πελάτες σας και μάθετε από πρώτο χέρι τι περιεχόμενο και ποιες λειτουργίες λείπουν από το site σας.

Τελειώνοντας θα πρέπει να σας πούμε ότι το SEO είναι μία διαρκής διαδικασία βελτιστοποίησης. Πρέπει να κατανοείτε συνεχώς τι θέλουν οι επισκέπτες σας και να φροντίζεται να τους το προσφέρεται.

Μοιραστείτε το άρθρο