Περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας

Περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Δείτε πως

Επισκεψιμότητα ιστοσελίδας

Ο πρὠτος πυλώνας της online στρατηγικής σας μετά από την κατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας που θα πρέπει να εξετάσετε και να δείτε. Εάν η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας είναι σε χαμηλά επίπεδα και δεν μπορείτε να την αυξήσετε άλλο, μην απελπίζεστε γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Παρακάτω θα σας περιγράψουμε πως μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένα πράγματα για να πετύχετε μία σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα σας.

Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τα βήματα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε:

1.Δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου

Όταν ένας επισκέπτης έρχεται στην ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά, ο μόνος τρόπος για να τον κάνετε να έρθει πίσω ξανά είναι όταν του παρέχετε χρήσιμο και ωφέλιμο περιεχόμενο (περιεχόμενο που του δίνει λύσεις στα προβλήματά του). Ας δούμε τι θα πρέπει να κάνετε. (δείτε περισσότερα για το inbound marketing)

 • Γράψτε αναλυτικά βήμα προς βήμα (οδηγούς) πως θα κάνετε ορισμένα πράγματα και προσφέρετε στους επισκέπτες σας πολύ καλύτερη ενημέρωση απ´αυτήν που έχουν οι ανταγωνιστές σας.
 • Δημιουργήστε και ανεβάστε νέο περιεχόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην ιστοσελίδα σας δώστε τους έναν καλό λόγο.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις σας (links) λειτουργούν άψογα και δεν έχετε κατεστραμένους συνδέσμους. Η εμπειρία τους χρήστη επισκέπτη της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι άψογη.
 • Μην ορίσετε ένα όριο στο μέγεθος τους κειμένου που θα δημιουργήσετε. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιείστε εικόνες σχετικές με το άρθρο σας.Πάντα να διαβάζετε τα άρθρα σας δύο φορές πριν τα δημοσιεύσετε.

Χρήσιμη συμβουλή: Δημιουργήστε περιεχόμενο για τους ανθρώπους πρώτα που σας επισκέπτονται και μετά για τις μηχανές

2.Διευκολύνετε το μοίρασμα του περιεχομένου σας

Τώρα που τα άρθρα σας έχουν δημοσιευτεί θα πρέπει να τα μοιραστείτε, θα πρέπει δηλαδή να δώσετε στους χρήστες σας μια εύκολη επιλογή για να τα μοιραστείτε στα social media. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, θα έχουν στη διάθεσή τους πολλά plugins. Μερικά από τα πιο δημοφιλείς είναι:

 • Floating Social Media Icons
 • Social Media Feather
 • Floating Social Media Links
 • Share Buttons by AddThis

Εάν τα άρθρα σας παρέχουν αξία, οι επισκέπτες – αναγνώστες τους θα τα μοιραστούν εύκολα με άλλους και θα τα προτείνουν αντίστοιχα σε γνωστούς και φίλους τους.

3. Εύκολη εγγραφή για να μπορούν να λαμβάνουν τα άρθρα σας

Το να έχετε νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας είναι καλό και είναι το πρώτο βήμα, αλλά ο κύριος στόχος σας θα πρέπει να είναι να ξαναγυρίζουν πίσω οι επισκέπτες σας. Αυτή είναι η αρχή για το πως μπορείτε να οικοδομήσετε μια online κοινότητα και ένα δημοφιλές blog. Πάντα θα πρέπει να δώσετε στους χρήστες σας δύο επιλογές για να εγγραφούνε στο νέο περιεχόμενο σας:

α) Email Newsletter – Για να ενημερώνετε και να μοιράζεστε τα άρθρα σας.
β) Social Media – Προσθήκη widgets στις πλαϊνές μπάρες και ζητήστε από τους ανθρώπους να σας ακολουθήσουν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

4. Δημιουργία σχολίων επισκεπτών στις δημοφιλείς ιστοσελίδες

Τα σχὀλια σε διάφορα blogs και ενημερωτικά άρθρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε μια καλή επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας. Είναι μερικά από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν γράφετε στα άρθρα επισκεπτών.
Μην το κάνετε μόνο για χάρη του SEO. Ακόμα κι αν μπορείτε να πάρετε μια σύνδεση nofollow, εφ ‘όσον θα στείλει την κατάλληλη κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας, αυτό είναι που χρειάζεστε.

5. Ελέγξτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας για να πάρετε περισσότερη κυκλοφορία

Πάντα να είστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, κατασκοπεύοντας τις μεθόδους τους για να πάρετε την κατάλληλη επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας.

6. Πετύχετε υψηλότερες καταταξεις στη Google

Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε περισσότερη επισκεψιμότητα είναι να βελτιωθεί η στρατηγική SEO σας. Αν θέλετε να κατατάσσονται οι ιστοσελίδες σας σε υψηλότερη θέση στη Google, θα πρέπει να κερδίσουν ή να χτίσετε backlinks από πολύ έγκυρες ιστοσελίδες για τον ιστότοπό σας. Για Περισσότερες πληροφορίες για το SEO δείτε εδώ.

7. Γράψτε ελκυστικούς τίτλους

Οι ελκυστικοί τίτλοι των άρθρων σας μπορεί να αυξήσουν τα κλικ σας και το ποσοστό μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης.

8. Ο τρόπος που γράφετε να είναι φιλικός

Όταν γράφετε άρθρα, να το κάνετε με φιλικό τρόπο όπως θα μιλούσατε με έναν φίλο σας. Οι άνθρωποι αγαπούν όταν διαβάζουν κάτι χρήσιμο που είναι γραμμένο με φιλικό τρόπο. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σχέση και να πάρετε περισσότερα σχόλια στις αναρτήσεις σας.

9. Προώθηση του περιεχομένου σας παντού

Μόλις γράψατε ένα νέο άρθρο, προσπαθήστε να το προωθήσετε παντού αν είναι δυνατό.

 • Δημοσίευση στα social media
 • Ρωτήστε τους φίλους σας για να το μοιραστείτε μαζί τους
 • Κάνετε email προώθησης και προβολής σε ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας
 • Συμμετοχή σε κοινότητες και φόρουμ

10. Καλλιεργείστε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε και να συνεργαστείτε με αυτούς που μοιράζονται τα άρθρα σας και το περιεχόμενό σας στα social media. Απαντήστε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο σας κάνουν. Πάντα είναι χρήσιμο.

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας τα 10 βήματα που παρουσιάστηκαν παραπάνω θα μπορέσετε να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας (και άρα αύξηση των πωλήσεων) και θα έχετε καταφέρει να κατακτήσετε το πρώτο στάδιο της στρατηγικής σας.

Το δεύτερο μέρος της στρατηγικής σας θα πρέπει να αφορά την μετατροπή των επισκεπτών σε ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας (lead) και κατόπιν σε ευχαριστημένους πελάτες σας.

Για την προώθηση των ιστοσελίδων σας ελάτε στην WEBONE

Μοιραστείτε το άρθρο