Η δύναμη του Facebook Marketing για την ανάπτυξη σας

Facebook Marketing = Ανάπτυξη εταιρίας

Σύμφωνα με τον επίσημο και αποδεκτό ορισμό, επικοινωνία είναι η μετάδοση των πληροφοριών, ιδεών, συναισθημάτων και συμπεριφορών από ένα άτομο ή μια ομάδα σε άλλη, κατά κύριο λόγω μέσω συμβόλων.

Η γνώση αυτού του ορισμού θα μπορούσε να κάνει τον κάθε χρήστη του Facebook να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το Facebook για να επικοινωνηθούν με επιτυχία τα μηνύματα μιας επιχείρησης ή ενός brand.

Όντως αυτή η σκέψη είναι κάτι που ισχύει. Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορούν σε πραγματικούς χρόνους να μεταδώσουν όλες τις πληροφορίες, τα συναισθήματα και τις ιδέες με τις οποίες οι χρήστες έχουν τροφοδοτήσει στο profile τους ή στην επίσημη παρουσία τους οι επιχειρήσεις και τα brand.

Συνεπώς ο marketer θα πρέπει να γνωρίζει το μέσο επικοινωνία, τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του Facebook και το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά.

Το επόμενο βήμα, λοιπόν είναι η ένταξη της επικοινωνίας μέσω του Facebook στα πλαίσια της συνολικής επικοινωνιακής στρατηγικής και ειδικότερα στο Marketing mix της εταιρίας.

Μέσω του Facebook Marketing μπορεί να επιτευχθεί:

  • Αύξηση του Brand Awareness (αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης ή μάρκας)
  • Δημιουργία engagement των καταναλωτών με το brand ή την επιχείρηση
  • Έρευνα και μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή και των προτιμήσεών του.
  • Άμεσες και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες
  • Αύξηση της πιστότητας
  • Αύξηση πωλήσεων

Δείτε ακόμη:

Ποιά είναι τα βήματα ανάπτυξης παρουσίασης στο Facebook

Πώς να εκμεταλλευτείτε το Facebook στην επιχείρησή σας

Μοιραστείτε το άρθρο