Κατασκευή ιστοσελίδων: 7 χρήσιμες συμβουλές για αύξηση της επισκεψιμότητας

Κατασκευή ιστοσελίδων και αύξηση της επισκεψιμότητας

Η αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστοχώρο σας είναι το κλειδί για να οικοδομήσετε ένα μεγάλο κοινό από το target group σας και το πιο σημαντικό, μια πιστή πελατειακή βάση. Δεν έχει σημασία που δραστηριοποιείται η επιχείρησής σας, εσείς θέλετε να σας γνωρίσει ο κόσμος και να ξέρει ποιες υπηρεσίες ή ποιά προϊόντα του προσφέρετε. Επενδύστε κάποιο χρόνο και προσπάθεια για το πώς το site σας θα διατηρηθεί σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης και θα προωθηθεί παράλληλα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να οικοδομήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας – εδώ σας προσφέρουμε τους επτά βασικούς.

1. Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) περιλαμβάνει τη χρήση λέξεων-κλειδιών στην ιστοσελίδα σας για να πάρετε μια υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Είναι σημαντικό γιατί βοηθάτε τόσο τις μηχανές αναζήτησης όσο και τους χρήστες να καταλάβουν γιατί μιλάτε σε κάθε σελίδα του site σας. Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι το SEO είναι χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία. Αν γίνει σωστά και από την αρχή δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και θα σας πάρει πολύ λίγο χρόνο. Το SEO μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη. On-site optimization. Αυτό καλύπτει οτιδήποτε στην ιστοσελίδα σας που μπορεί να αναλυθεί από τις μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων:

 • Τίτλος και Επικεφαλίδες – θα πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το περιεχόμενο της σελίδας.
 • Εικόνες – αυτές μπορούν να βελτιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά στις περιγραφές της εικόνας.
 • Περιεχόμενο – αυτό πρέπει να περιέχει τις σωστές λέξεις-κλειδιά, να οργανωθεί σωστά και να είναι υψηλής ποιότητας.
 • Δομή ιστοχώρου
 • Εσωτερικά links

Off-site optimization Backlinks είναι οι συνδέσεις (links) που οδηγούν πίσω στις σελίδες του site σας από εξωτερικές ιστοσελίδες. Όσο πιο καλή ποιότητα έχουν τα backlinks προς το site σας τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα οικοδομήσετε με τις μηχανές αναζήτησης όπως την Google. Μπορείτε να χτίσετε κάποια backlinks προς τον δικτυακό σας τόπο από:

 • Προσθέτοντας το site σας σε καταλόγους επιχειρήσεων.
 • Γράφοντας σχόλια σε blogs που είναι εξειδικευμένα.
 • Δημοσιεύσεις σε social media
 • Αποστολή δελτίων τύπου

Να είστε προσεκτικοί, με την δημιουργία των backlinks η οποία μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα και οι μηχανές αναζήτησης δεν θα δουν με καλό μάτι τα backlinks από τις περιοχές με κακή ποιότητα περιεχομένου.

2. Κρατήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σχετικό και φρέσκο

Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι θα επισκέπτονται το site σας είναι για να δουν το περιεχόμενό του. Έτσι, με τον πελάτη κατά νου, θα πρέπει να δημιουργήσετε ελκυστικό και συναρπαστικό περιεχόμενο. Στόχος σας είναι να ενθαρρύνετε κάθε επισκέπτη να το μοιραστεί με τους φίλους του, δημιουργώντας έτσι περισσότερη κίνηση για σας.

Τίτλος 

Ο τίτλος της σελίδας σας είναι αυτό που οι άνθρωποι θα βλέπουν στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Θέλετε να τραβήξετε την προσοχή τους και να τους προσφέρει κάτι που θέλουν ή έχουν ανάγκη. Θα πρέπει να τα καταφέρετε ακριβώς να περιγράψετε τι προσφέρετε σε λιγότερο από 70 χαρακτήρες.

Λέξεις-κλειδιά
Είναι σημαντικό να έχουμε μια πλήρη γνώση κατανόηση ποιες ακριβώς λέξεις-κλειδιά είναι σχετικές με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να τα χρησιμοποιήσετε σε όλο το περιεχόμενό σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από τις λέξεις-κλειδιά και να τα χρησιμοποιήσετε με φειδώ. Ελέγξτε τις λέξεις-κλειδιά με το AdWords Planner της Google για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τις καλύτερες λέξεις φράσεις για την ιστοσελίδα σας. Οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να είναι λέξεις που οι χρήστες πιθανότατα θα χρησιμοποιούν όταν ψάχνουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας – μπορεί να είναι μεμονωμένες λέξεις ή συνδυασμούς με περισσότερες από μία λέξεις.

3. Αύξηση επισκεψιμότητας μέσω των social media

Με τα social media μπορείτε να στοχεύσετε στο κοινό σας με μερικά μόνο κλικ και αν το περιεχόμενό σας είναι πρωτότυπο και ελκυστικό, μπορεί να πάει και να διαδοθεί παντού το μήνυμά σας. Υπάρχουν εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να διαλέξετε. Εδώ είναι ορισμένες από τις ποιό δημοφιλής:

 • Facebook – διαφημίσεις:  με ένα μικρό ποσό μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του δικτυακού σας τόπου.
 • Google+ Επιχειρήσεων – ένα προφίλ της επιχείρησης στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης είναι ένα πλεονέκτημα.
 • Twitter – hashtags(#) σε κάθε tweet μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια προβολή.
 • Pinterest για τις επιχειρήσεις – εάν το site σας περιέχει πολλές εικόνες, μπορείτε να τα μοιραστείτε.
 • LinkedIn – εξαιρετικό για την προσέλκυση επαγγελματιών στον κόσμο των επιχειρήσεων.
 • WordPress – εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας blog.
 • YouTube – πολύ καλό αν η επιχείρησή σας παράγει βίντεο ή tutorials.

4. Χτίστε τις σχέσεις σας με τους σημαντικούς

Γνωρίστε τους σημαντικούς ανθρώπους στον κλάδο σας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να σας βοηθήσουν στην οικοδόμηση της κυκλοφορίας της ιστοσελίδα σας και τη φήμη σας απλά αναφέροντας το site σας σε ένα tweet ή κάνοντας ένα link σε ένα άρθρο τους.

5. Προσφορά και κίνητρα

Προσφέροντας κίνητρα είναι ένας παλαιός καθιερωμένος τρόπος για να κρατήσετε τους πελάτες σας πιστούς. Προσφορές, διαγωνισμούς και εκπτώσεις σε προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρετε στους επισκέπτες σας εάν εγγραφούν για παράδειγμα σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή εγγραφούν ως χρήστες. Αυτό σας εξασφαλίζει όχι μόνο να επιστρέφουν συχνά, τους ενθαρρύνει να μοιράζονται το site σας με τους φίλους τους.

6. Προβολή σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό είναι ένας έξυπνος τρόπος για να οικοδομήσετε την επισκεψιμότητα στην περιοχή σας και τη φήμη στον κλάδο σας και να πάρετε ένα υψηλής ποιότητα backlink. Προσοχή μόνο στην επιλογή του ιστοχώρου που θα κάνετε την προβολή θα πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο της δικής σας ιστοσελίδας για να πάρετε το σωστό κοινό (αυτό δηλαδή που ενδιαφέρετε για τα προϊόντα ή της υπηρεσίες σας).

7. Προτείνετε λύσεις και γίνετε ο ειδικός στους πιθανούς πελάτες σας

Απαντήστε στις ερωτήσεις τους (forum, blogs κ.α.) σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να τους απασχολούν και δώστε τους την κατάλληλη λύση.

Μοιραστείτε το άρθρο