Μήπως το eshop σας χρειάζεται ανανέωση και δεν το καταλάβατε;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει και αντικαθιστά όλο και πιο πολύ το παραδοσιακό εμπόριο. Οι λόγοι είναι προφανείς καθώς ο επισκέπτης ενος eshop μπορεί πολύ εύκολα να δει με την ησυχία του τα προϊόντα που θέλει, να συγκρίνει τιμές, να ψάξει τις λεπτομέρειες που χρειάζεται και με την άνεση του καναπέ του να κάνει την αγορά του προϊόντος που επιθυμεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμποριου διεθνώς ανέρχεται πλέον σε αρκετά δισεκατομμύρια.

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι τεράστιος, κάτι που σημαίνει πως ενα eshop δέν πρέπει να παραμένει στάσιμο, και πρέπει διαρκώς να ανανεώνεται, να εξελίσσεται και να προσφέρει σε διαρκή βάση στο χρήστη τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης από όλες τις συσκευές.

Άρα, πώς θα κρίνουμε ότι το eshop μας δεν είναι στην άριστη κατάσταση που πρέπει να είναι; Ποιά είναι τα στοιχεία που μας δείχνουν οτι το eshop μας χρειάζεται ανανέωση ώστε να μπορεί να νικήσει τον ανταγωνισμό;

Ας δούμε παρακάτω 4 βασικά προβλήματα που μας δείχνουν ότι το eshop χρειάζεται επειγόντως ανανέωση και φρεσκάρισμα redesign .

Το eshop σας δεν είναι συμβατό με όλες τις συσκευές.

Είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας το να μπορεί ο χρήστης να πλοηγηθεί άνετα, γρήγορα και με ασφάλεια στο eshop σας από όποια συσκευή επιθυμεί. Ένα eshop που δεν είναι mobile friendly έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Μήν ξεχνάτε πως πάνω από το 50%των αναζητήσεων διαδικτυακά γίνεται από mobile συσκευές οπως smartphones, tablets,κλπ.

Το eshop δεν είναι ορατό από τις μηχανές αναζήτησης.

Το πιο σημαντικό κομμάτι για τη βιωσιμότητα του eshop σας είναι να βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα των σελιδων της Google. Γιατί τι νόημα έχει να έχετε ένα eshop όπου κανείς δεν το βλέπει και δεν μαθαίνει για εσάς; Και εδώ ακριβώς έρχεται το SEO για να σας δώσει τη λύση. Κάντε το eshop σας seo friendly και ετοιμαστείτε να κατακτήσετε την κορυφή της Google.

Το eshop σας είναι δυσλειτουργικό.

Σκεφτείτε πως θέλετε να αγοράσετε ρούχα από ένα κατάστημα. Θα θέλατε να καθυστερείτε στο να βρείτε αυτό που ψάχνετε, να μην εξυπηρετείστε άμεσα και η διακόσμηση του καταστήματος να είναι παλιά; Σίγουρα όχι. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για το eshop σας. Για να έχετε τις πωλήσεις που θέλετε θα πρέπει το eshop σας να έχει πολύ γρήγορο χρόνο φόρτωσης ώστε ο επισκέπτης να μην εγκαταλείψει το eshop, να έχει μοντέρνο design και άμεση εξυπηρέτηση στην ολοκλήρωση της αγοράς. Όσο καλύτερη πλοήγηση για τον επισκέπτη σας τόσο μεγαλύτερες πωλήσεις θα έχετε.

Τα στατιστικά σας είναι πολύ χαμηλά.

Τα στατιστικά στοιχεία του eshop σας είναι αυτά που θα σας δώσουν μια πλήρη εικόνα του πώς κινείται, αν αποδίδει, τι πουλάει περισσότερο, τι χρειάζεται ενίσχυση, πόσο χρόνο μένουν οι επισκέπτες σας κλπ. Ασχοληθείτε διεξοδικά με τα στατιστικά του eshop σας και αξιοποιήστε τα αποτελέσματα τους.

Αυτά λοιπόν είναι τα 4 στοιχεία που θα σας δείξουν αν το eshop σας χρειάζεται ανανέωση και γιατί.

Στην WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία και τα εξειδικευμενα μας στελέχη είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε πλήρη πακέτα κατασκευής και προώθησης του eshop σας, με διαρκή τεχνική υποστήριξη που θα σας φέρει στην κορυφή των πωλήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιασουμε και να υλοποιήσουμε το νέο σας επιτυχημένο eshop.

Μοιραστείτε το άρθρο