Τα μυστικά για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα για αύξηση πωλήσεων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να κάνει το κοινό σας να σας λατρέψει; Ας τα δούμε μαζί:

1) Θέστε τους σωστούς στόχους που θέλετε να πετύχετε από την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Πρώτα απ όλα θα πρέπει να ορίσετε ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε με την ιστοσελίδα σας. Να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Να προωθήσετε την επιχείρησή σας σε μια νέα αγορά; Να αυξήσετε το brand awareness σας ή να προωθήσετε ένα νέο προϊόν; Όποιος και να ναι ο στόχος σας όταν είναι εξαρχής σαφής θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τα κατάλληλα βήματα για να τον πετύχετε.

2) Ξεκινήστε να κατασκευάζετε την ιστοσελίδα σας

Πρώτα όμως θα πρέπει να βρείτε την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας γιατί αυτή είναι το θεμέλιο της επιτυχίας σας. Ελέγξτε αν είναι αξιόπιστη, user friendly, αν μπορείτε να την διαχειριστείτε με ευκολία όποτε το θελήσετε, αν έχει τα λειτουργικά και δομικά στοιχεία που ζητάτε, κλπ κλπ.

3) Κάντε την ιστοσελίδα σας γρήγορη

Όσο πιο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας τόσο πιο πολλούς ευχαριστημένους επισκέπτες και πωλήσεις θα έχετε. Ο βέλτιστος χρόνος φόρτωσης είναι 3 sec!!

4) Χρησιμοποιήστε σαφή, ξεκάθαρο και ομοιόμορφο γραφιστικό σχεδιασμό

Όταν ο επισκέπτης μπαίνει στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει πρώτα απ όλα πολύ εύκολα να βρίσκει αυτό που ψάχνει, αλλιώς; Θα φύγει οριστικά από το website σας. Τί πρέπει να κάνετε; Να έχετε ένα ξεκάθαρο μενού όπου πολύ εύκολα κάποιος θα πλοηγείται σε μια σελίδα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολλά έντονα χρώματα, γραφικά, βίντεο γιατί αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη σας. Επίσης πολύ βασικό: Να έχετε σε πολύ ευδιάκριτη θέση στην αρχική σας σελίδα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

5) Search engine optimization – SEO

Φροντίστε η σελίδα σας να είναι πάντα απόλυτα βελτιστοποιημένη απο άποψη SEO ώστε να μπορεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Google φέρνοντάς σας έτσι αυξημένη επισκεψιμότητα και πωλησεις .

6) Εντάξτε τη στρατηγική πωλήσεων στον ιστότοπο σας

Όταν έχετε μια επιχείρηση το σημαντικότερο απ όλα είναι οι πωλήσεις. Έτσι λοιπόν βεβαιωθείτε πως στην ιστοσελίδα σας έχετε εντάξει μια στοχευμένη, οργανωμένη και τέλεια σχεδιασμένη στρατηγική πωλήσεων που θα οδηγείτε βήμα βήμα όπως εσείς θέλετε τον πελάτη σας να αγοράσει τα προϊόντα σας.

7) Χρησιμοποιήστε Google Analytics

Για να μπορείτε να κάνετε κάθε φορά τα βήματα και τις αλλαγές που θα σας επιτρέψουν να προωθήσετε καλύτερα τον ιστότοπό σας πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πολύ βασικά στατιστικά. Από που προέρχονται οι επισκέπτες σας, ποιες λέξεις κλειδιά χρησιμοποιούν, ποιές ώρες κλπ. Σε αυτό το κομμάτι πολύτιμο εργαλείο για εσάς είναι το Google Analytics. Εύκολο στη χρήση, συμβατό με όλους τους ιστότοπους, θα σας βοηθήσει να βρείτε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να απογειώσετε τις πωλήσεις σας.

8) Συνεργαστείτε με εξειδικευμένους

Για να έχετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα πρέπει να αναθέσετε την κατασκευή της σε ομάδα ειδικών. Δεν υπάρχει one man role οπότε σιγουρευτείτε πως η κατασκευή και η προώθηση της ιστοσελίδας σας βρίσκεται στα χέρια εξειδικευμένης ομάδας από άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες που θα κάνουν το καλύτερο για εσάς από το σχεδιασμό μέχρι την παράδοση του ιστότοπου σας.

9) Φιλικότητα και άμεση ανταπόκριση στον επισκέπτη σας

Τα πιο επιτυχημένα brands είναι αυτά που ο επισκέπτης νιώθει πως βρίσκεται σε ένα απολύτως φιλικό περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε δίπλα στους πελάτες σας σε ότι χρειάζονται και να νιώθουν πως μέσω contact forms ή chatbox άμεσα κάποιος από την επιχείρηση σας θα τους εξυπηρετήσει.

10) Mobile first indexing

Τι σημαίνει αυτό; Πως η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να λειτουργεί ΑΨΟΓΑ και με άριστη ταχύτητα από όποια συσκευή smartphone ή tablet σας επισκεφτεί κάποιος. Για δύο λόγους, πρώτον θα κερδίσετε έτσι πολύ περισσότερους πελάτες και δεύτερον θα σας λατρέψει η Google. Αυτά και πολλά άλλα κρίνουν την επιτυχία της ιστοσελίδας σας μα πάνω απ όλα ο επαγγελματισμός και η εμπειρία αυτών που θα την κατασκευάσουν.

Θέλετε να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα που θα σας φέρει αμέτρητες πωλήσεις; Μια ιστοσελίδα που θα πετύχει κάθε σας στόχο;

Ελάτε στη WEBONE να κατασκευάσουμε τη νέα σας επιτυχημένη ιστοσελίδα.

Μοιραστείτε το άρθρο