MOBILE FRIENDLY WEBSITES

Mobile Friendly Websites με την τεχνολογία Responsive Design

 Με απλά λόγια η ιστοσελίδα μπορεί και προσαρμόζεται στην ανάλυση της κάθε οθόνης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων με responsive design μέσω προγραμματισμού δίνουν προσαρμοστικότητα στα διάφορα στοιχεία της ιστοσελίδας όπως είναι οι φωτογραφίες, βίντεο, μενού κ.ά., με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να ανταποκρίνεται ανάλογα στην ανάλυση της οθόνης.

Αποκτείστε ένα mobile friendly website σε δύο απλά βήματα.

A. Μάθετε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.

B. Συμπληρώστε τη διπλανή αίτηση

Σχεδιασμός ιστοσελίδων με responsive design, γιατί;

Όλοι χρησιμοποιούμε παραπάνω από μια συσκευές (κινητό, tablet, PC) για περιήγηση στο διαδίκτυο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια κάθε ιστοσελίδα έπρεπε να προγραμματιστεί διαφορετικά για κάθε ανάλυση οθόνης, είτε για κινητό (web app), είτε για tablet pc ή για desktop. Το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο αλλά, πέρα από αυτό, ήταν δύσκολο να γίνει σωστή βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO).

Ο ρυθμός με τον οποίο τρέχει η τεχνολογία καθώς και η εξάπλωση του web αλλάζουν διαρκώς τις συνήθειες και τις προτιμήσεις μας. Παλιότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έμπαινε στο internet από σταθερό υπολογιστή. Λίγο αργότερα, μια ιστοσελίδα θα την έβλεπε κάποιος είτε στο σταθερό είτε στο φορητό υπολογιστή του. Σήμερα έχουμε πρόσβαση στο web από ένα πλήθος συσκευών.

Πλεονεκτήματα του responsive design

1. Η ιστοσελίδα έχει αποτελεσματικότερη απεικόνιση σε desktop PC, σε κινητά smartphone και σε tablet, χωρίς περιορισμό στην ανάλυση της οθόνης.
2. Διότι το λέει η Google! “Sites that use responsive web design, i.e. sites that serve all devices on the same set of URLs, with each URL serving the same HTML to all devices and using just CSS to change how the page is rendered on the device. This is Google’s recommended configuration”.
3. SEO (search engine optimization), ποιο αποτελεσματική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Με ένα url εξυπηρετούμε όλες τις συσκευές (ό,τι λέει η Google δηλαδή).
4. Η ιστοσελίδα μπορεί να γίνει share μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ποιο εύκολα. Φανταστείτε να γίνεται share ένα url mobile σε ένα χρήστη που χρησιμοποιεί κοινό υπολογιστή. Όλα θα φαίνονται λάθος. Με το responsive web design δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.
5. Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να κάνουν index την ιστοσελίδα σας εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα url.
6. Εύρος αλλαγών στο σχεδιασμό ανάλογα με την συσκευή.
7. Οικονομικότερη και ταχύτερη λύση έναντι των web apps, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει download.
8. Μπορούμε να ενημερώνουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μια φορά και να έχουμε αποτέλεσμα για πολλές συσκευές εξοικονομώντας κόπο και χρήμα.

Στη WEBONE γνωρίζουμε πολύ καλά το responsive design

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας με Responsive Design είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται πολλές γνώσεις, τόσο σχεδιαστικά όσο και προγραμματιστικά. Παρόλα αυτά το responsive design φαίνεται να είναι η λύση για όσα ξέρουμε για το διαδίκτυο σήμερα. Μια ιστοσελίδα πρέπει να εξυπηρετεί τους χρήστες όλων των συσκευών (κινητών και όχι μόνο) και να είναι γρήγορη και φιλική στις μηχανές αναζήτησης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ