Ο νέος Chrome έφτασε και θα χαρακτηρίζει ως Not Secure τα non HTTPS Sites

Μετά από πολλά χρόνια ζημώσεων και αλλαγών για ‘secure by default’ ιστότοπους, η Google αρχίζει να εντοπίζει μη ασφαλείς ιστότοπους μέσα από το Chrome από τα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Ιούλιος αποδεικνύεται ένας σημαντικός μήνας για την Google. Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε το Speed Update που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, και λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε ότι θα μαρκάρει όλα τα non-HTTPs sites με την ένδειξη ότι δεν είναι ασφαλή.

Αυτή η κίνηση θα συμπέσει με το λανσάρισμα του Chrome 68 και θα μοιάζει κάπως έτσι, στην οθόνη του browser σου:

Η Google έχει ωθήσει τους webmasters να κάνουν τη μετάβαση από non-secure σε HTTPS sites εδώ και χρόνια – συμπεριλαμβάνοντας και διάφορους υπαινιγμούς ότι η αλλαγή αυτή θα δώσει ώθηση στο SEO και στην οργανική τους κατάταξη, για να δώσει παραπάνω κίνητρα για τη μετάβαση αυτή. Και η εκστρατεία αυτή πέτυχε!

Σύμφωνα με το blog της Google:

Over 68% of Chrome traffic on both Android and Windows is now protected

Over 78% of Chrome traffic on both Chrome OS and Mac is now protected

81 of the top 100 sites on the web use HTTPS by default

Ανάλογα με το μέγεθος ενός ιστότοπου και του τομέα που δραστηριοποιείται, η μετάβαση από HTTP σε HTTPS είναι κάτι που πρέπει να γίνει με προσοχή σύνεση και από ειδικούς προγραμματιστές για να μην έχετε προβλήματα.

Αν θέλετε, λοιπόν, όλοι όσοι επισκέπτονατι το site σας να μη το βλέπουν ως επικίνδυνη γωνιά του ίντερνετ, δεν είναι αργά. Μπορείτε, να αγοράσετε το SSL που ταιριάζει στις ανάγκες σου και να μπείτε στο HTTPS  secure περιβάλλον. Έτσι, όχι μόνο θα αποκτήσετε “ασφαλή και κρυπτογραφημένη δεδομένα” (απαραίτητη προϋπόθεση για το GDPR) στο site σας, αλλά θα βελτιώσετε και το SEO του.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιστοποιητικά ασφαλείας SSL.

Μοιραστείτε το άρθρο