Οκτώ βασικά πράγματα που χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη η ιστοσελίδα σας

Ένα website είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση σήμερα. Με τον ανταγωνισμό τόσο σκληρό όσο ποτέ, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να βάλουν επιπλέον προσπάθεια για τα site τους για να τα κάνουν να φαίνονται επαγγελματικά. Ένας κορυφαίος δικτυακός τόπος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κάνει την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας.

Επιπλέον, θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να είναι μοντέρνα και δεν πρέπει να φαίνεται ξεπερασμένη. Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, είναι πάντα καλή ιδέα να παρακολουθείτε τους ιστότοπους ανταγωνιστών για να ορίσετε ένα σημείο αναφοράς για την επιχείρησή σας.

Παρακάτω σας γνωστοποιούμε οκτώ πράγματα που κάθε καλό site πρέπει να έχει:

Όνομα – Domain Name

Η διεύθυνση (domain name) του website σας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λύσετε. Το όνομα θα πρέπει να είναι εύκολο να το θυμηθεί κάποιος και να είναι μοναδικό, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην συγχέονται. Θα πρέπει επίσης να είναι εύκολο να το πληκτρολογήσετε ώστε οι πελάτες να μπορούν να το ανακαλέσουν γρήγορα.

Φιλικό σε smartphone και tablets

Πολλοί άνθρωποι περιηγούνται στο διαδίκτυο μέσω των smartphones και των tablet τους, αντί των φορητών υπολογιστών και των υπολογιστών τους. Ως εκ τούτου, ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει μια έκδοση για κινητά που λειτουργεί ομαλά. Πρέπει να δοκιμάζετε τακτικά αυτήν την έκδοση για κινητά ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνεται ο ιστότοπός σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ή αποτυχίας. Με μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών, οι πελάτες μπορούν να μεταβούν γρήγορα σε έναν ιστότοπο ανταγωνιστή, εάν η δική σας διάρκεια φορτώματος είναι πολύ μεγάλη. Μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 7% των μετατροπών και 11% λιγότερες προβολές σελίδας.

Ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έχοντας μια ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης κάνατε ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας κορυφαίας ιστοσελίδας. Αν έχετε προφίλ σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook, το Instagram ή το Twitter, θα πρέπει να επισημάνετε τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας. Πολλά πρόσθετα προσφέρουν στους πελάτες έναν τρόπο να ακολουθήσουν τα προφίλ των κοινωνικών μέσων σας κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί στον ιστότοπό σας.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τον σύνδεσμο του ιστοτόπου σας στις περιγραφές των προφίλ των κοινωνικών σας μέσων. Αν το προφίλ των κοινωνικών μέσων σας ενημερώνεται τακτικά με νέο περιεχόμενο, θα πρέπει να το συνδέσετε με τον ιστότοπό σας.

Καθαρή ταυτότητα του brand σας

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι σύμφωνος με τη συνολική ταυτότητά σας. Εάν έχετε ήδη σχεδιάσει ένα λογότυπο για τα διαφημιστικά σας υλικά, τότε αυτό το λογότυπο πρέπει να εμφανίζεται στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, ο τόνος του ιστότοπου πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο της επιχείρησής σας. Το γενικό θέμα της ιστοσελίδας σας, καθώς και οι γραμματοσειρές και τα χρώματα της, πρέπει να ταιριάζουν με το γενικό σας branding.

Ισχυρή αξιοπιστία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας με πολλούς τρόπους για να δημιουργήσετε την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Για αρχάριους, ένας άψογα σχεδιασμένος ιστότοπος δείχνει αυτόματα στους επισκέπτες ότι ο χρόνος, η προσπάθεια και τα χρήματα έπιασαν τόπο στην ανάπτυξη του ιστότοπου.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αξιοπιστία σας στον ιστότοπό σας είναι να εμφανίσετε τις μαρτυρίες των πελατών σας. Οι συστάσεις πελατών είναι μία από τις πιο σημαντικές μορφές μάρκετινγκ και μια σελίδα μαρτυριών δείχνει ότι οι άλλοι άνθρωποι είχαν μια θετική εμπειρία μαζί σας.

Εφόσον η Google εμφανίζει κριτικές επιχειρήσεων στη σελίδα αποτελεσμάτων, (κάτι θα ξέρει) είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενθαρρύνετε τους πελάτες να αφήνουν θετικά σχόλια.

Search Engine Optimization (SEO)

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για την προβολή σας, όμως δεν αρκεί απλά να είναι online. Θα πρέπει ο κόσμος να τη βρίσκει εύκολα όταν αναζητά κάτι. Και για να γίνει αυτό, πρέπει η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης ή αλλιώς το SEO (Search Engine Optimization), έχει να κάνει με όλους εκείνους τους παράγοντες και τις ενέργειες που επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Ασφάλεια του website σας

Η ασφάλεια του website σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τους πελάτες σας.

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν αν ο ιστότοπός σας δεν είναι ασφαλής, γεγονός που θα μπορούσε να τους εμποδίσει να εμπιστευτούν την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, εάν οι πελάτες πρέπει να κάνουν αγορές, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή πλατφόρμα πληρωμών, για να ανακουφίσετε τις ανησυχίες τους.

Επιπλέον, εάν οι επισκέπτες πρέπει να συνδεθούν, τότε τα στοιχεία σύνδεσης πρέπει να προστατεύονται για να εξασφαλίσουν ότι οι κωδικοί πρόσβασης δεν μπορούν να μαντέψουν ή να διαρρεύσουν.

Κλείνοντας

Οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω είναι απαραίτητες για κάθε website σήμερα, οπότε ενσωματώστε τις σύντομα στο δικό σας για να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη!

Μοιραστείτε το άρθρο