Πιστοποιητικό SSL – Προστατέψτε τις συναλλαγές και τα δεδομένα σας

Τι είναι το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (https:)

Όταν εκτελείτε κάποια οικονομική συναλλαγή με τους πελάτες σας στο διαδίκτυο, ενδεχομένως κάποια στιγμή να πρέπει να ρωτήσετε τα στοιχεία των πελατών σας – για παράδειγμα, αν κάνουν εγγραφή για το ενημερωτικό δελτίο σας ή αν εκτελέσουν κάποια παραγγελία. Για να προστατεύσετε τα στοιχεία των πελατών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνολογία, που ονομάζεται «SSL» (επίπεδο ασφαλούς υποδοχής) και η οποία κρυπτογραφεί δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης στον ιστό και ενός διακομιστή ιστού. Οι διευθύνσεις ιστού που προστατεύονται με SSL ξεκινούν με https: και όχι με http:. Γι’ αυτό το λόγοι, το SSL αναφέρεται και ως «HTTPS.» Κατά τη συλλογή ορισμένων προσωπικών και οικονομικών στοιχείων, το AdWords απαιτεί τη χρήση συνδέσεων SSL στην ιστοσελίδα σας.

SSL-πιστοποιητικό ασφαλείας

Τα πλεονεκτήματα του πιστοποιητικού SSL

Η χρήση του πιστοποιητικού SSL παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία του απορρήτου από ό,τι μια μη κρυπτογραφημένη σύνδεση ιστού. Ελαττώνει τον κίνδυνο τροποποίησης και κατάχρησης από τρίτο μέρος. Πολλοί επισκέπτες ιστότοπων κοινοποιούν πιο άνετα στοιχεία πληρωμών και προσωπικά στοιχεία, όταν γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν σύνδεση SSL.

Έλεγχος για SSL σε ιστοσελίδες

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στον ιστό εμφανίζουν ένα εικονίδιο λουκέτου, όταν ενεργοποιείται μια σύνδεση SSL.

Ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε αν υπάρχει SSL είναι να καταχωρίσετε τη διεύθυνση ιστού στο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας το https:// στην αρχή — για παράδειγμα, https://adwords.google.com. Αν δείτε ένα εικονίδιο λουκέτου στο πρόγραμμα περιήγησης, τότε κάντε κλικ σε αυτό για περισσότερες πληροφορίες και για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει ασφαλής σύνδεση. Αν δεν δείτε ένα εικονίδιο λουκέτου, τότε η σελίδα δεν προστατεύεται με SSL.

Έχετε υπόψη σας ότι πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν SSL μόνο σε συγκεκριμένες σελίδες, όπου μεταδίδονται ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικοί πρόσβασης ή αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Είδη πιστοποιητικών SSL

Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες πιστοποιητικών:

  • Domain Validation SSL Certificates (DV SSL),
  • Organization Validation SSL Certificates (OV SSL)
  • Extended Validation SSL Certificates (EV SSL).

Ας δούμε λίγο αναλυτικότερα τι είναι το καθένα από αυτά.

Τα DV SSL (επικύρωση domain) χρησιμοποιούνται για κωδικοποίηση της πληροφορίας και την ταυτοποίηση των στοιχείων του καταχωρητή και του ονόματος χώρου της ιστοσελίδας (domain). Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι σωστή και παραπέμπει στο σωστό εξυπηρετητή.

Τα OV SSL (επικύρωση οργανισμού) χρησιμοποιούνται για κωδικοποίηση της πληροφορίας και την ταυτοποίηση της ιστοσελίδας και της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Πριν οι Αρχές Πιστοποιητικών εκδώσουν το πιστοποιητικό, ακολουθούν μια διαδικασία ταυτοποίησης της εταιρίας, των στοιχείων της διεύθυνσής της, καθώς και της ιδιοκτησίας του Domain Name.

Τέλος, τα EV SSL (εκτεταμένη επικύρωση) είναι τα πιο πλήρη και πιο ασφαλή πιστοποιητικά που μπορεί να παρέχει μια ιστοσελίδα στους χρήστες της σήμερα. Η αδειοδότηση και έκδοση των πιστοποιητικών αυτών απαιτεί διεξοδικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες οι Αρχές Πιστοποίησης ελέγχουν σχεδόν όλες τις πτυχές μιας εταιρίας και της ιστοσελίδας.

10-tips-to-keep-your-wordpress-website-safe-and-secure

Αυξήστε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας, αυξήστε τις παραγγελίες που λαμβάνετε