Μηχανές αναζήτησης

Μηχανές αναζήτησης: Δείτε πως λειτουργούν

Μηχανές αναζήτησης πως λειτουργούν

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης ζωής. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν πραγματικά.

Ας δούμε τα τρία βασικά χαρακτηρηστικά που διέπουν τις μηχανές αναζήτησης:

1. Crawling (ψάξιμο και εντοπισμός περιεχομένου)

Έχετε ακούσει για τις «αράχνες» των μηχανών αναζήτησης που ψάχνουν για περιεχόμενο. Είναι ουσιαστικά προγράμματα (software) που ψάχνουν να βρουν πληροφορίες για μια ιστοσελίδα, «διαβάζοντας των κώδικά της» και στη συνέχεια ακούραστα συνεχίζουν το ταξίδι τους, ακολουθώντας συνδέσμους από τη σελίδα σας σε άλλες σελίδες.

Η αράχνη επιστρέφει περιοδικά ψάχνει για αλλαγές στην αρχική σελίδα, που σημαίνει ότι υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να τροποποιήσει τον τρόπο που μια μηχανή αναζήτησης βλέπει και αξιολογεί το περιεχόμενό σας.

Αν για οποιοδήποτε λόγο η αράχνη δεν μπορεί να δει το περιεχόμενό σας, ή δεν καταλαβαίνουν τις αλλαγές σας ή τις τροποποιήσεις σας, η ιστοσελίδα σας δεν θα μπορεί να αναπροσαρμοσθεί και να καταταχθεί καλύτερα.

2. Indexing (Καταχώρηση)

Η αράχνη δεν κάνει απλά μία περιήγηση στο περιεχόμενο του ιστοχώρου σας, αλλά ταυτόχρονα το αποθηκεύει σε μια βάση δεδομένων. Αυτό ονομάζεται indexing.

Στόχος της αράχνης είναι να σώσει κάθε κομμάτι του περιεχομένου για την καλύτερη διευκόλυνση των ανθρώπων που ψάχνουν.

3. Ranking (Κατάταξη)

Η τελική κρίσιμη πτυχή της τεχνολογίας αναζήτησης είναι ο τρόπος που η μηχανή αναζήτησης αποφασίσει να παραδώσει τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης (με βάση το ερώτημα που κάναμε) ξεκινώντας από τις ποιό σχετικές ιστοσελίδες. Αυτό επιτυγχάνεται με αλγοριθμικές λειτουργίες ακολουθώντας ένα πολύπλοκο σύνολο κανόνων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την κατάταξη (ranking) και πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας στο άρθρο μας.

Για την κατασκευή των ιστοσελίδων σας ελάτε στην WEBONE

Δείτε ακόμη:

Αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Τι περιλαμβάνουν

3 λόγοι για τους οποίους η Google αγαπά το φρέσκο ​​περιεχόμενο

Μοιραστείτε το άρθρο