SEO καμπάνια: Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε

Πολλοί πελάτες μας ρωτάνε. Μήπως είναι αρκετά αργά για να αρχίσουμε μια εκστρατεία – καμπάνια SEO για την επιχείρησή μας;

Το SEO είναι μια στρατηγική γεμάτη από αλλαγές, ασάφειες και πολλές παρερμηνείες. Αυτό την καθιστά δύσκολη για τον μέσο επιχειρηματία να την κατανοήσει και να προσπαθήσει να την οργανώσει μόνος του. Παρότι είναι μια πολύ κερδοφόρα στρατηγική, πολλοί επιχειρηματίες την έχουν αποφύγει λόγω φόβου η αμφιβολιών σε σχέση με την αποτελεσματικότητά της.

Έχουμε 2015 και το SEO υπάρχει για πάνω από 15 χρόνια. Μπορεί να έχεις ήδη μια παρουσία στο internet αλλά αν δεν έχεις ήδη επενδύσει σε μια στρατηγική SEO, οι ανταγωνιστές σου είναι πιθανότατα αρκετά πιο μπροστά από εσένα. Είναι αργά να ξεκινήσεις την δική σου SEO καμπάνια; Είναι άραγε ποτέ πολύ αργά;

Πολύ αργά για πιο πράγμα;

Κατά αρχάς είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε το «πολύ αργά». Σε γενικές γραμμές, σημαίνει ότι είναι πολύ αργά για να δει κανείς σημαντικά αποτελέσματα από αυτή την στρατηγική. Με άλλα λόγια, πολλά από τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί από μια επιτυχημένη στρατηγική SEO, είναι πλέον απαρχαιωμένα η άσχετα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εξ αιτίας:

  • Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μπροστά. Το σκεπτικό εδώ είναι ότι οι ανταγωνιστές σου έχουν ήδη επενδύσει πολύτιμο χρόνο σε μία στρατηγική SEO και είναι ήδη πολύ μπροστά από εσένα. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει κάποιος στο SEO, τόσα περισσότερα τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει, οπότε εάν οι ανταγωνιστές σου έχουν ξοδέψει 10 χρόνια προσαρμόζοντας τις ιστοσελίδες τους σε στοχευμένες λέξεις κλειδιά, είναι σχεδόν αδύνατον να τους προφτάσεις.
  • SEO σε αμφισβήτηση. Σε αυτή την περίπτωση, το SEO φαίνεται σαν να έχει ξεπεραστεί. Η Google προσαρμόζει συνεχώς τον αλγόριθμό της για να αποτρέψει τους επιτήδειους να αποκτήσουν το πλεονέκτημα και από την άλλη οι χρήστες χρησιμοποιούν την αναζήτηση, ψάχνοντας με καινούριους, περίεργους και διαφορετικούς τρόπους. Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς πως το SEO έχει μια σταθερή πτώση. Με αυτά τα δεδομένα, το να ξεκινήσεις τώρα, μόνο κερδοφόρο δεν θα ήταν.
  • Επιχείρηση σε παρακμή. Αυτό ισχύει μόνο σε μερικές εταιρίες αλλά είναι ένας λόγος που μπορεί να είναι αργά για μια στρατηγική SEO. Αν η εταιρία σου βρίσκεται σε αδιέξοδο και έχει μια συνεχή πτώση στην online παρουσίαση, είναι πιθανόν να μην έχεις άλλους πόρους και κεφάλαια να επενδύσεις σε μια καμπάνια SEO.

Ας εμβαθύνουμε όμως λίγο περισσότερο σε αυτά τα επιχειρήματα και να δούμε, είναι όντως τόσο αργά για να αρχίσεις με το SEO;

Προχωρημένος ανταγωνισμός

Για αρχή, ας δούμε τι χρειάζεται για να προσπεράσεις τον ανταγωνιστή σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Εάν ο ανταγωνιστής έχει ξοδέψει τα προηγούμενα 10 χρόνια βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα του για συγκεκριμένες λέξεις φράσεις (στον κλάδο του) (ας πούμε για παράδειγμα «μεσιτικό γραφείο Θεσσαλονίκη» και άλλες παρόμοιες λέξεις κλειδιά) θα ήταν δύσκολο, ως ακατόρθωτο να τον ξεπεράσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με αρκετό χρόνο και στρατηγικά στοχευμένη προσπάθεια όμως, ακόμα και οι ιστοσελίδες με την υψηλότερη κατάταξη μπορούν να εκθρονιστούν, ειδικά όταν η Google αλλάζει συνεχώς τον αλγόριθμο αναζήτησης της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ανέβουν στα ύψη.

Επίσης υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά. Ψάξε τους ανταγωνιστές σου για αδυναμίες και στόχευσε σε αυτές. Για παράδειγμα αν ο ανταγωνιστής έχει στοχεύσει «μεσιτικό γραφείο Θεσσαλονίκη» ως λέξη κλειδί, εσύ μπορείς να στοχέψεις σε παρεμφερή κλειδιά, όπως «μεσιτικό γραφείο στη δυτική Θεσσαλονίκη» ή «φτηνό μεσιτικό γραφείο». Εμφανίζεται ο ανταγωνιστής στην πρώτη τριάδα και γι αυτές τις λέξεις κλειδιά; Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο σε όλους τους τομείς. Μπορεί να είναι δύσκολο να τους ξεπεράσεις σε αυτά που ήδη κατέχουν αλλά μπορείς να τους νικήσεις σε καινούριους τομείς. Στη WebOne ειδικευόμαστε στο SEO και βρίσκουμε πάντα την καλύτερη στρατηγική SEO για την εταιρία σου.

SEO σε φθίνουσα πορεία

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι το SEO δεν είναι μια ξεπερασμένη τακτική. Το SEO αλλάζει, εξελίσσεται συνεχώς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να αφήσεις πίσω απαρχαιομένες τεχνικές που ίσχυαν το 2000. Πάντα υπάρχει η ευκαιρία να εκμεταλλευτείς το SEO με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Στην WebOne, όλα τα μέλη της ομάδας μας ενημερόνονται και προσαρμόζονται συνεχώς στις τελευταίες εξελίξεις του SEO και εφαρμόζουμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές πριν ακόμη αρχίσει η κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Επιχείρηση σε παρακμή

Αυτό τον παράγοντα πρέπει να τον αποφασίσεις εσύ. Γνωρίζοντας ότι μία πετυχημένη καμπάνια SEO χρειάζεται κάποιους μήνες να αναπτυχθεί σωστά, δεν υπάρχει τρόπος να έχεις ένα πετυχημένο πρόγραμμα SEO χωρίς να επενδύσεις σημαντικά σε χρόνο και χρήμα.

Αν όμως το μόνο πρόβλημα είναι ο περιορισμένος προϋπολογισμός, υπάρχουν ακόμα περιθώρια. Ξεκίνα σιγά-σιγά επενδύοντας λίγα, και αύξησε την επένδυση σταδιακά και σταθερά. Το SEO, όταν διαχειριστεί και οργανωθεί σωστά, παρέχει εγγυημένα αποτελέσματα και κέρδη, οπότε μην φοβάσαι να επενδύσεις, έστω και λίγο σε αυτό τον τομέα. Οι λύσεις που παρέχουμε στην WebOne, είναι αρκετά ευέλικτες για όλους τους προϋπολογισμούς, επικοινώνησε μαζί μας και άφησέ μας να ανεβάσουμε την εταιρία σου στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Συνοψίζοντας…

Στις περισσότερες περιπτώσεις και στην πλειοψηφία των εταιριών, δεν είναι αργά για μία επιχείρηση να επενδύσει σε μια καμπάνια SEO, εκτός αν έχει πάρει τον κατήφορο για κλείσιμο ή δεν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτεί το SEO και να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τα κέρδη. Αν ο ανταγωνισμός έχει κατοχυρώσει ήδη τις βασικές λέξεις κλειδιά στον τομέα της επιχείρησης, βρες μια άλλη προοπτική. Αν η Google αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, προσαρμόσου. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι πως το SEO είναι κάτι ξεπερασμένο ή ότι ο στόχος σου να ανέβεις στα αποτελεσματα αναζήτησης είναι ακατόρθωτος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα για να πετύχεις. Συμβουλέψου μας σήμερα κι όλας, και δες την εταιρία σου να γίνεται όλο και πιο κερδοφόρα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, το ίδιο και οι όροι του παιχνιδιού, μην αφήνεις την εταιρία σου να κατηφορίζει, έλα στην WEBONE να οργανώσουμε μαζί την καλύτερη στρατηγική SEO για την εταιρία σου γιατί η άνοδος της δικής σου εταιρίας είναι μια ακόμα επιτυχία για εμάς.

Όχι μόνο κατασκευή ιστοσελίδων αλλά και προώθηση και προβολή στις μηχανές αναζήτησης.

Μοιραστείτε το άρθρο