Συμβουλές SEO για το WordPress

Συμβουλές SEO για το WordPress για να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να διευκολύνετε τις διάφορες μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να καταχωρήσουν τον ιστότοπό σας WordPress και τις πληροφορίες που περιέχει.

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε την εμπειρία μας για καλύτερο SEO έτσι ώστε να πάρετε περισσότερη και ποιοτικότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας σε WordPress μέσα από διάφορες χρήσιμες συμβουλές.

Δημιουργήστε ένα αρχείο Sitemap XML

Ένας χάρτης ιστοτόπου (sitemap) είναι μια διαμορφωμένη λίστα των σελίδων, των αναρτήσεων, των κατηγοριών, των ετικετών κ.λπ. στον ιστότοπό σας WordPress που θέλετε να αναπροσαρμόζεται τακτικά και να τον λαμβάνουν σωστά οι μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα διάφορα πρόσθετα WordPress για να δημιουργήσετε ένα sitemap XML. H προτάσή μας είναι να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO, ένα δωρεάν plugin που έχει πολλές λειτουργίες SEO και περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό XML sitemap.

Δημιουργήστε φιλικά Permalinks

Το προεπιλεγμένο WordPress permalinks δεν είναι πολύ καθαρό και σίγουρα δεν σας βοηθά να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά σας στη διεύθυνση URL των σελίδων και των αναρτήσεων σας. Μπορείτε, απλά να πάτε στο Settings> Permalinks και ορίστε το Post Name ως δομή URL (permalink).

wordpress-set-permalinks

Γράψτε ελκυστικούς τίτλους στο περιεχόμενό σας

Κρατήστε τους τίτλους σας σύντομους (όχι περισσότερο από 5 λέξεις), ή όσο το δυνατόν πιο σύντομους, χρησιμοποιήστε την ετικέτα H1 και η οποία ξεκινάει με τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας. Γράφοντας κατανοητούς τίτλους που είναι πλούσιοι σε πληροφορίες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρεθεί το περιεχόμενό σας από τις μηχανές αναζήτησης και να σας φέρει περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Χρησιμοποιήστε την κύρια λέξη-κλειδί στο περιεχόμενό σας

Κατά τη δημιουργία νέου περιεχομένου (σελίδες ή άρθρα στο blog σας) πρέπει να ορίσετε την κύρια λέξη-κλειδί  ή τη φράση-κλειδί για αυτό το περιεχόμενο. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε έναν καλά βελτιστοποιημένο ιστότοπο και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα της στρατηγικής SEO όπως είναι τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής και περισσότερους πελάτες. Καθώς δεν υπάρχει κανένας κανόνας ο οποίος να δηλώνει ότι οι λέξεις-κλειδιά δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται στο περιεχόμενο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την κύρια λέξη-κλειδί σας διάφορες φορές στο περιεχόμενο.(αλλά μην το παρακάνετε)

Ελέγξτε το theme αν είναι βελτιστοποιημένο ως προς το SEO

Το theme WordPress πρέπει να βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά σε συγκεκριμένες ετικέτες χωρίς να αλλάξετε τον κώδικα του θέματος. Επίσης θα πρέπει να περιέχει τα social media buttons έτσι ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε σωστά το περιεχόμενο στα διάφορα κοινωνικά μέσα. Ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσης και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος του WordPress φορτώνεται γρήγορα, καθώς είναι σημαντικό να μην χάσετε το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας από ένα αργό website.

Δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα στο website σας

Καθώς ο καθαρός κώδικας αυξάνει την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου, το θέμα σας WordPress πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και λιτό από την άποψη αυτή χωρίς φυσικά να στερείται του όμορφου σχεδιασμού.

Μοιραστείτε το άρθρο