Γιατί το SSL (Secure Certificate) είναι σημαντικό για το WordPress site σας

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επισημάνει όλους τους ιστότοπους (από τον Ιούλιο του 2018) που δεν έχουν μεταπηδήσει από το HTTP στο HTTPS ως «μη ασφαλείς».

Η Google έχει ωθήσει τους webmasters να κάνουν τη μετάβαση σε ασφαλείς δικτυακούς τόπους εδώ και χρόνια – υπάρχει και μια μικρή εικασία ότι θα δίνεται καλύτερη κατάταξη ως κίνητρο για αυτή την μετατόπιση. Η εκστρατεία αποδείχθηκε επιτυχής. Σύμφωνα με το blog post τους:

Πάνω από το 68% της επισκεψιμότητας του Chrome τόσο στο Android όσο και στα Windows είναι τώρα προστατευμένο
Πάνω από το 78% της επισκεψιμότητας του Chrome τόσο στο Chrome OS όσο και στο Mac είναι τώρα προστατευμένο
81 από τους 100 πρώτους ιστότοπους στον ιστό χρησιμοποιούν HTTPS από προεπιλογή.

Τι είναι το SSL;

Το SSL αντιπροσωπεύει το Secure Sockets Layer, μια μέθοδο ασφαλείας που επιτρέπει την κρυπτογράφηση των δεδομένων όταν μεταφέρονται μέσω ενός διακομιστή. Τα πιστοποιητικά SSL συμβάλλουν στην προστασία της μεταφοράς ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης και ονομάτων χρηστών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα.

Πώς λειτουργεί;

Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούν δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί, τα οποία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Συνήθως, τα δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης και ενός διακομιστή ιστού αποστέλλονται ως απλό κείμενο, το οποίο μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε χάκερς.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το SSL;

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός πιστοποιητικού SSL είναι ότι προσφέρει κρυπτογραφημένη προστασία κατά την ηλεκτρονική μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών. Τα πιστοποιητικά SSL μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας και να προστατεύσετε από τα προγράμματα phishing. Τέλος είναι απαραίτητα σύμφωνα με την νέο κανονισμό και οδηγία για το GDPR.

Επιπλέον, η Google παρέχει μια μικρή αύξηση κατάταξης στους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν το HTTPS. Από τεχνικής απόψεως, η Google εξακολουθεί να εξετάζει μόνο τους πέντε πρώτους χαρακτήρες της διεύθυνσης URL, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να αξιοποιήσει το πρωτόκολλο HTTPS χωρίς να έχει λάβει έγκυρο πιστοποιητικό. Ωστόσο, όπως πρότεινε ο Gary Illyes της Google, θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότεροι έλεγχοι.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το SSL στο νέο σας wordpres site ή στον υπάρχοντα ιστότοπο WordPress τότε θα σας είναι χρήσιμες οι παρακάτω ερωτήσεις:

  • Τι είδους πιστοποιητικό SSL πρέπει να αγοράσω;
  • Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν πιστοποιητικό ή να το αγοράσω;
  • Ποιο πιστοποιητικό είναι καλύτερο για την εξασφάλιση ενός subdomain; Πολλαπλά domains;
  • Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τα συνήθη προβλήματα εγκατάστασης;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου πιστοποιητικού SSL για το website σας και να το εγκαταστήσουμε.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για την κατασκευἠ του site σας με το wordpress

Μοιραστείτε το άρθρο