οφέλη που θα έχετε από την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Δείτε τα οφέλη που θα έχετε από την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Τα βασικά οφέλη από την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σε συνδυασμό με μία Digital Marketing στρατηγική για μια επιχείρηση είναι τα εξής:

  1. Άμεση επικοινωνία με του πελάτες: Μέσω ελκυστικών και καλά δομημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων, δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα στους πελάτες για τα προιόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται το χρονικό διαστημα του κύκλου των πωλήσεων ενώ παράλληλα μειώνεται και το κόστος ενημέρωσης και επικοινωνίας. Το μειωμένο αυτό κόστος καθιστά το ηλεκτρονικό κατάστημα ιδανικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν περιορισμένο κεφάλαιο.
  2. Ευρεία γεωγραφική κάλυψη: Κάθε μεγέθους επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά, μια αγορά εκατομμυρίων καταναλωτών.
  3. Δυνατότητα μετρήσεων αποτελεσματικότητας και διεξαγωγή ερευνών: βαθμός ικανοποίησης των καταναλωτών, σχόλια βελτιστοποίησης.
  4. Συνεχής και οικονομική λειτουργία: Το eshop είναι το μοναδικό κανάλι εξυπηρέτησης των πελατών, επιτρέποντας την πραγματοποίηση αγορών όλο το 24ωρο ενώ παράλληλα τα κόστη λειτουργίας και εξυπηρέτησης πελατών είναι μειωμένα.
  5. Online και άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών.
  6. Relationship Marketing: Αύξηση της αφομοίωσης του πελάτη, αναβάθμιση της επικοινωνίας μαζί του καθώς και επίτευξη διαρκούς ενημέρωσης.
  7. Ευελιξία προσαρμογής στις αλλαγές της αγοράς: Η ενημέρωση των στοιχείων σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα γίνεται εύκολα και ταχύτητα εν αντιθέσει με τις παραδοσιακές offline μεθόδους επικοινωνίας.
  8. Δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης των ανταγωνιστικών προϊόντων.
  9. Χαμηλότερο κόστος προϊόντος και μικρότερος χρόνος παράδοσης.

Χαρακτηριστικό της διείσδυσης και χρήσης του eCommerce είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα FedEx, οι online συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, δηλαδή B2C, θα ανέρθουν το 2015 σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η κυρίαρχη αγορά των συναλλαγών θα είναι η Ασία, αντιπροσωπεύοντας το 33,4% του τζίρου, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική (USA κυρίως) με ποσοστό 31,7% και τη δυτική Ευρώπη, 24,6%.

Ελάτε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το δικό σας eshop που σε συνδυασμό με την Digital Μarketing στρατηγική που θα εφαρμόσουμε θα απογειώσει την επιχείρησή σας.

Μοιραστείτε το άρθρο