χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας

Κατασκευή ιστοσελίδων: Τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας

Η εταιρική σας ιστοσελίδα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία marketing και πωλήσεων της επιχείρησης σας καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες το χρόνο, σε ένα τεράστιο αριθμό υποψηφίων πελατών.

Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα για να είναι πλήρης, επιτυχημένη και να σας οδηγήσει στην κορυφή των πωλήσεων;

Ας δούμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας:

1 )Domain name:

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει ένα domain name, εύκολο να το θυμάται κάποιος και συναφές με το αντικείμενο ή την επιχείρηση σας.

2 ) Logo:

Ένα logo, σχέδιο εικόνα που θα συνδέει το μυαλό του επισκέπτη άμεσα με την επιχείρηση σας. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.

3 ) Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση, τηλέφωνο, email, χάρτη, ώρες λειτουργίας, οτιδήποτε μπορεί να ναι χρήσιμο στην επικοινωνία του πελάτη μαζί σας.

4 ) Μενού:

Ξεκάθαρο μενού ώστε ο επισκέπτης της ιστοσελίδας πολύ εύκολα να βρίσκει τις σελίδες και τις πληροφορίες που ψάχνει. Στο μενού επίσης μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στις σελίδες που εσείς θέλετε να προωθήσετε περισσότερο.

5 ) Ποιοτικό περιεχόμενο:

Όταν ο επισκέπτης μπει στην ιστοσελίδα σας πρέπει πολύ σαφώς να του περιγράφεται ποιοί είστε, τους στόχους σας, τις λύσεις που παρέχεται και να απαντατε στο ερώτημα για ποιο λόγο να επιλέξει την επιχείρηση σας. Το περιεχόμενο πρέπει να ναι χρήσιμο, χρηστικό και να περιλαμβάνει και blog posts, video, infographics που θα σας βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επισκεπτών.

6 ) Άριστη περιγραφή

Άριστη και λεπτομερής περιγραφή των προϊόντων και των υπηρεσιών σας ώστε μέσα από μία σωστά σχεδιασμένη και ελκυστική παρουσίαση να πετύχετε αυξημένες πωλήσεις και εταιρική αναγνωρισιμότητα.

7 ) Online chat:

Το online chat είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε επιτυχημένη και σύγχρονη ιστοσελίδα γιατί σας επιτρέπει να έρθετε σε άμεση επαφή με τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας, να συζητήσετε μαζί του τυχόν απορίες και να πετύχετε έτσι μεγαλύτερο conversion.

8 ) About us:

Δώστε στους πελάτες σας μια ιστορία, ποιοί είστε, πότε ιδρύθηκε η εταιρεία σας, ποιό είναι το όραμά της, τι την κάνει ξεχωριστή, ώστε να δημιουργήσετε σχέση εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους πελάτες σας καθώς έτσι θα σας γνωρίσουν.

9 ) CTA ( Call to action ):

Τί είναι το call to action? Είναι κάθε φορά που καλείτε τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας να κάνει μια ενέργεια, να συμπληρώσει δηλαδή μια φόρμα επικοινωνίας, να εγγραφεί στο newsletter σας, να σας δώσει το email του κλπ. Που αποσκοπεί αυτό; Στο να μπορέσετε να γνωρίσετε έτσι τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας και να μπορέσετε να του κάνετε μια προσωποποιημένη πρόταση που θα καλύπτει τις δικές του ανάγκες. Αποτέλεσμα; Πολύ σημαντική αύξηση πωλήσεων.

10 ) Design:

Το design της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχει κύριο γνώμονα την καλύτερη πλοήγηση του επισκέπτη σας, έτσι θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο μενού, σωστή γραμματοσειρά και ευανάγνωστη, χρώματα που δε θα μπερδεύουν, εικόνες και βίντεο υψηλής ποιότητας κλπ.

11 ) Blog:

Το blog είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι μέσα στην ιστοσελίδα σας. Με τη δημιουργία ποιοτικών, χρήσιμων και χρηστικών άρθρων στο εταιρικο σας blog μπορείτε να προσεγγίσετε στην ιστοσελίδα σας εκείνο ακριβώς το κοινό που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα σας, παρέχοντας τους όλες τις πληροφορίες γύρω από τα προϊόντα σας και εξηγώντας γιατί η εταιρία σας είναι η ιδανική λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον μοιραστείτε τα άρθρα σας στα εταιρικά σας social media και κάντε το blog της ιστοσελίδας σας το απόλυτο εργαλείο πώλησης.

12 ) Social media:

Στη σημερινή εποχή η παρουσία της εταιρίας σας στα social media είναι επιβεβλημένη, δώστε λοιπόν τη δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας βρουν στα social media και να εκτοξεύσει το conversion σας στην κορυφή. Μία ιστοσελίδα λοιπόν δέν είναι απλά ένας online κατάλογος,αλλά ένα σύγχρονο και ισχυρό μέσο για να προβάλετε την επιχείρηση σας σε διαρκή βάση και να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας.

Στη WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία και τα εξειδικευμένα μας στελέχη σας παρέχουμε πλήρη πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων, διαρκή τεχνική υποστήριξη και πλήρη πακέτα προώθησης που θα κάνουν την ιστοσελίδα σας το πιο δυνατό εργαλείο πωλήσεων για την επιχείρηση σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε μαζί τη νέα σας ιστοσελίδα.

Μοιραστείτε το άρθρο