Τι να προσέξετε πριν ξεκινήσετε το eshop σας

Το στήσιμο μιας επιχείρησης δεν είναι μια απλή υπόθεση, απαιτεί σωστή μελέτη της αγοράς στόχου σας, σωστή μελέτη του ανταγωνισμού σας αλλα και της δικής σας ανταγωνιστικότητας, σχεδιασμό λεπτομερους marketing plan όπου θα καθορίζεται με σαφήνεια τι θα κάνετε, πότε και γιατί κλπ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για εσάς που θέλετε να στήσετε το δικό σας eshop, μια διεξοδική ανάλυση των όσων θα αντιμετωπίσετε θα σας βοηθήσει να αποφύγετε παγίδες και λάθη που θα σας κοστίσουν.

Ποιές είναι αυτές οι παγίδες που θα πρέπει να δείτε πριν στήσετε το eshop σας;

1)Δεν έχετε κάνει ανάλυση αγοράς και ανταγωνισμού.

Τεχνικά θα λεγαμε πως το να φτιάξετε το δικό σας eshop είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, επιλέγετε τα προϊόντα σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να πουλάτε. Λάθος, δεν είστε έτοιμοι.

Πρίν ξεκινήσετε το οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:

● Τι θα πουλάτε και γιατί;
● Σε ποιοο κοινό θα απευθύνεστε;
● Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους
● Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας και ποια τα κύρια χαρακτηριστικά τους;
● Τι σας κάνει να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό σας;
● Σε τι τιμές θα πουλάτε;
● Τι χρηματικό ποσό έχετε διαθέσιμο και για ποια ενέργεια.

2)Δεν στοχεύετε σε συγκεκριμένη αγορά

Αφού απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να απαντήσετε σε μια ακόμα καίρια ερώτηση, που ακριβώς ειδικευεται το eshop σας, τι ακριβώς πουλάτε που δεν θα βρει κάποιος σε ένα άλλο eshop? Εξειδικευτείτε σε μια συγκεκριμένη αγορά και αποκτήστε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

3)Προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Μην προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Δεν μπορείτε να είστε παράλληλα και πωλητής, υπάλληλος, manager, αποθηκάριος, marketer κλπ. Αφήστε τους ειδικούς να σας βοηθήσουν και να κάνουν τα πράγματα πιο ευκολα για σας.

4) Έχετε παραλείψει να δημιουργήσετε στρατηγική marketing.

Πολλοί όταν ξεκινούν ένα eshop μπορεί να τα έχουν κάνει όλα τέλεια, να εχουν φτιάξει ένα όμορφο, μοντέρνο και σύγχρονο eshop, και να έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Την ίδια στιγμή μπορεί να έχουν βρεί προϊόντα εκπληκτικά σε εξαιρετικές τιμές. Και ομως ακόμα κάτι λειπει. Τι; Το marketing.

-Ξεκινήστε να φτιάχνετε σωστά το  SEO σας ώστε να εμφανίζεστε στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και να σας βρίσκουν πολύ πολύ πιο εύκολα οι πελάτες σας.
-Εκμεταλλευτείτε την τεράστια δύναμη των social media για να κάνετε την επιχείρηση σας παντού γνωστή και να αυξήσετε τους πελάτες σας και την εταιρική σας αναγνωρισιμότητα.

Η επιτυχία λοιπόν του νέου σας εγχειρήματος στηρίζεται στην σωστή ανάλυση των αναγκών της αγοράς σας, στις λύσεις που εσείς παρέχετε και στην άριστη οργάνωση του internet marketing plan σας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν τώρα;

Ελάτε στην WEBONE  όπου τα εξειδικευμένα μας στελέχη θα οργανώσουν και θα υλοποιήσουν για το eshop σας μια στρατηγική internet marketing που θα απογειώσει τις πωλήσεις και την εταιρική σας αναγνωρισιμότητα.

Δείτε ακόμη:  Τις υπηρεσίες internet marketing που μπορούμε να σας προσφέρουμε

Μοιραστείτε το άρθρο