Τύποι χρηστών στο διαδίκτυο

Τύποι χρηστών στο διαδίκτυο και πως μπορούμε να ωφεληθούμε

Ποια είδη χρηστών υπάρχουν στο διαδίκτυο

Ένα από τα ποιό σημαντικά δομικά στοιχεία για την οικοδόμηση της online στρατηγικής σας στο μάρκετινγκ και ιδιαίτερα γύρω από το SEO είναι η κατανόηση του target group (σε ποιους απευθυνόμαστε).
Μόλις καταλάβουμε τι ψάχνει η αγορά-στόχος μας (target market) τότε μπορούμε να απευθυνθούμε πιο αποτελεσματικά σ´αυτούς και να τους μετασχηματίσουμε σε πελάτες μας.

Τι ψάχνουν να βρουν οι χρήστες και τι αναζητούν;

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι χρηστών του διαδικτύου.

Υπάρχουν τέσσερις(4) τύποι χρηστών που ψάχνουν:

  1. Επισκέπτες που γνωρίζουν ακριβώς τι αναζητούν και τους οποίους η ιστοσελίδα πρέπει να βοηθήσει στον εύκολο και γρήγορο εντοπισμό του προϊόντος ή της υπηρεσίας.
  2. Επισκέπτες οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για τις προσφορές της ιστοσελίδας την επισκέπτονται συχνά χωρίς απαραίτητα να αγοράζουν.
  3. Πελάτες που αναζητούν κάτι χωρίς ακριβώς να γνωρίζουν τι!
  4. Τέλος υπάρχουν και ορισμένοι που βρέθηκαν στην ιστοσελίδα μετά από διαφήμιση της ιστοσελίδας μέσα από τις μηχανές αναζήτησης (φυσιολογικά αποτελέσματα ή πληρωμένες καταχωρήσεις AdWords)

Ας δούμε ένα παράδειγμα όπου αναλύονται οι παραπάνω τύποι χρηστών.

Σε 10 ημέρες υπάρχει η αργία του 15 Αύγουστου και αναρωτιέστε που μπορείτε να περάσετε καλύτερα. Καθώς σερφάρετε στο διαδίκτυο για κάποιο άλλο σκοπό, βλέπετε μία προσφορά ταξιδιού και την επιλέγετε για να δείτε περισσότερες πληροφορίες. Ανήκετε στην τέταρτη κατηγορία.

Αν έχετε ήδη αποφασίσει ότι θα πάτε ταξίδι και μπήκατε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ταξιδιών είτε μέσω αναζήτησης είτε με απευθείας πληκτρολόγηση της  ιντερνετικής διεύθυνσης τότε ανήκετε στην τρίτη κατηγορία.

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και επισκέπτεστε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για να ενημερώνεστε για τις προσφορές, τότε ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία.

Τέλος αν έχετε αποφασίσει τον προορισμό και απλώς αναζητάτε τιμές, τότε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία.

Θα πρέπει η ιστοσελίδα μας να ικανοποιεί και τους τέσσερις παραπάνω τύπους που ψάχνουν.

Δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα που θα ικανοποιεί και τους τέσσερις παραπάνω τύπους και θα σας αποφέρει κέρδος.

Επίσης μπορείτε να δείτε:

Δείτε πως θα αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας

Κατασκευή ιστοσελίδων τι θα πρέπει να κάνετε

Μοιραστείτε το άρθρο