Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται το SEO

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται το SEO

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται το SEO

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: «Γιατί SEO;» Η απάντηση είναι απλή. Οι άνθρωποι ψάχνουν όλη μέρα, κάθε μέρα για τα πάντα. Η Google επεξεργάζεται 3,5 δισ ερωτήματα αναζήτησης κάθε μέρα. 3,5 δισ. και το 95% των ερευνών – ερωτημάτων παραμένουν στην 1 σελίδα της αναζήτησής τους.

Το SEO θα σας βοηθήσει να θέσετε την ιστοσελίδα σας μπροστά στους ανθρώπους, όταν αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι χρήσιμο για δύο λόγους:

1. μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις των πελατών.
2. το προϊόν ή η υπηρεσία σας παρουσιάζονται στην πρώτη σελίδα (πρώτες θέσεις), όταν οι πελάτες ψάχνουν για να αγοράσουν.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις πελατών
Πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούν έρευνα προϊόντων και υπηρεσιών πριν αγοράσουν. Θέλουν να ξέρουν την ποιότητα, τις τιμές, τις προδιαγραφές και τις επιλογές και θέλουν να ξέρουν πώς το προϊόν ή η υπηρεσία θα τους ικανοποιήσει. Γιατί να μην πάρει τις απαντήσεις από εσάς; Με το να είστε παρόντες στο στάδιο της «έρευνας», θα καθορίσει την επιχείρησή σας στο μυαλό των ερευνητών »και θα μετατρέψει τους δυνητικούς πελάτες σε πραγματικούς πελάτες. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

Να είστε παρόν όταν οι ΠΕΛΑΤΕΣ είναι έτοιμοι να αγοράσουν
Θυμηθείτε, το 95% των ανθρώπων μένουν στη πρώτη σελίδα της αναζήτησής τους στο διαδίκτυο και δεν κοιτούν πέρα απ´αυτή. Αυτό είναι πολλά χρήματα για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη πρώτη σελίδα και δεν είναι πολλά για όλους τους άλλους. Έτσι, όταν κάποιος ψάχνει για ένα προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχετε, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να εμφανιστείτε πριν από τους ανταγωνιστές σας.

Ας δούμε με λίγα λόγια τι είναι το SEO

SEO είναι η τεχνική για τη βελτίωση της κατάταξης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του site μέσω των αναζητήσεων που γίνονται στις μηχανές αναζήτησης.
SEO δεν είναι μόνο να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα φιλική στις μηχανές αναζήτησης αλλά να κατασκευάσουμε έναν ιστοχώρο όμορφο και λειτουργικό για τους ανθρώπους που απευθυνόμαστε.

Παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσουν επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, οι μηχανές αναζήτησης είναι η κύρια μέθοδος της αναζήτησης για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου. Αυτό ισχύει είτε το site σας παρέχει περιεχόμενο, υπηρεσίες, προϊόντα, πληροφορίες, ή οτιδήποτε άλλο.

Οι μηχανές αναζήτησης είναι μοναδικές γιατί παρέχουν στοχευμένη κίνηση στους ανθρώπους που ψάχνουν για αυτό που προσφέρετε. Αν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να βρουν το site σας, ή δεν προσθέσετε το περιεχόμενό σας στις βάσεις δεδομένων τους, θα χάσετε όλο αυτόν των όγκο των αναζητήσεων που διεξάγονται κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Τα ερωτήματα αναζήτησης, οι λέξεις φράσεις δηλαδή που οι χρήστες πληκτρολογούν στο πλαίσιο της αναζήτησης έχουν μεγάλη αξία. H στοχευμένη κίνηση σε μια ιστοσελίδα μπορεί να σας παρέχει τη δημοσιότητα και τα έσοδα για την εταιρία σας και να αποδειχτεί ένα άλλο εξαιρετικό και συμπληρωματικό κανάλι μάρκετινγκ. Η επένδυση στο SEO μπορεί να έχει μια εξαιρετική απόδοση σε σύγκριση με άλλες μορφές εμπορίας και προώθησης.

Γιατί δεν μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το site μου χωρίς SEO;

Οι μηχανές αναζήτησης είναι έξυπνες, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια. Οι μεγάλες μηχανές εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν την τεχνολογία τους (βελτίωση αλγορίθμου) για να ανιχνεύσουμε το web πιο βαθιά και να επιστρέψουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους χρήστες. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να λειτουργήσουν.

Οι σωστές πρακτικές για το SEO μπορεί να σας φέρουν χιλιάδες επισκέπτες, ενώ οι λάθος χειρισμοί μπορεί να θάψουν το site σας βαθιά στα αποτελέσματα αναζήτησης όπου δεν υπάρχει επισκεψιμότητα.

Το Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, και εκείνες οι εταιρείες που εκτελούν σωστά το SEO θα έχουν πλεονεκτήματα σε επισκέπτες και πελάτες.

Μια σταθερή στρατηγική SEO μπορεί να πάρει τον ιστοχώρο σας από τη σελίδα 100 έως την πρώτη σελίδα, αυξάνοντας απείρως τις πιθανότητές σας να βρεθεί από τους πιθανούς πελάτες.

Μπορούμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτησή σας που μπορεί να έχετε σχετικά με το SEO. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μοιραστείτε το άρθρο