SEO (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ GOOGLE)

Τι είναι το SEO

SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η μέθοδος εκείνη που βοηθά μία ιστοσελίδα να βελτιώσει τη θέση της στα φυσιολογικά οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών της.

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές πτυχές για την μέθοδο SEO, ορισμένες από αυτές είναι οι λέξεις – φράσεις που θα χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας, ο τρόπος που άλλοι ιστότοποι συνδέονται με τον δικό σας, οι τίτλοι και η περιγραφή κ.ά.

Θα λέγαμε απλά ορισμένες φορές ότι το SEO γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι ο ιστοχώρος σας έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τον καταλάβουν και να τον εντάξουν στα ευρετήριά τους οι μηχανές αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν αφορά μόνο σε αυτές, αλλά επίσης βοηθούν στο να προσφέρετε μέσα από τον ιστοχώρο σας περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες σε αυτούς που τον επισκέπτονται. Στη WEBONE πιστεύουμε πως θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των δύο παραπάνω παραγόντων.

Γιατί χρειάζεται ο ιστοχώρος μου τη μέθοδο SEO

To Search Engine Optimization (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης της επιχείρησης σας μέσω του Internet, εξασφαλίζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα:

1. Συνεχή ροή επισκεπτών στο website σας. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες ενδιαφέρονται άμεσα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, οπότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να αγοράσουν (διεύρυνση του μεριδίου σας στην αγορά).
2. Σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας του εταιρικού website και συνεπώς της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης (ενδυνάμωση ονόματος στην αγορά).
3. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με άλλες μορφές on-line διαφήμισης (π.χ. banner campaigns, ppc advertising), αφού τα φυσικά αποτελέσματα δεν αποτελούν διαφημίσεις και θεωρούνται πιο αξιόπιστα από τους χρήστες.
4. Γρήγορη επιστροφή της επένδυσης (ROI).
5. Εμφανίζεστε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας.
6. Μείωση του κόστους προσέλκυσης νέων πελατών σε σχέση με κάθε άλλη ενέργεια e-marketing.
7. Μακροχρόνια αποτελέσματα.

Οι Υπηρεσίες μας αναφορικά με το SEO

• Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης όσον αφορά στην κατάταξη του website σας
• Ανάλυση ανταγωνισμού σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι βασικότεροι ανταγωνιστές σας
• Μελέτη και επιλογή των καταλληλότερων λέξεων – φράσεων που θα προσελκύσουν τους υποψήφιους πελάτες σας
• Βελτίωση του περιεχομένου και της δομής του website σας με προτάσεις και παρεμβάσεις για να γίνει πιο ελκυστικό στις μηχανές αναζήτησης αλλά και στους χρήστες
• Καταχώρηση των ιστοσελίδων σας στις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google και το Yahoo, και τους online καταλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και σε σχετικά websites
• Παρακολούθηση και αξιολόγηση της εξέλιξης των θέσεων που καταλαμβάνει το website σας σε σχέση με τις επιθυμητές λέξεις
• Καταγραφή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την ανταποδοτικότητα της επένδυσης σας

Η μεθοδολογία μας

Η επίτευξη υψηλών θέσεων σε μία μηχανή αναζήτησης δεν είναι πάντα εύκολη, σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις δεν είναι καν εφικτή, καθώς εκατομμύρια websites «μάχονται» έχοντας τον ίδιο στόχο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανταγωνιστικές φράσεις – κλειδιά. Η σωστή και συνεχής όμως εφαρμογή της τεχνικής Search Engine Optimization μπορεί να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή πιθανότητα επιτυχίας.

Στη WEBONE παρακολουθούμε και ανανεώνουμε συνεχώς τη μεθοδολογία μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι κυριότερες μηχανές αναζήτησης καταχωρούν και αξιολογούν τα websites.

Δείτε ένα παράδειγμα με νούμερα όπου φαίνεται το κέρδος που προκύπτει από το SEO.

Από στατιστικές μελέτες έχει αποδεδειγμένα προκύψει ότι το 50%-60% κάνουν κλικ στις πρώτες τρεις επιλογές των μηχανών αναζήτησης (π.χ Google).

Πάλι από μελέτες ξέρουμε πως το 3% – 5% ψωνίζουν από τα websites προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αν για χρονικό διάστημα ενός μηνός οι συνολικές αναζητήσεις που έχουν γίνει είναι 10.000, αυτό σημαίνει πως θα επισκεφθούν το website μας από 5.000 έως 6.000 επισκέπτες.

Θα μετατραπούν σε πελάτες ποσοστό από 120 – 150 (3%), ή 250 – 300 (5%).

Με μέσο κέρδος ανά πελάτη 50€ έχουμε κέρδος / μήνα 6.000 € (min) και 15.000 € (max).

Δεν αξίζει λοιπόν να βρίσκεστε στην κορυφή των αναζητήσεων;

Πείτε μας τους στόχους που θέλετε να πετύχετε: