Κατασκευή e-shop: Πώς να επιλέξω την κατάλληλη εταιρία

ALL POSTS

Κατασκευή e-shop: Πώς να επιλέξω την κατάλληλη εταιρία

Έχετε λοιπόν πάρει την απόφαση για την κατασκευή e-shop και θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρία που θα αναλάβει το έργο σας.
Κάπου εδώ θέλει προσοχή και το άρθρο μας ποιο κάτω θα σας βοηθήσει έτσι ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Τα e-shops καταγράφουν αλματώδη βήματα τα τελευταία χρόνια, με το διαδικτυακό εμπόριο να επεκτείνεται διαρκώς και τις online αγορές να αποτελούν πλέον ρουτίνα για εκατομμύρια καταναλωτές στον κόσμο. Απολαμβάνοντας την άνεση του καναπέ ή του γραφείου τους οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιούν αγορές διαδικτυακά, αρκεί απλώς να επισκεφθούν ένα e-shop και να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει.

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ωστόσο δεν είναι μια απλή διαδικασία. Απαιτεί σωστή οργάνωση, μελέτη και προγραμματισμό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα e-shop είναι πρακτικά ένα κατάστημα, το οποίο χρειάζεται διαρκώς συντήρηση αλλά και άτομα που θα αναλάβουν τη λειτουργία του.

Πλέον οι επιλογές για την κατασκευή ενός e-shop είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν εταιρίες και επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να δικτυωθεί στον κόσμο του ψηφιακού εμπορίου, να διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων της και να αυξήσει τα έσοδά της.
Τι πρέπει ωστόσο να λάβει κανείς υπόψη πριν επιλέξει μια εταιρία η οποία θα αναλάβει την κατασκευή ενός e-shop;

1. Σύγχρονο design

Στο κόσμο των ψηφιακών αγορών ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Για να κατασκευάσετε ένα e-shop που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στους ανταγωνιστές σας ή και να ξεχωρίσει, τότε χρειάζεστε σίγουρα μια εταιρία που προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες σχεδίασης ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Το e-shop πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευχρηστία αλλά ταυτόχρονα να αντικατοπτρίζει το προσωπικό ύφος και στυλ της επιχείρησής σας. Να έχει μοναδική σχεδίαση και να προσφέρει όλα τα σύγχρονα εργαλεία πλοήγησης που θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιούν αγορές εύκολα και γρήγορα.

2. Σωστό hosting

Η εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή του e-shop πρέπει να είναι σε θέση να προτείνει ή ακόμη και να προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες hosting. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να είναι διαρκώς διαθέσιμο για επίσκεψη, να φορτώνει γρήγορα και να μην κολλάει. Αντίστοιχα, εάν πρόκειται για ένα e-shop το οποίο θα δέχεται μεγάλο αριθμό χρηστών σε καθημερινή βάση, πρέπει να διαθέτει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες hosting, ώστε να μην “πέφτει” όταν υπερφορτώνει.

Πρόκειται για κάτι που πρέπει να το ελέγχετε διαρκώς, καθώς όσο αυξάνεται η δημοτικότητα ενός e-shop τόσο μπορεί να αλλάζουν και οι απαιτήσεις στο αντίστοιχο πακέτο hosting που πρέπει να επιλέξετε. Ένας επαγγελματίας, που διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και είναι σε θέση να αντιληφθεί εγκαίρως τέτοιου είδους αλλαγές, είναι και ο κατάλληλος για να αναλάβει τόσο την κατασκευή όσο και τη μετέπειτα υποστήριξη ενός e-shop.

Δείτε:
Γιατί σε εμάς η φιλοξενία του e-shop σας;

3. Υπηρεσίες προώθησης

Για να χαρακτηρίζεται ως πετυχημένη η κατασκευή ενός ηλεκτρονικό καταστήματος πρέπει να συνοδεύεται και από έναν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα χρειαστείτε σίγουρα μια εταιρία που προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες προώθησης και διαθέτει την κατάλληλη γνώση στο digital marketing, που μπορεί να βοηθήσει ένα e-shop να αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Το digital marketing άλλωστε είναι ένα σύνολο πολύτιμων εργαλείων που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των εσόδων ενός e-shop.

Δείτε: Digital Marketing Strategy: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας

4. Συνεχής υποστήριξη

Όπως ένα φυσικό κατάστημα έτσι και ένα e-shop χρειάζεται διαρκώς υποστήριξη αλλά και συντήρηση. Μια εταιρία που θα προσφέρει και υπηρεσίες υποστήριξης ενός e-shop είναι αναμφίβολα αυτή στην οποία πρέπει να απευθυνθείτε.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία ενός e-shop, καθώς κάθε τόσο προκύπτουν νέες ανάγκες και κάνουν την εμφάνισή τους νέα digital tools, τα οποία μπορούν να προστεθούν σε ένα υπάρχον ψηφιακό κατάστημα και να το βοηθήσουν να παραμείνει σύγχρονο και λειτουργικό. Ταυτόχρονα, θα χρειαστείτε μια κάλυψη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που ανακύπτουν.

5. Επαγγελματίες και όχι ερασιτέχνες

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην κατασκευή ενός e-shop παίζει το ποιος θα αναλάβει την κατασκευή του. Η ανάθεση της δημιουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος σε έναν ερασιτέχνη δεν πρέπει να υπάρχει καν σαν επιλογή στη λίστα σας. Άλλωστε δεν θα αναθέτατε ποτέ την έναρξη ενός φυσικού καταστήματος σε έναν ερασιτέχνη, αλλά θα απευθυνόσασταν σε ένα δίκτυο επαγγελματιών που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, εμπειρία αλλά και το κύρος και τη σοβαρότητα που απαιτούνται για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των e-shops. Ένας επαγγελματίας, που διαθέτει καλή φήμη και έχει εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, είναι αυτό που χρειάζεται κάθε νέο e-shop. Έτσι θα είστε σίγουροι πως η επένδυσή σας πιάνει τόπο αλλά και πως θα λάβετε ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

6. Έξωθεν καλή μαρτυρία

Ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον δεκάδες επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν ένα online store για μια επιχείρηση, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την τελική επιλογή.

Ένας ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος για να ξεχωρίσετε έναν επαγγελματία και να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρία που θα αναλάβει τη δημιουργία του e-shop σας είναι οι κριτικές. Αναζητήστε πληροφορίες και γνώμες από άλλους πελάτες της εταιρίας που σας ενδιαφέρει και βρείτε κριτικές που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε εάν οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας επαγγελματίας είναι αυτές που πραγματικά έχετε ανάγκη.

Για να διασφαλίσετε την κατασκευή ενός μοντέρνου και αξιόπιστου e-shop για την επιχείρησή σας πρέπει αναμφίβολα να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα είναι σε θέση να σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών δημιουργίας ιστοσελίδων.

Θα μπορεί να σχεδιάσει από το μηδέν το e-shop σας, ώστε αυτό να εκφράζει το εταιρικό σας προφίλ καθώς και να σας διασφαλίσει τον προγραμματισμό και την υλοποίηση μιας digital marketing καμπάνιας, που θα αποφέρει άμεσα κέρδη στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας. Εξίσου σημαντικό ρολό παίζει τόσο η μετέπειτα υποστήριξη, στην εν γένει λειτουργία του e-shop σας, αλλά και οι υπηρεσίες συντήρησης και αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος με νέες σύγχρονες εφαρμογές και τεχνολογίες.

Ελάτε μαζί μας για να σας προσφέρουμε επίσης ολοκληρωμένες υπηρεσίες Digital Marketing (SEO, SEM, Social Media Marketing, Inbound Marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet.

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!