Τι είναι ο κωδικός εξουσιοδότησης domain name

ALL POSTS

Τι είναι ο κωδικός εξουσιοδότησης domain name;

Ο κωδικός εξουσιοδότησης είναι ένας μοναδικός κωδικός που αντιστοιχεί σε κάθε Domain Name. Χρησιμοποιείται ως δικλείδα ασφαλείας σε περιπτώσεις μεταφοράς ενός ονόματος, καθώς πιστοποιεί την ταυτότητα του νόμιμου ιδιοκτήτη και του δίνει τη δυνατότητα να υποβάλει και να ολοκληρώσει τη μεταφορά του ονόματος μεταξύ καταχωρητών.

Χωρίς τον συγκεκριμένο κωδικό, η αλλαγή καταχωρητή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο κωδικός εξουσιοδότησης αναφέρεται εναλλακτικά ως Authorization CodeEPP (ακρωνύμιο για το Extensible Provisioning Protocol) και Auth-Info Code.

Ο κωδικός εξουσιοδότησης στέλνεται στο email Κατόχου (ή Διαχειριστή) του domain, κατόπιν αιτήματός του προς τον Καταχωρητή του domain name του.

Ο Κωδικός χρησιμεύει στην μεταφορά oποιουδήποτε domain (.gr, .eu, .com κτλ) σε άλλο καταχωρητή, στην μεταβίβαση των .GR domain σε νέο κάτοχο ή στην αλλαγή επωνυμίας των .GR domains, καθώς και για την εκτέλεση αιτημάτων προς τον Καταχωρητή του domain name.

Σας φάνηκαν χρήσιμες οι οδηγίες μας; Ακολουθήστε μας στα social media

Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!