Είναι αποτελεσματική η ιστοσελίδα σας

Είναι αποτελεσματική η ιστοσελίδα σας; Δείτε πως μπορεί να γίνει

Κανείς δεν θέλει ο ιστοχώρος του να είναι ένας απύθμενος λάκκος στο οποίο πετάγονται και χάνονται χρήματα. Για να αποφύγετε το χάσιμο των χρημάτων σας στον ιστότοπό σας, σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε για να είστε έτοιμοι για ένα επιτυχημένο και κερδοφόρο 2018.

Τι θέλετε να κάνουν οι χρήστες του site σας;

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει ένα κύριο στόχο για τους χρήστες και να τον πραγματοποιούν όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Έτσι ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνουν οι χρήστες σας;

  • Να σας καλέσουν για να κλείσετε ένα ραντεβού;
  • Θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα;
  • Να εγγραφούν για να λαμβάνουν ένα ενημερωτικό δελτίο;
  • Να επισκεφθούν και άλλες σελίδες στο site σας;

Κάθε επιχειρηματική στρατηγική θα έχει προφανώς ένα διαφορετικό πρωταρχικό στόχο. 

Ο πρωταρχικός στόχος είναι προφανής;

Διατυπώστε τον ξεκάθαρα και με σαφήνεια. Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας θα πρέπει να καλεί αμέσως τους χρήστες να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλετε να πραγματοποιήσουν. Μην τους κάνετε να υποθέτουν θα εγκαταλείψουν το site σας.

Ποιο είναι το ποσοστό μετατροπής σας;

Αν έχετε προσθέσει τον κύριο στόχο σας και το καταστήσατε προφανές, μπορείτε να ελέγξετε αν

Πόσοι από τους επισκέπτες του site σας ακολουθούν την διαδρομή που εσείς επιθυμείτε και εκπληρώνουν τον βασικό στόχο σας;

ποσοστό μετατροπής

Χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει είναι το Google Analytics,

Είναι εύκολο να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας;

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες στις επιχειρηματικές ιστοσελίδες  είναι η κακή πλοήγηση. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τίτλους  που οι χρήστες τους δεν θα τις καταλάβουν ποτέ.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο site σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παγίδες στα διάφορα μενού.

Ο ιστότοπός σας λειτουργεί;

Ο αριθμός των ιστότοπων που έχουν σφάλματα μπορεί να σας εκπλήξει. Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να εξετάζεται τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα φαίνονται σωστά και λειτουργούν – συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των ηλεκτρονικών φορμών αποστολής με email και του ιστότοπού σας για κινητά.

Η γλώσσες προγραμματισμού αλλάζουν διαρκώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στον ιστότοπό σας, εάν δεν κάνετε τακτικά έλεγχο. Στη WEBONE, ελέγχουμε όλους τους ιστότοπους του πελάτη μας τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα για να βεβαιωθούμε ότι όλοι λειτουργούν καλά.

Ανανεώνεται ο ιστότοπός σας;

Ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους με τους οποίους οι ιστοσελίδες WordPress πέφτουν θύματα hacked είναι εξαιτίας παρωχημένων plugins ή παλιάς έκδοσης του WordPress. Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και ελέγξτε τα πρόσθετα στα αριστερά. Όταν το WordPress δεν είναι ενημερωμένο, θα υπάρχει μια επιπλέον ειδοποίηση στην κορυφή του ιστότοπου. Όταν χρειάζονται ενημερώσεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί ενημέρωσης στα κατάλληλα στοιχεία. Ωστόσο, προσέξτε! Η ενημέρωση των plugins μπορεί να δημιουργήσει και δυσλειτουργίες ακόμη και να μην παίζει καθόλου ο ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης και θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να το επαναφέρετε το site σας αν κάτι πάει στραβά.

Καταλήγοντας

Καθώς προχωράμε στο 2018 και έχουμε ήδη διανύσει τον πρώτο μήνα χρησιμοποιήστε τις λίγες ημέρες του Ιανουάριο για να εκτελέσετε έναν έλεγχο στην ιστοσελίδα σας και για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Αν δεν υπάρχουν προγραμματιστικά ή τεχνικά σφάλματα, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας παραγωγικό και χρήσιμο.

  • Τι θέλετε να κάνουν οι χρήστες;
  • Ο πρωταρχικός στόχος είναι προφανής;
  • Είναι εύκολο να περιηγηθείτε στον ιστότοπό σας;
  • Ο ιστότοπός σας λειτουργεί;
  • Ανανεώνεται ο ιστότοπός σας;

Μοιραστείτε το άρθρο