Αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Τι περιλαμβάνουν

Αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Είναι σημαντικό να γίνει από την αρχή κατανοητό ότι στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης της google, παρουσιάζονται δύο ξεχωριστά και διακριτά μέρη.

A. Ένας κατάλογος ιστοσελίδων (αποτελέσματα αναζήτησης) τις οποίες η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει με μια σειρά που αντιστοιχεί στο πόσο σχετικές είναι με την συγκεκριμένη αναζήτηση. Λέγονται και φυσιολογικά ή οργανικά αποτελέσματα (organic search results). Στην πρώτη σειρά εμφανίζεται ο τίτλος της ιστοσελίδας (με μπλε χρώμα) στην δεύτερη η διεύθυνση URL (με πράσινο χρωμα) και στην συνέχεια η περιγραφή της ιστοσελίδας με μαύρο χρώμα. Η διαδικασία και οι τρόποι με τους οποίους ένας ιστότοπος θα εμφανιστεί ὀσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτά τα αποτελέσματα ονομάζεται search engine optimization ή S.E.O.

B. Πληρωμένες καταχωρήσεις – διαφημίσεις ιστοσελίδων . Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται στο σκιασμένο πλαίσιο πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα καθώς και στην κάθετη στήλη δεξιά. Της διακρίνει επίσης κανείς από το κίτρινο πλαίσιο που γράφει μέσα διαφήμιση. Οι πληρωμένες καταχωρήσεις εμφανίζονται ανάλογα με τις λέξεις φράσεις που χρησιμοποίησε στην αναζήτησή του ο χρήστης. Ο τρόπος εμφάνισης των καταχωρήσεων αυτών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Google Adwords

Μοιραστείτε το άρθρο