Βελτιστοποίηση SEO

ALL POSTS

Βελτιστοποίηση SEO: Τα 7 βήματα για να ανεβείτε στην Google

Η βελτιστοποίηση SEO στο site σας ή το eshop σας είναι μονόδρομος για την επιτυχία τους γιατί τους εξασφαλίζει να έχουν κορυφαία αποτελέσματα στην Google σύμφωνα με τις λέξεις φράσεις (keywords) που θέλουν.

Πολλοί προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα «μυστικά» του τρόπου βελτίωσης της κατάταξης και της απόδοσης της Google με τη βοήθεια του SEO χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις. Θα ήταν ιδανικό αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί για να πιάσει κανείς το # 1 χωρίς αποτυχία…

Η πραγματικότητα λέει ότι για να το καταφέρετε, χρειάζεται επινοητικότητα, αφοσίωση, επιμονή και δημιουργικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης του αλγορίθμου της Google.

Ο παρακάτω οδηγός παρουσιάζει 7 βασικά βήματα που μπορούν να σας οδηγήσουν εκ του ασφαλούς ώστε να αξιοποιήσετε τις σημαντικότερες τακτικές SEO που θα βοηθήσουν να σκαρφαλώσετε με ασφαλή τρόπο στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων της Google!

Βήμα #1: Κατανοήστε τον αλγόριθμο της Google

Ενώ η Google κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για τις ενημερώσεις της, οι ακριβείς εσωτερικές λειτουργίες του αλγορίθμου είναι άγνωστες (και λίγο μυστηριώδεις) για το ευρύ κοινό. Η μεγάλη πλειοψηφία των πληροφοριών είναι απλώς εικασίες από επαγγελματίες του κλάδου.

Οι καλύτερες γνώσεις που έχουμε για τον αλγόριθμο της Google παρέχονται με τη μορφή σημαντικών ενημερώσεων αλγορίθμων όπως:

  • Ενημέρωση φιλική προς κινητά (Απρίλιος 2015), που ευνοεί τους ιστότοπους με εκδόσεις φιλικές προς κινητά και θέτει το στάδιο για μελλοντικές κυρώσεις, εάν οι ιστότοποι δεν συμμορφώνονται.
  • Pigeon (Ιούλιος 2014), με στόχο την ενσωμάτωση τοπικών αποτελεσμάτων αναζήτησης όπως οι Χάρτες Google.
  • Hummingbird (Αύγουστος 2013), με στόχο την κατανόηση του περιβάλλοντος και της πρόθεσης πίσω από την αναζήτηση ενός χρήστη αντί να κοιτάζει απλώς τις κυριολεκτικές λέξεις που πληκτρολόγησε.
  • Penguin (Απρίλιος 2012), στοχεύοντας spammers και ιστότοπους που αγοράζουν αφύσικους συνδέσμους για να αυξήσουν την κατάταξή τους.

Βήμα #2: Αναλύστε τα στατιστικά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε! Μελετήστε προσεκτικά την υπάρχουσα αλληλεπίδραση με το κοινό σας, τα δημογραφικά του χαρακτηριστικά, αξιολογήστε το περιεχόμενό σας και σχεδιάστε το πλάνο των αλλαγών σας.

Βήμα #3: Βελτιώστε την εμπειρία του χρήστη από κινητό

Είναι περιττό να τονίσουμε τον συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό χρηστών από κινητό σε σχέση με desktop ή tablet. Η ιδανική προβολή μιας ιστοσελίδας σε κινητό με το απαραίτητο responsiveness τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, είτε ξεκινάτε τώρα την σχεδίαση ιστοσελίδας, είτε προγραμματίζετε την ανακατασκευή της.

Βήμα #4: Εντοπίστε κακόβουλα links

Με έναν αναλυτικό έλεγχο στα backlinks που αναφέρονται στη σελίδα σας, μπορείτε να εντοπίσετε οποιονδήποτε επικίνδυνο φιλοξενεί κάποιον σύνδεσμό σας και να τον αποκηρύξετε (disavow) ή να τον απενεργοποιήσετε (DO NOT follow).

Βήμα #5: Έρευνα SEO για λέξεις φράσεις – keywords

Η σωστή προσέγγιση των κατάλληλων keywords είναι αναπόσπαστο μέρος για μια στρατηγική προώθησης SEO. Για να ξεκινήσετε, εντοπίστε όλα τα keywords που σας ενδιαφέρουν και παράλληλα μελετήστε συγκριτικά τον ανταγωνισμό προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα για τα keywords που αξίζει το ρίσκο να στοχεύσετε.

Βήμα #6: Βελτιώστε το on-page SEO

Όποιες κι αν είναι οι υπόλοιπες τακτικές προώθησης και online διαφήμισης που ακολουθείτε, η βελτίωση του SEO της ιστοσελίδας σας είναι απαραίτητη. Προσαρμόστε το περιεχόμενο κάθε σελίδας γύρω από συγκεκριμένα keywords, επιλύστε σφάλματα στον κώδικα και δώστε ένα δυναμικό boost στην ιστοσελίδα σας!

On page optimization – SEO: Δείτε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε

Step #7: Δημιουργήστε περιεχόμενο με βάση τα keywords

Το περιεχόμενο κάνει θαύματα σε μια ιστοσελίδα! Ωστόσο είναι άσκοπο να γεμίζετε τις σελίδες σας με χιλιάδες λέξεις αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο και λέξεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε. Αφού εντοπίσετε τα κατάλληλα keywords, δημιουργήστε περιεχόμενο που να εστιάζεται σε αυτά!

Μάρκετινγκ περιεχομένου: Πως θα δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική


Συμπέρασμα

Η άνοδος στα αποτελέσματα της Google και οι τακτικές SEO ανέκαθεν ήταν μια δύσκολη υπόθεση που επιτυγχάνεται μόνο με στρατηγική, επιμονή και σωστές αποφάσεις.

Η ομάδα της WEBONE στη Θεσσαλονίκη, με την μακρόχρονη πείρα της στην προώθηση ιστοσελίδων, είναι έτοιμη να αναλάβει τη βελτιστοποίηση SEO, που προσφέρει όλες τις προδιαγραφές στην ιστοσελίδα σας προκειμένου να διεκδικήσει τις υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα της Google.

Διαμορφώνοντας αποτελεσματικές στρατηγικές SEO, επεμβαίνουμε τόσο τεχνικά όσο και στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας και δίνουμε το boost που χρειάζεται για να κατακτήσετε τον ανταγωνισμό και να βγείτε μπροστά!

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα μου και εγώ είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε απορία σου σχετικά με το SEO του website σου και θα χαρούμε πολύ να κάνουμε και ένα review της σελίδας σου προκειμένου να σε συμβουλέψουμε για τα επόμενα βήματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μας το ζητήσεις.

Δείτε ακόμη:

Προώθηση Ιστοσελίδων και 5 SEO πρακτικές για καλύτερη online παρουσία

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!