Δείτε τα βασικά στοιχεία για την κατασκευή των ιστοσελίδων σας για το 2019

Στο σύγχρονο web design και στην κατασκευή των ιστοσελίδων σας ένα είναι σίγουρο, ότι τίποτα δεν μένει ίδιο. Συνεχώς νέα εργαλεία, καινοτομίες, και τεχνολογίες δημιουργούνται για να κάνουν πολύ καλύτερη την πλοήγησή σας,την επικοινωνία σας, τις αγορές σας κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης οι οποίοι συνεχώς αναβαθμίζονται, γίνονται πιο έξυπνοι και επηρεάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό την κατάταξη της ιστοσελίδας ή του eshop σας.

Όταν λοιπόν είστε σε φάση σχεδιασμού της νέας σας ιστοσελίδας θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα πως κάτι που ίσως σήμερα σας φαίνεται μη χρήσιμο, σε λίγο καιρό μπορεί να είναι το απόλυτο εργαλείο για κάθε ιστοσελίδα που θέλει να ναι μοντέρνα και σύγχρονη. Δεν αρκεί λοιπόν να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα βασισμένοι μόνο στο τι υπάρχει σήμερα αλλά μέσα από μια σοβαρή έρευνα των τάσεων του κλάδου σας να εντάξετε στην ιστοσελίδα σας όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και θα κερδίσει απευθείας το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Το κλειδί στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας ακούει στο όνομα πελατοκεντρική προσέγγιση. Τα πάντα στο σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να κινούνται στο να παρέχετε στο κοινό σας την τελειότερη εμπειρία πλοήγησης, άμεση πρόσβαση από όλες τις συσκευές, γρήγορα και με ασφάλεια, αλλά και σύγχρονα στοιχεία design όπως video background και πολλά άλλα.

Ελάτε να δούμε παρακάτω τις τάσεις πάνω στην κατασκευή των ιστοσελίδων για το 2019.

Κατασκευή ιστοσελίδων και Ταχύτητα ( Pagespeed ):

Ίσως απο τους κρισιμότερους παράγοντες που θα παίξουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη των ιστοσελίδων το 2019 είναι το pagespeed, η ταχύτητα στην οποία φορτώνει η ιστοσελίδα σας.

Για δύο πολυ βασικούς λόγους.

Πρώτον όπως όλα δείχνουν οι χρήστες εγκαταλείπουν πολύ γρήγορα έναν ιστότοπο αν αυτός φορτώνει σε χρόνο ανω των 3 sec και δεύτερον αλλα σημαντικότερο απ όλα μετα την πολύ πρόσφατη αναβάθμιση του αλγορίθμου της Google η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατάταξη της στα αποτελεσματα της Google. Άρα δηλαδή η Google επιβραβεύει με πολύ καλύτερη καταταξη της ιστοσελίδες που είναι γρήγορες και πλησιάζουν τα 3 sec όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό ίσως να σας φοβίζει γιατί πιθανό να θεωρήσετε πως θα πρέπει να βγάλετε πολλά στοιχεία όπως φωτο κλπ που για σας είναι σημαντικά. Δεν χρειάζεται, μπορείτε να διατηρήσετε ακριβώς το σχεδιασμό που θέλετε προσέχοντας το μέγεθος των αρχείων σας με σωστή επεξεργασία.

Κατασκευή ιστοσελίδων και Μινιμαλιστικός σχεδιασμός:

Δεδομένου του ότι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας πρέπει να είναι χαμηλή προς αυτή την κατεύθυνση βοηθά πολύ ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας. Και τι εννοούμε με αυτό; Μια ιστοσελίδα για να έχει αυξημένο conversion, δηλαδή τελικούς πελάτες, θα πρέπει να περνά σαφώς το μήνυμα της επιχείρησης. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να αποφύγετε
πολύπλοκα σχήματα, έντονα γραφικά, ασαφή χρώματα γιατί αυτό αποσπά την προσοχή των επισκεπτών σας από τα κείμενά σας τα cta σας και τις φωτογραφίες σας. Σκοπός είναι μέσα από το όμορφο web design να οδηγήσετε με σαφήνεια σε κάθε βήμα τον επισκέπτη σας στην πραγματοποίηση της αγοράς των προϊόντων σας που είναι και ο κυριότερος στόχος μιας επιχείρησης. Επικεντρωθείτε στα μοντέρνα χρώματα, τις έντονες γραμματοσειρές, φωτογραφιες πολύ υψηλής ανάλυσης, και γενικότερα ότι σας αρέσει αισθητικά αρκεί να συνδυάζει αρμονικά το μοντέρνο με τη λειτουργικότητα και τους στόχους της επιχείρησης σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων και Μοbile first indexing:

Καθημερινά το σύνολο σχεδόν των χρηστών του internet πραγματοποιεί αναζητήσεις χρησιμοποιωντας mobile συσκευές όπως smartphones, tablets κλπ. Η ιστοσελίδα σας λοιπόν θα πρέπει να έχει άριστη πρόσβαση από κινητά, άριστη λειτουργικότητα χωρίς να κολλάει, πολύ γρήγορο χρόνο φόρτωσης και να διατηρεί κανονικά όλα τα δομικά της στοιχεία. Αυτό είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για πολλούς λόγους, πρώτα απ όλα το κοινό σας θα μπορεί να σας βρεί σε μια αναζήτηση όπου κι αν είναι, από όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί και άρα αποκτάται πρόσβαση σε πολλές χιλιάδες δυνητικούς πελάτες, που σημαίνει ότι θα έχετε πολύ αυξημένες πωλήσεις. Εξίσου πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Google δίνει τεράστια σημασία μετά τα πρόσφατα update στον αλγόριθμο , στην mobile εκδοχή μιας ιστοσελίδας, άρα όσο καλύτερα λειτουργεί η ιστοσελίδα σας τόσο υψηλότερη κατάταξη θα κερδίζετε στα αποτελέσματα της Google.

Προσθέστε chatbox στην ιστοσελίδα σας.

Έχετε προσέξει ότι πολλές ιστοσελίδες έχουν στο κάτω μέρος τους ένα εικονίδιο chatting? Σε τι θα σας χρησιμεύσει αυτό; Σε δύο πράγματα, πρώτα απ όλα θα δώσετε την δυνατότητα στους επισκεπτες σας να σας ρωτήσουν live για ότι απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτι που θα βελτιώσει πολύ το customer experience των επισκεπτών σας. Δεύτερον αυξάνει πολύ την αξιοπιστία της επιχείρησής σας καθώς σε κάθε περίπτωση δείχνετε διαθέσιμοι να βοηθήσετε τους πελάτες σας και να είστε διπλα τους σε ότι χρειαστούν. Τρίτον αυξάνει σημαντικά το conversion της ιστοσελίδας σας καθώς έρευνες δείχνουν πως όσα website εχουν chatbox έχουν αυξημένες πωλήσεις και πολύ θετικά reviews απο τους πελάτες τους.

Το web design λοιπόν είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμος ο οποίος συνεχώς μεταβάλλεται. Οι παράγοντες που αναφέραμε όπως και η σωστή χρήση του video background, η προσθήκη blog στην ιστοσελίδα σας, καθώς και διάφορα άλλα, αποτελούν στοιχεία που θα καθορίσουν σημαντικά το seo και το web design για το 2019. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το σημαντικότερο όλων είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και με βάση τις δικές του ανάγκες θα σχεδιάσετε και θα διαμορφώσετε την εταιρική σας ιστοσελίδα.

Εμείς στην WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία, τα εξειδικευμένα μας στελέχη και την προσήλωση μας στο λεπτομερή σχεδιασμό και κατασκευή της ιστοσελίδας ή του eshop σας, είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα πιο σύγχρονα εργαλεία και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε κάθε σας εταιρικό στόχο φέρνοντας στην επιχειρηση σας το μέλλον του web design.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να κατασκευάσουμε την δική σας επιτυχημένη ιστοσελίδα που σας φέρνει κέρδη γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Μοιραστείτε το άρθρο