Δημιουργήστε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα

Ίσως έχετε μια παραδοσιακή εταιρεία λιανικής, ή μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, μια επιχείρηση χονδρικής ή ακόμα και μια νεοσύστατη διαδικτυακή επιχείρηση. Το ηλεκτρονικό εμπόριο προσφέρει θαυμάσιες λύσεις σε όλους αυτούς τους τύπους εταιρειών. Παρακάτω θα δούμε τα εξής:

  • τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο
  • τα διάφορα είδη ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις
  • πώς να βρείτε το μοντέλο που θα σας ταίριαζε για να δημιουργήστε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα

 

Οι χρήστες αγοράζουν πλέον online από χιλιάδες επιχειρήσεις. Σκεφτείτε επίσης πόσες εφαρμογές κατεβάζουν κάθε ημέρα στο κινητό τους οι άνθρωποι γύρω μας. Και αυτό ηλεκτρονικό εμπόριο είναι. Βέβαια οι στόχοι του ηλεκτρονικού εμπορίου ποικίλουν ανάλογα με την επιχείρηση. Υπάρχουν απλοί στόχοι όπως η δυνατότητα να σας εξοφλούν οι πελάτες σας μέσω internet. Υπάρχουν και πιο μεγάλοι στόχοι. Ας πούμε να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν την διαθεσιμότητα των προϊόντων σας και να ολοκληρώνουν μόνοι τους τις παραγγελίες τους. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Πως θα ξεκινήσετε λοιπόν για να δημιουργήστε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα;

Ας τα δούμε παρακάτω αναλυτικά:

Αρχικά να μπορούν οι πελάτες σας να σας πληρώνουν μέσω internet

Αυτό λέγεται ηλεκτρονική πληρωμή και γίνεται με τρεις τρόπους, Μέσω paypall, μέσω πιστωτικής ή μέσω χρεωστικής κάρτας. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως το WordPress (woocomerce) που σας παρέχουν ολοκληρωμένες πλατφόρμες  ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Πέρα από το να δέχονται πληρωμές σας παρέχουν και υποδείγματα έτοιμες σελίδες δηλαδή όπου απλά προσθέτετε τα προϊόντα σας. Υπάρχουν και πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Magento  με λειτουργίες όπως αναζήτησης προϊόντων, διαχείριση αποθεμάτων, ολοκλήρωση συναλλαγών, λογαριασμοί πελατών, διαχείριση παραγγελιών κ.α. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θυμίζει κάπως λιανική πώληση σε φυσικό κατάστημα. Οποιαδήποτε επιχείρηση πουλάει προϊόντα σε ένα φυσικό κατάστημα μπορεί να πουλήσει ακριβώς τα ίδια προϊόντα και σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο internet. Ακριβώς όπως ένας τουρίστας περνάει την πόρτα ενός φυσικού καταστήματος με ελληνικά σουβενίρ και μπορεί να δει από κοντά τα αντικείμενα, έτσι και στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα οι πελάτες πρέπει να μπορούν να δουν τα ίδια προϊόντα κάνοντας κλικ στην σελίδα σας. Αν και οι πελάτες δεν θα μπορούν να αγγίξουν τα αντικείμενα μπορείτε να τους τα φέρετε πιο κοντά με πολλές φωτογραφίες, λεπτομερείς περιγραφές, κριτικές πελατών ακόμη και βίντεο. Χρειάζεστε καλές φωτογραφίες και καλογραμμένες λεζάντες. Αν η παρουσίαση των προϊόντων γίνει σωστά μπορεί να μειώσει την απόσταση μεταξύ της εμπειρίας σε ένα κατάστημα λιανικής και σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τελειώνοντας θα λέγαμε πως είτε σκοπεύετε να προσφέρετε μία ολοκληρωμένη εικονική εκδοχή του φυσικού σας καταστήματος, είτε απλώς θέλετε να δέχεστε ηλεκτρονικές πληρωμές το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επιχείρησή σας.

Δείτε ακόμη:

Κατασκευή eshop ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο

Προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Μοιραστείτε το άρθρο