Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία. Η σημασία του κινητού

ALL POSTS

Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία. Η σημασία του κινητού

Oι άνθρωποι καθημερινά χρησιμοποιούν στις ημέρες μας τις κινητές τους συσκευές τους, σχεδόν σε όλες τους τις δραστηριότητες.

Χρησιμοποιούν το mobile smartphone τους για να απαντούν σε email, να μιλάνε με φίλους και την οικογένειά τους, να ψωνίζουν online, να ελέγχουν τα ραντεβού τους, να παρακολουθούν κλήσεις και βιντεοσυσκέψεις, να παίζουν παιχνίδια, να παραγγέλνουν φαγητό, να βγάζουν φωτογραφίες και να κάνουν έρευνα, να προγραμματίζουν και να κάνουν κράτηση για ταξίδια.

Με τη συμπεριφορά αυτή τόσο εδραιωμένη στην πλειοψηφία της κοινωνίας, τα ξενοδοχεία και γενικά ο χώρος του τουρισμού δεν μπορεί να την αφήσει να περάσει απαρατήρητη.

Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία. Η σημασία του κινητού

mobile vs desktop
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το κινητό θα περάσει το desktop όλων των online κρατήσεων σύντομα. Εξετάστε τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία χρηστών:

  • Περισσότερο από το 70% των καταναλωτών που διαθέτουν smartphone το έχουν χρησιμοποιήσει για την έρευνα των ταξιδιών τους.
  • Περισσότερο από το 46% των ταξιδιωτών αποφασίζουν την κράτηση τους ενώ ερευνούν με φορητή συσκευή
  • Πάνω από το 50% λέει ότι το smartphone τους έχει οδηγήσει σε πιο αυθόρμητες αποφάσεις(αγορές) όταν αναζητούν ταξίδια ή όταν βρίσκονται σε διακοπές
  • Πάνω από το 72% αναζητά χρήσιμες πληροφορίες, από κινητές συσκευές

Η έλλειψη ιστοσελίδας για κινητά δημιουργεί έναν κύκλο χαμένων εσόδων για τα ξενοδοχεία. Οι ταξιδιώτες νιώθουν απογοήτευση όταν συναντούν τόσους πολλούς ιστότοπους ξενοδοχείων που δεν αντιμετωπίζουν τη βελτιστοποίηση για κινητά ως προτεραιότητα.

Η Google δίνει προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που είναι φιλικές στις κινητές συσκευές

google mobile friendly

Ο γίγαντας της αναζήτησης έκανε γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι τα ερωτήματα χρηστών που ολοκληρώθηκαν σε κινητά έχουν ξεπεράσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές ως τον κύριο τύπο αναζήτησης  – μια τάση που θα αυξηθεί καθώς η χρήση smartphone και η φωνητική αναζήτηση συνεχίζουν να αυξάνονται.

Για τους ξενοδόχους που δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό τους για κινητά ή δεν έχουν καθόλου έκδοση για κινητά, αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να προκαλέσει συναγερμό.

Δείτε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές

Πώς μπορούν τα ξενοδοχεία να διατηρήσουν την κατάταξη τους στις αναζητήσεις;

google update algorithm

Η πιο προφανής και ευεργετική κίνηση από τους ξενοδόχους είναι η ανακατασκευή της ιστοσελίδας τους ώστε να είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές.

Ένας responsive (mobile friendly) σχεδιασμός ιστότοπου είναι σημαντικός για την αύξηση της μετατροπής, των κρατήσεων, της απόδοσης της επένδυσής σας, της εμπειρίας του χρήστη και της πλήρους συμβατότητας. Με την ευρετηρίαση πρώτα για κινητά και τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Η Google θα δώσει προτεραιότητα σε ιστότοπους για κινητές συσκευές που φορτώνουν γρήγορα, είναι καλά σχεδιασμένοι και περιλαμβάνουν σχετικό περιεχόμενο.

Δείτε ακόμη:
Ανακατασκευή ιστοσελίδας: Πότε και γιατί την χρειάζεστε

Ακολουθούν ορισμένα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε να υπάρχουν για την ιστοσελίδα σας για να έχουν οι επισκέπτες σας μια καλή εμπειρία κινητού:

  • Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν scroll ή να μεγεθύνουν για να δουν πληροφορίες
  • Η γραμματοσειρά είναι ευανάγνωστη και το περιεχόμενο συνοπτικό
  • Η χρήση των αναδυόμενων παραθύρων είναι περιορισμένη
  • Η λειτουργία κλικ-για-κλήση(τηλεφώνου) είναι ενεργοποιημένη
  • Οι Χάρτες Google είναι ενσωματωμένοι, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν το δρόμο τους προς και από το ξενοδοχείο σας
  • Το λογότυπό σας είναι συνδεδεμένο με την αρχική σελίδα.
  • Υπάρχει αντίθεση μεταξύ εικόνων και χρωμάτων που κάνουν τον ιστότοπο όμορφο

Επιπλέον η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης, είναι κάτι που η Google εκτιμά πολύ. Μια χρήσιμη υπόδειξη που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό ιστότοπο για κινητά που έχει σχεδιαστεί μόνο για smartphone. Είναι καλύτερα να έχετε έναν δυναμικό ιστότοπο που να προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές.

Δείτε ακόμη:
Mobile friendly website ο πλήρης οδηγός κατασκευής 

Τι ενοχλεί τους καταναλωτές στον ιστότοπο του ξενοδοχείου σας για κινητά:

Εάν ο τρέχων ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητά, υπάρχουν πολλά πιθανά σφάλματα που θα εκνευρίσουν τους καταναλωτές. Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα:

  • Μικρό, δυσανάγνωστο κείμενο που αναγκάζει τους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση και σμίκρυνση
  • Μεγάλες εικόνες που φορτώνουν αργά
  • Μικροί σύνδεσμοι που είναι δύσκολο να κάνετε κλικ
  • Έλλειψη δυνατότητας άμεσης σύνδεσης με το κατάλυμά σας
  • Σελίδες που δεν ταιριάζουν στην οθόνη και κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν άσκοπη κύλιση

Οι χρήστες κινητών είναι πολύ προσανατολισμένοι στο στόχο. Θέλουν έναν ιστότοπο που να ανταποκρίνεται ώστε να μπορούν να κάνουν τα πράγματα γρήγορα και χωρίς σύγχυση.

Εάν δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα την παρότρυνση για δράση ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις περιοχές του ιστότοπού σας που θεωρούν σχετικές, θα χάσετε την ευκαιρία να τους κάνετε πελάτες σας.

Περισσότερες συμβουλές για να κατασκευάσετε μία ιστοσελίδα φιλική για κινητές συσκευές

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να κατανοήσετε όλα τα πράγματα που θέλουν οι ταξιδιώτες από μια εμπειρία περιήγησης σε κινητά και, στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια προσέγγιση για τη σχεδίαση του ιστότοπού σας πρώτα από κινητά. Εάν σχεδιάζετε πρώτα για κινητά, μπορείτε πάντα να προσθέσετε επιπλέον περιεχόμενο αργότερα, ώστε να ταιριάζει στην έκδοση του υπολογιστή σας.

Θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας σε μια ποικιλία φορητών συσκευών για να διασφαλίσετε ότι κάθε ταξιδιώτης θα λάβει μια ικανοποιητική εμπειρία. Τόσο η Google όσο και η Bing προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.(για διαφορετικές διαστάσεις οθονών)

Η κύρια επιθυμία για ένα ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι η εμπειρία χρήστη που παρέχει ο ιστότοπός του. Ένας ιστότοπος για κινητά πρέπει να είναι απλός, καθαρός, γρήγορος και το πιο σημαντικό – responsive. Κάθε χρήστης θα πρέπει να μπορεί να βλέπει και να πλοηγείται άνετα σε έναν ιστότοπο, ανεξάρτητα από τον τύπο κινητής συσκευής που χρησιμοποιεί.

Είναι κατανοητό ότι ορισμένοι διαχειριστές και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μπορεί να αισθάνονται τρομοκρατημένοι από την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας και τον τρόπο βελτιστοποίησής της, αλλά η Google την ενσωματώνει ήδη στις ταξινομήσεις των κριτηρίων αναζήτησής της και τα ξενοδοχεία θα χάσουν μεγάλη επισκεψιμότητα εάν δεν καταφέρουν να γίνουν φιλικά προς κινητές συσκευές.

Στη WEBONE, ξέρουμε πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε μια ιστοσελίδα responsive για το ξενοδοχείο σας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Δείτε ακόμη:

Στρατηγικές digital marketing ξενοδοχείων που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το 2022
Virtual tour για ξενοδοχεία, το απόλυτο hotel trend

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!