Κατασκευή app για android και iOS

ALL POSTS

Κατασκευή app για android και iOS

Κατασκευή app για android και iOS – Αυξήστε τις πωλήσεις σας από την κατασκευή ενός application.

Με την τεχνολογία να ακολουθεί καλπάζουσα πορεία ανάπτυξης, τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν μια σειρά από ιδιαίτερα αναβαθμισμένα ψηφιακά εργαλεία, που τα έχουν καταστίσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μέσα από ένα κινητό μπορούμε πλέον να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και φυσικά να ολοκληρώσουμε γρήγορα, εύκολα και απλά τις αγορές μας. Πλέον τα mobile apps κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζοντας διαρκώς έδαφος έναντι των ιστοσελίδων.

Την περίοδο της πανδημίας η εγκατάσταση και η χρήση των ecommerce mobile apps πολλαπλασιάστηκε, ενώ υπολογίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο τα έσοδα από το ψηφιακό εμπόριο με τη χρήση εφαρμογών κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν τα 3,5 τρισεκατομμύρια μέσα στο 2021. Η στροφή στη χρήση mobile app για τις ψηφιακές αγορές ξεκίνησε να αναπτύσσεται δειλά, δειλά το 2014, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης τέτοιου είδους εφαρμογών είναι πρωτόγνωροι.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το παράδειγμα της Amazon, η οποία είναι ο κυρίαρχος «παίκτης» αυτή τη στιγμή στην αγορά των ecommerce mobile apps, επενδύοντας δισεκατομμύρια στη βελτίωση της εφαρμογής της και στην προσθήκη νέων ψηφιακών εργαλείων, συνεχώς.

Μέσα σε αυτό το νέο ψηφιακό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, οι υποψήφιοι πελάτες μιας επιχείρησης βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα με ένα κινητό στο χέρι και περιμένουν την κατάλληλη προσέγγιση. Συνεπώς, τα κινητά και η δημιουργία ενός σύγχρονου app πρέπει να βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές κάθε επιχείρησης η οποία θέλει να είναι ανταγωνιστική στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Επένδυση σε ένα σύγχρονο app

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ολοένα και περισσότερα brands επενδύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου app. Οι mobile εφαρμογές άλλωστε παρουσιάζονται αισθητά πιο εύχρηστες από μια συνηθισμένη ιστοσελίδα, ενώ χαρακτηρίζονται και από μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων, καθώς δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον που κάνει τη ζωή των χρηστών ιδιαίτερα απλή και εύκολη.

Η κατασκευή ενός app για android και iOS αναπόφευκτα αποτελεί μονόδρομο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, η οποία θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική αλλά και να αξιοποιήσει τη μεγάλη δημοτικότητα των κινητών συσκευών.

Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν μια εύκολη πλοήγηση, η διαδικασία ολοκλήρωσης μιας παραγγελίας καθίσταται εξαιρετικά απλή (συνήθως αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού), ενώ παράλληλα προσφέρουν μια σειρά από επιπλέον ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την καλύτερη προσέλκυση των πελατών σας. Για παράδειγμα, μέσω ενός app για android ή iOS συσκευές, μια επιχείρηση μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες για κάθε νέα προσφορά ή την προσθήκη προϊόντων στο app, με αποτέλεσμα την άμεση αλληλοεπίδραση μαζί τους.

Κατά μέσο όρο οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην κατασκευή ενός mobile app βλέπουν άνοδο των εσόδων τους κατά 30%, σε σχέση με την ιστοσελίδα τους, κάτι που αναμφίβολα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Τι χρειάζεται το app ενός brand

Το app στο οποίο θα επενδύσει μια επιχείρηση πρέπει να είναι γρήγορο και να διαθέτει σωστή αρχιτεκτονική πληροφοριών, ώστε οι χρήστες να εντοπίζουν με μεγάλη ευκολία προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιλογές όπως η δημιουργία λογαριασμού, η λήψη ειδοποιήσεων, το πρόγραμμα επιβράβευσης μέσω συγκέντρωσης πόντων αλλά και η παροχή κινήτρων για τη χρήση του app θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο πλάνο ενεργειών σας κατά την κατασκευή της mobile εφαρμογής για την επιχείρησή σας.

Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντική είναι και η προώθηση του app. Τόσο μέσα από τα αντίστοιχα stores, αλλά και με τη δημιουργία διαφημιστικών εκστρατειών που θα παροτρύνουν τους χρήστες να κατεβάσουν, να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για τα κινητά που έχετε δημιουργήσει. Οργανικά μπορείτε να προωθήσετε το app σας μέσα από την ιστοσελίδα σας, τοποθετώντας σε ορατό σημείο ένα call-to-action που θα ζητά από τους επισκέπτες να κατεβάσουν την εφαρμογή σας, αλλά και μέσα από τα social media.

 

Δείτε ακόμη ορισμένα χρήσιμα άρθρα γιατί η γνώση είναι δύναμη:

B2B app ecommerce: Γιατί αξίζει η επένδυση αυτή;

Hotel mobile app

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!