Πόσος xρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα στο SEO

ALL POSTS

Πόσος xρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα στο SEO

Η απάντηση στο ερώτημα πόσος χρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα στο SEO δεν είναι εύκολη. Συνήθως χρειάζονται 3-6 ή και 12 μήνες για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα από το SEO.

Αυτό προκύπτει και από μία δημοσκόπηση που έγινε σε περίπου 4.300 άτομα που απάντησαν στο LinkedIn και στο Twitter.

how-long-seo-takes

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει οριστικό χρονικό πλαίσιο.

Το SEO σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς όρους του digital marketing. Αποτελεί επίσης ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης ιστοσελίδων. Ας δούμε παρακάτω μαζί πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα στο SEO και πως μπορείτε να τα καταφέρετε στο πρώτα σας βήματα.

Γιατί το SEO διαρκεί τόσο πολύ;

Το SEO δεν είναι διαφήμιση. Δεν μπορείς να πληρώσεις για να είσαι στις πρώτες θέσεις. Επομένως, εάν θέλετε να είστε στην πρώτη θέση για μια λέξη-κλειδί, πρέπει να αποδείξετε στην Google ότι έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

πληρωμένα και οργανικά αποτελέσματα της Google

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που χρειάζεται το SEO για να «δουλέψει» εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Νέο website εναντίον παλιού

Σε γενικές γραμμές, δεδομένου ότι υπάρχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι παλαιότεροι ιστότοποι τείνουν να έχουν περισσότερους  εισερχόμενους συνδέσμους (backlinks), περισσότερες σελίδες, περισσότερο περιεχόμενο, καθώς και κατάταξη για περισσότερες λέξεις-κλειδιά.

Από την άλλη πλευρά, οι νεότεροι ιστότοποι χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια και πόρους για να ξεκινήσουν. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι SEO πιστεύουν ακόμη ότι η Google έχει ένα ” sandbox ” που εμποδίζει την κατάταξη νέων ιστοσελίδων.

Επομένως, εάν εργάζεστε σε έναν νέο ιστότοπο, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και πόρους για να εμφανίσει αποτελέσματα το SEO.

2. Ο ανταγωνισμός

Οι ανταγωνιστές σας πιθανότατα κάνουν επίσης SEO. Εάν οι λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, τότε θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για να κατατάξετε την δική σας ιστοσελίδα. Σε πρώτη φάση επιλέξτε λέξεις κλειδιά που έχουν χαμηλό ανταγωνισμό.

3. Οι πόροι σας

Όσο περισσότερους πόρους μπορείτε να επενδύσετε στο SEO, τόσο πιο γρήγορα θα είναι τα αποτελέσματά σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσλάβετε περισσότερους συγγραφείς κειμένων για να δημιουργήσουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για εσάς. Ή θα μπορούσατε να επενδύσετε σε εργαλεία SEO και να κάνετε την εργασία σας ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Ίσως ακόμη και να είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια ομάδα δημιουργίας συνδέσμων για να δημιουργήσετε συνδέσμους για εσάς.

Δείτε ένα χρήσιμο άρθρο

Δημιουργία περιεχομένου – Ο απόλυτος οδηγός Content Marketing

4. Η στρατηγική σας

Μια καλή στρατηγική είναι η μισή μάχη που κερδίζεται.

Εάν έχετε ένα λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα θέλατε να αντιμετωπίσετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε ταχύτερα αποτελέσματα.

Δείτε τα 6 ποιό ουσιαστικά πράγματα θα πρέπει να περιλαμβάνει η στρατηγική σας SEO

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια δέσμη σημαντικών λέξεων-κλειδιών για τις οποίες θα θέλατε να κατατάξετε τις σελίδες σας στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, είναι όλα εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Επομένως, εάν επενδύσετε όλους τους πόρους σας στην προσπάθεια κατάταξης για αυτές τις λέξεις-κλειδιά, μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να δείτε αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναπτύξετε σε βάθος χρόνου τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά σας, στοχεύοντας πρώτα σε λέξεις χαμηλού ανταγωνισμού που έχουν επιχειρηματική αξία όμως για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Δείτε ένα χρήσιμο άρθρο

Keyword strategy: Πως θα επιλέξετε τις σωστές λέξεις κλειδιά για το SEO σας

5. Ξεκινήστε και δουλέψτε πάνω στο  SEO – Κάντε κάτι

Για να κερδίσετε το άλλο μισό της μάχης, θα πρέπει πραγματικά να ξεκινήσετε και να δουλέψετε.

Δεν έχει νόημα να ονειρεύεστε την καλύτερη στρατηγική SEO στον κόσμο, αν δεν κάνετε κάτι. Επομένως, όσο πιο μεθοδικά και σταθερά εκτελείτε, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε αποτελέσματα.

Ολοκληρώνοντας

Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια και καθοδήγηση πάνω στο SEO της ιστοσελίδας σας μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ή να κλείσετε μια online συνάντηση.Οι ειδικοί σύμβουλοι του SEO  θα σας βοηθήσουν σε οποιοδήποτε στάδιο και αν είστε.

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!