ηλεκτρονικό εμπόριο

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Τρόποι αύξησης πωλήσεων και κερδών

Ηλεκτρονικό εμπόριο και αύξηση πωλήσεων

Θα σας δείξουμε παρακάτω 7 τρόπους για να αυξήσετε άμεσα την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Οι ημέρες του εύκολου κέρδους απλά έχοντας ένα online κατάστημα (e-shop) έχουν περάσει προ πολλού. Για να ανταγωνιστείτε σε μία ταχέως εξελισσόμενη αγορά, απλά δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσετε κάποια πράγματα. Αυτά οι 7 τρόποι για να ενισχύσετε την επιτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Landing pages

Στείλτε την επισκεψιμότητα από τις πληρωμένες καταχωρήσεις στις ειδικές σελίδες προϊόντων (landing pages – σελίδες προσγείωσης) και όχι στην αρχική σελίδα. Ή στείλτε τους στις κατηγορίες που ταιριάζουν με το μύνημα της διαφήμισης και την πρόθεση των χρηστών επισκεπτών σας. Η βελτιστοποίηση των σελίδων αυτών είναι απαραίτητη, αν δεν το έχετε κάνει δείτε το άρθο αυτό πρώτα.(καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης)

Προδιαγραφές προϊόντων και SEO

Χρησιμοποιήστε περιγραφές των προϊόντων, και βεβαιωθείτε ότι είναι ελκυστικές και πρωτότυπες για το κοινό σας. Υπάρχουν λόγοι για τα δύο αυτά χαρακτηρηστικά (product description και SEO) και κανόνες πως θα πρέπει να είναι δομημένα.
Το κείμενο περιγραφής (product description) δίνει στις μηχανές αναζήτησης μία μικρή περιγραφή του προϊόντος και το έναυσμα για το τι θα ακολουθήσει στο κυρίος θέμα μέσα στην ιστοσελίδα και οι καλά επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά διασφαλίζουν ότι πράγματι αυτό θα υπάρχει. Δημιουργώντας μοναδικές περιγραφές εμποδίζετε από το να χαρακτηριστείτε ως spam από τις μηχανές αναζήτησης.

Αναζήτηση – Search – Πωλήσεις

Η προσέλκυση των επισκεπτών-πελατών στην ιστοσελίδα σας είναι μόνο η μισή μάχη. Βοηθώντας τους να βρουν τα προϊόντα σας που τους ενδιαφέρουν είναι το απαραίτητο βήμα για να κλείσετε την πώληση. Και ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να βρει ο χρήστης την λειτουργία αναζήτησης εύκολα και επίσης η λειτουργία αναζήτησης να είναι εύκολη στην χρήση της.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα φορτώματος του ιστοχώρου σας (ηλεκτρονικό κατάστημα) είναι πολύ σημαντική παράμετρος επιτυχίας . Από μετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν από το ebay, τη Microsoft και δεκάδες άλλα online καταστήματα, ότι για κάθε 100ms που καθυστερεί να φορτώσει το e-shop, πέφτουν οι πωλήσεις 0.8-1.0%. Πέραν αυτού, η ταχύτητα φορτώματος του ηλεκτρονικού καταστήματος επηρεάζει την κατάταξη και στη Google.

Ταμείο πρόκληση: Ταχύτητα

Η υπερβολικά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία αγοράς οδηγούν στην εγκατάλειψη, όταν έχει προηγηθεί και έχει γίνει όλοι η δύσκολη εργασία με τον εντοπισμό και την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη και όλα πήγαν μια χαρά. Θα πρέπει να είναι σύντομη η ολοκλήρωση της παραγγελίας και ξεκάθαρες όλες οι χρεώσεις χωρίς κρυφά κόστη (μεταφορικά, φόροι και άλλες χρεώσεις).

Tablets και κινητά είναι η νέας σας βιτρίνα

Η ανάπτυξη των κινητών τηλεφώνων με πρόσβαση στο διαδίκτυο και μέσω tablets είναι πλέον μια σαφή τάση. Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να τη βελτιστοποιήσετε για ταμπλέτες και κινητά (responsive design). Οι επισκέτες και οι πωλήσεις από τα κινητά αυξάνονται με εντυπωσιακό τρόπο.

Pinterest

Έχει γνωρίσει εκθετική ανάπτυξη και είναι ήδη μια σημαντική πηγή παραπομπών και κέρδους. Απολαμβάνει επίσης την υψηλότερη μέση αξία της παραγγελίας από κάθε άλλο σημαντικό κανάλι – διπλάσια από το Facebook. Έτσι λοιπόν μην κάθεστε καρφώστε (pinning)!

Το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται όλο και πιο δύσκολο, δεν είναι εύκολο, αλλά με την σωστή online στρατηγική (κατασκευής ιστοσελίδων και marketing) μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα είστε σε πολύ καλύτερη θέση και θα μπορείτε να μετατρέψετε την αβεβαιότητα σε ευκαιρία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μοιραστείτε το άρθρο