Καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης πως θα το πετύχουμε

Καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης πως θα το πετύχουμε

Δύο πράγματα μετρούν σημαντικά στην κατάταξη ενός ιστοχώρου στις μηχανές αναζήτησης (οι περισσότεροι όταν αναφερόμαστε στις μηχανές αναζήτησης εννοούμε την Google):

1. Οι συνδέσεις (links) άλλων ιστοσελίδων με παρόμοια θεματολογία προς μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

2. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας αναλύεται στο σχεδιασμό των στοιχείων της σελίδας που δεν φαίνονται (κώδικας, HTML, CSS κ.α) και στον σχεδιασμό των στοιχείων που φαίνονται.

Σχεδιασμός των στοιχείων που δεν φαίνονται:

1. Τίτλος ιστοσελίδας <title>: Ο τίτλος της ιστοσελίδας καθορίζει το κείμενο που θα εμφανιστεί στην πάνω αριστερή γραμμή της οθόνης. Ο τίτλος της ιστοσελίδας πρέπει να περιγράφει με σαφήνεια το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να περιέχει τουλάχιστον τη βασική λέξη φράση – keyword

2. Meta name=»description» (Περιγραφή). Είναι το κείμενο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και καθοριστικός παράγοντας επιλογής της ιστοσελίδας από τους χρήστες.

3. Κατασκευή φιλικού URL: (το οποίο αν είναι δυνατόν να περιέχει την λέξη φράση – keyword)

Σχεδιασμός του ορατού μέρους της ιστοσελίδας:

1. Επικεφαλίδες. Η επανάληψη αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα ξεκινά συνήθως με έναν τίτλο που επαναλαμβάνει τον τίτλο του πεδίου <title>.

2. Χρήση τίτλων παραγράφων. Χωρίζουν τη σελίδα σε ενότητες διευκολύνοντας την ανάγνωση του κειμένου.

3. Χρήση λίστας. Οι λίστες χρησιμεύουν για να σπάσουν την μονοτονία των κειμένων δίνοντας έμφαση.

4. Χρήση συνδέσεων. Η χρήση συνδέσεων είναι πρωταρχικής σημασίας καθώς επιτρέπει την αλληλεπίδραση. Οι σύνδεσμοι θα πρέπει να είναι περιγραφικοί, να περιέχουν δηλαδή λέξεις φράσεις οι οποίες εξηγούν επακριβώς τι θα συναντήσει ο πελάτης επιλέγοντας τον κάθε σύνδεσμο.

5. Χρήση κειμένου στις εικόνες. Η χρήση κειμένου μαζί με κάθε εικόνα βοηθάει κυρίως τα άτομα με αναπηρία στην καλύτερη περιήγησή τους. Η επεξήγηση της εικόνας πρέπει να γίνεται με μία λέξη η οποία πρέπει να περιέχεται στον κώδικα της εικόνας, ως τιμή στο πεδίο alt=»λέξη επεξήγησης»

Έχουμε πετύχει πολύ υψηλές κατατάξεις για τους πελάτες μας στην Google και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και για εσάς. Έλάτε σε επαφή μαζί μας, για να κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα σας και να πετύχουμε τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της Google.

Δείτε ακόμη:

Μηχανές αναζήτησης, πως λειτουργούν

Μοιραστείτε το άρθρο