Κατασκευή ιστοσελίδων και καθορισμός στρατηγικής

Κατασκευή ιστοσελίδων και καθορισμός στρατηγικής

Καθορισμός στρατηγικής στην κατασκευή ιστοσελίδων

 Το πρώτο και σημαντικό βήμα που πρέπει να προηγείται από οποιαδήποτε άλλο

Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας κάποιου ιστοτόπου στο διαδίκτυο δεν είναι η τεχνολογία. Δεν είναι ούτε η εμπειρία που θα έχει ο χρήστης επισκέπτης του. Οι ιστότοποι τις περισσότερες φορές αποτυγχάνουν επειδή, πριν γραφτεί η πρώτη γραμμή κώδικα, πριν τραβηχτεί η πρώτη γραμμή στο Photoshop, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα:

1. Με ποιόν τρόπο θέλουμε να ωφεληθούμε από τον ιστοχώρο μας;

2. Τι θέλουν να αποκομίσουν οι χρήστες μας από τον ιστοχώρο μας;

Με την απάντηση στο πρώτο ερώτημα, περιγράφουμε τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Το δεύτερο ερώτημα αφορά στις ανάγκες των χρηστών- επισκέπτων.

Ο συνδυασμός των στόχων του ιστοτόπου και των αναγκών των χρηστών συνιστά την στρατηγική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε, το θεμέλιο οποιασδήποτε απόφασης πρόκειται να πάρουμε κατά τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής της ιστοσελίδας μας. Ωστόσο κατά παράδοξο τρόπο πολλά έργα δεν ξεκινούν από μία σαφή και ρητή κατανόηση της στρατηγικής αυτής. Η λέξη κλειδί στο σημείο αυτό είναι:

Με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια διατυπώσουμε αυτό ακριβώς που θέλουμε εμείς και αυτό που θέλουν οι άλλοι από εμάς, με τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε τις επιλογές που θα κάνουμε ώστε να ανταποκριθούν στους στόχους αυτούς.

Δείτε ακόμη:

1. Σχεδιασμός της στρατηγικής προώθησης και προβολής του ιστοχώρου σας

2. Επανασχεδιασμός του ιστοχώρου σας δείτε τι πρέπει να κάνετε

Καθορίστε τους στόχους σας, θα καθορίσουμε σε συνεργασία μαζί σας την στρατηγική επίτευξής τους πάνω στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μοιραστείτε το άρθρο