Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία

ALL POSTS

Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία: Οι νέες τάσεις του web design

Η κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία απαιτεί την ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τάσεων στο web design για να προσφέρει μια σύγχρονη και ελκυστική εμπειρία στους επισκέπτες.

Γνωρίζατε ότι πάνω από το 84% των ταξιδιωτών κλείνουν online τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο για τις διακοπές τους;

Στην σημερινή digital εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών σας βρίσκεται online, η κατασκευή μιας επαγγελματικής και με σύγχρονο design ιστοσελίδας είναι μια στρατηγική κίνηση για το ξενοδοχείο σας. Η ιστοσελίδα σας είναι η πρώτη επαφή του πελάτη με το κατάλυμά σας, η πρώτη εικόνα που ο ταξιδιώτης αποκτά για την επιχείρησή σας, και άρα θα πρέπει να είναι άψογη, λειτουργική, όμορφη και αντιπροσωπευτική του brand του ξενοδοχείου σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες σύγχρονες τάσεις του web design που πρέπει να ενσωματώσετε στην κατασκευή των ιστοσελίδων σας το 2020 για να απογειώσετε τις κρατήσεις σας.

Bελτίωση του virtual experience των επισκεπτών σας:

Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν το εξής: ο ταξιδιώτης που θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, δεν έχει προσωπική άποψη για τους χώρους του καταλύματος σας.

Αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες των δωματίων και των χώρων σας θα πρέπει να είναι επαγγελματικές και να μπορούν να “ταξιδεύουν τον επισκέπτη σας, να μπορούν να τον κάνουν να φανταστεί τον εαυτό του στους χώρους του ξενοδοχείου σας.

Μην ξεχνάμε εδώ να σημειώσουμε πως οι σωστές και ελκυστικές φωτογραφίες αυξάνουν το ποσοστό κρατήσεων ενός ξενοδοχείου κατά 225%!!

Tip: Φωτογραφίστε τους χώρους σας στο φώς του ηλιου, δοκιμάστε διάφορες γωνίες λήψης, βάλτε χρώματα και φαντασία και κερδίστε όλο και περισσότερους επισκέπτες που θα σας λατρέψουν!!

Experience and activities:

Μετά την αισθητική και τους χώρους του ξενοδοχείου ο ταξιδιώτης θα αναζητήσει κάτι ίσως πολύ πιο σημαντικό, αυτό που θα δώσει εξαιρετικό value στις διακοπές του, και τι είναι; Οι εμπειρίες!!!

Ένα ταξίδι είναι πολλά περισσότερα από μια διαμονή, είναι μια εμπειρία ζωής κι ο επισκέπτης του ξενοδοχείου σας αυτό ακριβώς θέλει να ζήσει!!

Extreme sports, παραδοσιακά πανηγύρια και γιορτές, εκδρομές και επισκέψεις σε σημαντικά σημεία του τόπου σας, γαστρονομικοί παράδεισοι, είναι όλα όσα θέλει να δει ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας. Προσφέρετε του μια ολιστική εμπειρία διαμονής, προβάλλετε τις ομορφιές του τόπου σας και δείτε τις κρατήσεις σας να απογειώνονται άμεσα!!

Εύκολη επικοινωνία και online κράτηση δωματίου:

Ποιος ο λόγος να έχετε μια ιστοσελίδα που δεν μετατρέπει τους επισκέπτες σας σε πελάτες; Δώστε άμεσα, εύκολα και απλά την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας και να κάνουν άμεσα κράτηση, δεδομένου ότι το 66% των ταξιδιωτών θέλει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο πριν το επισκεφθεί!

Τοποθετήστε σε πολύ ευκρινές σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ένα κουμπί CTA, όπως το “Κάντε κράτηση τώρα” ή “Book now”, που θα οδηγεί τον επισκέπτη σας απευθείας στην σελίδα κρατήσεων.

Mobile friendly website:

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες έρευνες το 52% των ταξιδιωτών θα επιλέξει να ψάξει για ξενοδοχεία χρησιμοποιώντας μια mobile συσκευή. Αυτό σημαίνει πως η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές, με άψογη λειτουργία και χρόνο φόρτωσης έως 3 sec , ώστε ο επισκέπτης σας να μπορεί να κάνει άμεσα κράτηση εύκολα, γρήγορα και απλά.

Αναδείξετε τις ανέσεις και τις παροχές του ξενοδοχείου σας.

Φτιάξτε μια ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα σας όπου εκεί θα περιγράφονται όλες οι ανέσεις και υπηρεσίες που προσφέρετε, πχ πισίνα, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα εκδηλώσεων, οτιδήποτε θα έκανε το ξενοδοχείο σας ένα ασυναγώνιστο μέρος να μείνει κάποιος.

Reviews και Reputation management:

Όπως όλοι γνωρίζουμε η δύναμη των social media είναι πολύ μεγάλη όπως και η επιρροή που ασκούν στους μελλοντικούς σας πελάτες.

Το 76% των ταξιδιωτών πριν καταλήξει σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνει ψάχνει να βρει κριτικές άλλων επισκεπτών για να διαμορφώσει την τελική του άποψη.

Ενσωματώστε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας καθώς και στα social media όλες τις κριτικές των πελατών σας ώστε να κάνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας εμπιστευτούν και να σας επιλέξουν γιατί όπως έχουμε ξαναπεί οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τους ανθρώπους, όχι τα brands. Εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στην σωστή αξιοποίηση των κριτικών προς την επιχείρηση σας παίζει και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τις τυχόν αρνητικές κριτικές που μπορεί να υπάρχουν.

Τέσσερις στους πέντε επισκέπτες ιστοσελίδων απαντούν πως θα επέλεγαν για την διαμονή τους ένα ξενοδοχείο που αντιμετωπίζει τις κριτικές των πελατών του, θετικές ή αρνητικές, με ευγένεια και πελατοκεντρική προσέγγιση.

Τι είναι το reputation management και γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας.

 

Χρησιμοποιήστε τα Google analytics:

Το Google analytics είναι ένα εξαιρετικό χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το κοινό σας καθώς θα σας δώσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν τοποθεσία, ηλικιακή ομάδα, όρους αναζήτησης ( keywords), και όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε προσφορές που θα αυξήσουν σημαντικά το conversion rate σας.

Χρησιμοποιήστε VR και AR :

Προσφέρετε την δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του ξενοδοχείου σας σαν να βρισκόταν εκεί!! Δώστε τους την ευκαιρία να φανταστούν τον εαυτό τους στο ξενοδοχείο σας και να ανυπομονούν να σας επισκεφτούν για να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.

Ήδη πολλές μεγάλες επιχειρήσεις κάνοντας χρήση των τεχνολογιών VR και AR έχουν πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα πωλήσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο μας πάνω στην Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία

Η εφαρμογή των παραπάνω τάσεων θα συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ιστοσελίδας για ξενοδοχεία που θα ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο και θα προσελκύσει τους επισκέπτες – πελάτες σας.

Μπορούμε επίσης για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην Προώθηση ιστοσελίδων, Κατασκευή ιστοσελίδων & Κατασκευής eshopDigital Marketing (SEO, Social Media Marketing, E-mail marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet. Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Δείτε την ιστοσελίδα για το Bluebay Hotel στην Χαλκιδική που κατασκευάσαμε.

Θέλετε να μάθετε πώς θα αποκτήσετε και εσείς την δική σας επιτυχημένη ιστοσελίδα; Καλέστε μας – 2310254007

 

Μπορείτε ακόμη να δείτε ορισμένα χρήσιμα άρθρα:
SEO για ξενοδοχεία: Καλύτερη κατάταξη περισσότερες κρατήσεις
Social media marketing για ξενοδοχεία – Ο απόλυτος οδηγός

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!