Βελτίωση ιστοσελίδας: 5 δωρεάν πηγές που θα σας βοηθήσουν

Δωρεάν πηγές εργαλείων για να βελτιώσετε την ιστοσελίδας σας

Αν ψάχνετε για εργαλεία για να κάνουν την ιστοσελίδα σας ακόμα καλύτερα, είστε τυχεροί. Γνωρίζουμε τις καλύτερες πηγές για να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα σας και το καλύτερο είναι ότι είναι δωρεάν!

Φωτογραφίες

Δεν είναι μυστικό ότι μια όμορφη γραμματοσειρά και ορισμένες ωραίες εικόνες είναι από τα βασικά συστατικά για οποιαδήποτε καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να αμελείται την ποιότητα των εικόνων για το site σας:

  • Οι εικόνες σπάνε την μονοτονία του περιεχομένου στον ιστότοπό σας και καθιστούν ταχύτερη και ευκολότερη την διαδικασία για τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν.
  • Οι εικόνες κρατούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας. Οι ιστοσελίδες με εικόνες παίρνουν 94% περισσότερο επισκεψιμότητα από ό, τι οι ιστοσελίδες χωρίς εικόνες.
  • Οι εικόνες βοηθούν στην επίτευξη καλύτερης και αποτελεσματικότερης προβολής στις μηχανές αναζήτησης (βλέπε SEO) αν έχουν το σωστό όνομα(title) και την σωστή περιγραφή(description).

 

Επί της ουσίας τώρα. Που μπορούμε να βρούμε και να πάρουμε όμορφες φωτογραφίες δωρεάν για την ιστοσελίδα μας; Παρακάτω σας παραθέτουμε τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες όπου μπορείτε να βρείτε όμορφες φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσετε δωρεάν για εμπορική χρήση.

Widgets

Ακριβώς όπως υπάρχει ένα app για τα πάντα σήμερα, υπάρχει επίσης και ένα widget για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε για το site σας. Κράτηση, ημερολόγια, φόρμες, ρολόγια, live chat, λίστες αναπαραγωγής μουσικής, τα social media … αν ψάχνετε για να προσθέσετε λίγο περισσότερη λειτουργικότητα στην ιστοσελίδα σας, υπάρχει πιθανώς ένα widget για να σας βοηθήσει.
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να προσθέσετε ένα widget στο site σας. Ξεκινήστε με την προσθήκη ενός νέου στοιχείου Widget / HTML πάρτε τον κώδικα HTML από τον πάροχο widget της επιλογής σας και επικολλήστε το στοιχείο Widget / HTML στην ιστοσελίδα σας. Αποθήηκεύστε και είστε έτοιμοι!

Εικονίδια – Icons

Σκεφτείτε όλα τα εικονίδια που βλέπετε στην καθημερινή σας ζωή: από τα εικονίδια που βλέπουμε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (Facebook, twitter κ.α), έως και άλλα ποιο κοινά στο κινητό και τον υπολογιστή μας κουμπί home ή o κάδος απορριμμάτων. Στηριζόμαστε στα εικονίδια για όλες μας σχεδόν τις καθημερινές χρήσεις και μας καθοδηγούν καθ ‘όλη την ημέρα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια, δεν χρειάζεται να τα δημιουργήσετε από το μηδέν. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να βρείτε καλά σχεδιασμένο εικονίδια που είναι διαθέσιμα και δωρεάν.
Πού θα βρείτε τα εικονίδια για την ιστοσελίδα σας; Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα εικονίδια που ταιριάζουν με το στυλ της επωνυμίας σας σε μία από τις ακόλουθες τοποθεσίες:

 

SEO εργαλεία

Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης ενός δικτυακού τόπου αν κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχει; Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που παίρνουμε από τους πελάτες είναι πώς μπορεί να βελτιωθεί το SEO για την ιστοσελίδα τους. Δεν υπάρχει μια απάντηση που να ταιριάζει σε όλους, γιατί κάθε ιστοχώρος χρειάζεται διάφορες βελτιώσεις και λέξεις-κλειδιά όπου θα γίνει η βελτιστοποίηση για να ανέβει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Αλλά υπάρχουν σίγουρα μερικά ελεύθερα διαθέσιμα και χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν:

 

Εργαλεία για Webmasters Google (Google Search Console): Σκεφτείτε το Google Search Console ως έναν θεραπευτή για την ιστοσελίδας σας. Επισημαίνει τα θέματα της ιστοσελίδας σας που έχουν αδυναμία, τα σφάλματα που επίσης υπάρχουν στις ιστοσελίδες σας και σας προτείνει λύσεις για να τα διορθώσετε.

Google Adwords keyword Planner: Επιλέξτε τα κείμενά σας με σύνεση. Αυτό δεν είναι μόνο μια καλή πρακτική στη ζωή, είναι ένα σημαντικό μέρος για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Το Google Adwords σας βοηθά να επιλέξετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να τοποθετήσετε στο site σας με σκοπό να αυξήσετε την προβολή του δικτυακού σας τόπου στις αναζητήσεις.

MozBar: Η MozBar, ή SEO Toolbar από Moz, είναι μια επέκταση του plugin για το Chrome και Firefox. Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να δείτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας και να πάρετε ιδέες για τη βελτίωση SEO για το δικό σας site.

Google Analytics

Το Google Analytics είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να μάθετε πώς οι επισκέπτες σας έχουν βρει την ιστοσελίδα σας, να δείτε σε βάθος τα στατιστικά στοιχεία, να πάρετε μια ανάλυση του κοινού που επισκέφθηκε τον ιστότοπό σας, να μάθετε ποιές άλλες ιστοσελίδες στέλνουν κόσμο στην περιοχή σας, και να δείτε μια ανάλυση για το πόσο καλά αποδίδουν οι ιστοσελίδες του site σας. Ο τακτικός έλεγχος με το analytics για την ιστοσελίδα σας, μπορεί να βελτιώσει δραστικά την επιτυχία του site σας με την πάροδο του χρόνου.

Οι καλές ειδήσεις είναι ότι πραγματικά είναι απλό να το ρυθμίσετε το Google Analytics για το site σας. Και τη στιγμή που θα αρχίσετε να ασχολείστε με αυτό, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαινόταν. Και όλα αυτά είναι, φυσικά, δωρεάν!

Μοιραστείτε το άρθρο