axiopisto kai asfales eshop

ALL POSTS

Αξιόπιστο και ασφαλές eshop. Δείτε τα 5 πράγματα που χρειάζεστε

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να καταγράφει αλματώδεις ρυθμούς και καθημερινά να κατασκευάζονται δεκάδες νέα eshop, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν προχωρούν σε online αγορές.

Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και η ανασφάλεια που νιώθουν αρκετοί, ακόμη και σήμερα, με το να ολοκληρώσουν μία αγορά μέσω διαδικτύου. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που ένα σύγχρονο eshop πρέπει να είναι 100% αξιόπιστο και ασφαλές και επίσης να προσφέρει αυτή τη σιγουριά και ασφάλεια που θα κάνουν έναν καταναλωτή να αφήσει στην άκρη κάθε δεύτερη σκέψη, να αισθανθεί την ασφάλεια που χρειάζεται και φυσικά να προχωρήσει σε αγορές.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι εάν το eshop σας είναι ασφαλές και αξιόπιστο και εάν πληροί τα εξής 5 κριτήρια που βοηθούν έναν απλό επισκέπτη να μετατραπεί σε φανατικό πελάτη του ηλεκτρονικού καταστήματός μας:

Αξιόπιστο και ασφαλές eshop τα 5 κριτήρια

1. Ασφαλείς συναλλαγές

Το άλφα και το ωμέγα σε ένα eshop είναι το να διαθέτει ένα ασφαλές περιβάλλον online συναλλαγών. Οι επισκέπτες καλούνται να δώσουν προσωπικά δεδομένα τους, όπως τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας, και κατά συνέπεια πρέπει να νιώθουν αλλά και να είναι ασφαλείς. Αυτό που πρακτικά χρειάζεστε είναι τη διαμόρφωση ενός ειδικού διαδικτυακού χώρου όπου θα καταχωρούνται τέτοιου είδους στοιχεία με απόλυτη ασφάλεια.

2. Διαφάνεια

Οι πελάτες ενός eshop πρέπει να γνωρίζουν εξ’ αρχής και με πλήρη σαφήνεια το τι αγοράζουν. Δημιουργήστε ένα eshop με πλήρη διαφάνεια, όπου υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τα προϊόντα σας, τη χώρα προέλευσής τους, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και κάθε επιμέρους χαρακτηριστικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν e-shop τα οποία φαίνεται πως κάτι «κρύβουν», ή στα οποία υπάρχουν πρακτικά ελλιπείς πληροφορίες για τα προϊόντα που πρόκειται να αγοράσουν. Όσο περισσότερα γνωρίζει εξ’ αρχής άλλωστε ένας καταναλωτής τόσο πιο ασφαλής νιώθει για την αγορά που πρόκειται να πραγματοποιήσει.

3. Πολιτική προστασίας δεδομένων

Η εποχή που τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ήταν απροστάτευτα στο διαδίκτυο έχει παρέλθει προ πολλού. Οι επισκέπτες ενός eshop πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι είδους στοιχεία συλλέγει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πως τα διαχειρίζεται και που τα αποθηκεύει.

Για να εμπνέει το eshop σας ασφάλεια και αξιοπιστία χρειάζεστε μία πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που καταχωρούν οι πελάτες του e-shop σας και πως εσείς μετέπειτα τα χρησιμοποιείτε. Όσο πιο ολοκληρωμένη και συμβατή με τα διεθνή πρότυπα είναι η πολιτική του e-shop σας, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να σας εμπιστευτούν περισσότεροι πελάτες.

4. Κριτικές

Οι επισκέπτες ενός eshop νιώθουν ασφάλεια όταν βλέπουν πως εντός του ηλεκτρονικού καταστήματος υπάρχουν κριτικές άλλων πελατών και πως οι ίδιοι μπορούν – εάν το επιθυμούν – να γράψουν τη δική τους κριτική.

Πρόκειται για μία επιλογή την οποία πρέπει να προσφέρει ένα e-shop που θέλει να θεωρείται ασφαλές, μίας και έτσι οι πελάτες θα μπορούν να βρουν πληροφορίες και εμπειρίες άλλων χρηστών και παράλληλα να εκφράσουν και αυτοί τη γνώμη τους για μία αγορά. Ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν προσφέρουν μία τέτοια δυνατότητα θεωρούνται πολλές φορές από τους επισκέπτες ως «ύποπτα» και πως κάτι προσπαθούν να κρύψουν.

5. Ποιότητα περιεχομένου

Ένα eshop για να θεωρείται ασφαλές πρέπει να διακρίνεται και από υψηλή ποιότητα στο περιεχόμενό του. Χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ανάλυσης, αναλυτικές πληροφορίες και περιγραφές για τα προϊόντα και γενικά επενδύστε στο να δημιουργήσετε ένα e-shop με όσο το δυνατόν ποιοτικότερο περιεχόμενο. Με τον τρόπο αυτό θα προσφέρετε την αίσθηση ασφάλειας που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αντιληφθεί πως βρίσκεται σε ένα αξιόπιστο και σοβαρό ηλεκτρονικό κατάστημα και μπορεί άφοβα να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Η εταιρεία μας διαθέτει αρκετή εμπειρία στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και  eshop με το WordPress και έχουμε στο portfolio μας ένα τεράστιο αριθμό επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε sites και eshops με καταξιωμένες εταιρείες. Είμαστε λοιπόν σε θέση να σας παρέχουμε αξιόπιστες, εγγυημένες λύσεις με τον βέλτιστο τρόπο.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην Προώθηση ιστοσελίδων,  Κατασκευή ιστοσελίδων & Κατασκευής eshopDigital Marketing (SEO, Social Media Marketing, E-mail marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet. Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη ορισμένα χρήσιμα άρθρα:

Πόσο κοστίζει ένα eshop; Αναλυτικές πληροφορίες με κόστη

Δημιουργία eshop τι χρειάζεται για το 2022

Κατασκευή eshop Θεσσαλονίκη – 10 αλήθειες

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!