Κατασκευή ιστοσελίδων - Τι να αποφύγετε

ALL POSTS

Κατασκευή ιστοσελίδων – Τι να αποφύγετε το 2022

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μία υπηρεσία που καταγράφει αλματώδη ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερα brands να επενδύουν στη δημιουργία ενός μοντέρνου, γρήγορου και χρήσιμου website.

Είτε πρόκειται για ένα προσωπικό blog, στο οποίο προβάλλουμε τα έργα μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, είτε πρόκειται για ένα εύχρηστο και λειτουργικό e-shop με δεκάδες προϊόντα που μπορεί κανείς να προμηθευτεί online, το σίγουρο είναι πως υπάρχουν μία σειρά από λάθη – στο κομμάτι του web design – που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία.

1. Υπερβολικά πολύ ή υπερβολικά λίγο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο παραμένει αναμφίβολα ο «Βασιλιάς» του διαδικτύου και το 2022, και για να μπορεί μία ιστοσελίδα να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό πρέπει να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέροντα άρθρα, και γενικά να έχει εμπλουτιστεί με περιεχόμενο το οποίο θα βρει ενδιαφέρον ο αναγνώστης.

Αυτό ωστόσο που πρέπει να αποφύγουμε είναι να υπερφορτώσουμε τη σελίδα μας με περιεχόμενο ή και να μην συμπεριλάβουμε αρκετό. Και στις δύο περιπτώσεις η ιστοσελίδα μας θα υστερεί, καθώς από τη μία είτε θα μπερδεύει τους αναγνώστες μας και θα τους κουράζει με άχρηστες πληροφορίες είτε από την άλλη δεν θα τους καλύπτει καθώς δεν θα προσφέρει ούτε τα βασικά.

Δείτε ακόμη:

Ο απόλυτος οδηγός Content Marketing για το 2022

2. Φωτογραφίες χωρίς μέτρο

Ο χρυσός κανόνας του σωστού μέτρου δεν περιορίζεται μόνο στο περιεχόμενο αλλά και στις φωτογραφίες που το πλαισιώνουν. Μία ιστοσελίδα η οποία είναι γεμάτη με φωτογραφίες είναι πολύ πιθανό να προκαλεί σύγχυση στους αναγνώστες ενώ καραδοκεί ο κίνδυνος να μην «φορτώνει» γρήγορα με αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουν.

Ακολούθως, οι πολλές φωτογραφίες μπερδεύουν και είναι εξίσου πιθανό να μην μπορεί ο αναγνώστης να βρει τις πληροφορίες που αναζητά και να χάνεται. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν συμπεριλάβουμε ικανοποιητικό αριθμό φωτογραφιών στην ιστοσελίδα μας.

Αυτομάτως γίνεται «φτωχότερη» και κουραστική. Για αυτό είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο να επιλέξουμε την κατασκευή μίας ιστοσελίδας η οποία θα έχει ακριβώς όσες φωτογραφίες χρειαζόμαστε, για να γίνει το περιεχόμενό μας ελκυστικό χωρίς να κουράζει ή να μπερδεύει.

3. Αργή ιστοσελίδα

Στην εποχή που διανύουμε για να μπορεί μία ιστοσελίδα να είναι ελκυστική και ανταγωνιστική δεν αρκεί απλώς να διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο, αλλά να είναι και γρήγορη. Οι χρήστες του διαδικτύου παρουσιάζουν την τάση να εγκαταλείπουν μία ιστοσελίδα που αργεί να «φορτώσει» και μεταβαίνουν άμεσα σε ένα άλλο website, πιο γρήγορο.

Αν θέλουμε η ιστοσελίδα μας να παραμείνει λειτουργική και εύχρηστη και το 2022 πρέπει να φροντίσουμε να είναι γρήγορη και να εμφανίζεται το περιεχόμενό της μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Συνεπώς αποφύγετε να κατασκευάσετε έναν αργό ιστότοπο, ενώ σε περίπτωση που διαθέτετε ήδη μία ιστοσελίδα μεριμνήστε ώστε μέσα στο 2022 να την αναβαθμίσετε και να την κάνετε πιο γρήγορη και πιο ελκυστική.

Δείτε ακόμη:

Βελτίωση ταχύτητας στο site με αυτά τα 8 tips. Δείτε πως

4. Δυσλειτουργική πλοήγηση

Η δυσλειτουργική πλοήγηση είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να αποφύγετε, μεριμνώντας έτσι ώστε το web design της σελίδας σας να είναι εύχρηστο και ελκυστικό. Αποφύγετε να κατασκευάσετε έναν ιστότοπο με δεκάδες κατηγορίες και υποκατηγορίες, ενώ σε περίπτωση που αυτό απαιτείτε μεριμνήστε ώστε το μενού σας να είναι εύχρηστο και πρακτικό. Ακολούθως οργανώστε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στο website σας, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα αυτό που αναζητούν χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν ώρες για ένα απλό κουμπί, μία βασική υπηρεσία σας ή απλά το email επικοινωνίας.

Η εταιρεία μας διαθέτει αρκετή εμπειρία στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και  eshop με το WordPress και έχουμε στο portfolio μας ένα τεράστιο αριθμό επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε sites και eshops με καταξιωμένες εταιρείες. Είμαστε λοιπόν σε θέση να σας παρέχουμε αξιόπιστες, εγγυημένες λύσεις με τον βέλτιστο τρόπο.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην Προώθηση ιστοσελίδων,  Κατασκευή ιστοσελίδων & Κατασκευής eshopDigital Marketing (SEO, Social Media Marketing, E-mail marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet. Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη ορισμένα χρήσιμα άρθρα:

Πόσο κοστίζει ένα eshop; Αναλυτικές πληροφορίες με κόστη

Δημιουργία eshop τι χρειάζεται για το 2022

Κατασκευή eshop Θεσσαλονίκη – 10 αλήθειες

 

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!